ahhh kolku se pronaogjam Samo sto nesakam da pocnam lekarstva imam nesonica podolgo vreme,mozokot mi raboti 300 na saat navecer kazi mi lekovite ti pomognaa da spies? sekoe dobro ahhh kolku se pronaogjam Samo sto nesakam da pocnam lekarstva imam nesonica podolgo vreme,mozokot mi raboti 300 na saat navecer kazi mi lekovite ti pomognaa da spies? sekoe dobro
Сега почнав со терапија од психијатар Зепира и Хелекс 0.25мг и сум на боледување, а во меѓувреме вежбам и се фокусирам на себе.
Се како што треба. Знам што е проблемот само што многу размислувам пред да донесам одлуки... пишав цела нишка не знам дали беше тука или на друг цитат
Zdravo na site Poiskusnite gi molam za mislenje sovet I slicno... Pred 8 godini dobiv dijanoza Anksioznost so depresivni epizodi Dobiv terapija I piev nekolku godini prvo zepira pa welafax i na kraj seroxat (sto se pokaza kako najsaglam za mene) dodeka ne ostanav bremena so prvoto dete...naednas gi prekinav vo 5ta ned od bremenosta po preporaka od doktor I po dva meseca taka silno me udri I anksot I depresijata sto neznam da vi opisam...edvaj preziveav do 24ta ned bez terapija I dobiv asentra 50mg i me opravi kolku tolku..I doenje i vtora bremenost isterav so taa doza na asentra I eve vtoroto bebe mi e 2 meseci I decata mi se dobri fala na Gospod..vkupno 2 ipol godini pijam asentra od 50mg I nikogas ne bev dobra ama gurav nekako ...I od pred NG pocnav da se cuvstvuvam kako luda ...celo vreme se nabljuduvav kako se ponasam i sve si vikav eve isto luda sum... bev preokupirana so toa... Za NG imav strashni senzacii...na momenti bev mn izgubena neznaev ni da zboram kako treba ni da mislam ...koga mi pravese nekoj muabet kako da dobivav paniki zatoa sto neznaev kako da razgovaram...chudo edno Toa mn me razocara I ottogas stvarno ne mi e dobro ...zbuneta sum skoro non stop...za sitnica mozam da se skaram so maz mi I tolku golema nervoza me fakja odednas sto duri me plasi toa I koga se skaram so maz mi mozam da treskam mn losi raboti ..go navreduvam..vikam ..mi naviraat raboti sto nemozam da gi iskazam vo toj moment..znaci strasnoo....gubam kontrola nad se ...a vekje dve nedeli sum mn raseana pocnam nesto da zboram neznam kako da go sostavam...nemozam da se izrazam kako sto treba...koncentracijata mi e katastrofa...I valjda radi seto toa nemam ni volja za nisto... Dali e mozno od asentrata da mi e vaka ili me fakja nekoja psihoza ...imam milion prasanja vo glavata Ne napomenav deka mn chudni misli imam I stomakot kako da mi e zalepen za grbot...stegnata sum celo vreme edvaj disam ... Se izvinuvam za dolgiot post ...pozdrav
Mnogu strasno ti zvucea simptomite so gi imam ili od iskustvo tvoe/necie kazuvas? ...I dali mislis deka e od dolgo pienje na premala doza na lek?
Се борам со истово гомно со години. Пијам Сероксат и Хелекс. Асентра кога пробав мислев ќе полудам.. те молам побарај мислење од психијатар.
Pa da ..i mene so seroxatot mi bese ok ama vo bremenost nesmeelo seroxat spored mojot togasen doktor...i jas so anks nekako se nauciv da ziveam ama ova sega sto mi se slucuva ne e za trpenje..dali e i ova del od anksioznosta neznam...Mislam deka kaj mene ima zememo zamav i depresijata...inaku ovde kaj sto ziveam termin kaj psihijatar ke najdam za 3-4 meseci...se plasam vo megjuvreme da ne mi se sluci nesto i da zavrsam na klinika...od toa mi e najmnogu strav Ako nesakas na sajtot da delis mn infos pisi mi privatno
Јас побарав второ мислење од психијатар и ми рече јас не гледам нешто различно. Ми препорача ОБАВЕЗНО ПСИХОТЕРАПИЈА и ако осеќам дека не ми е ок Дозата, да појдам кај старата док и да ми зголеми доза Ми рече, ако сакам можам секогаш да и се обратам неа. И сега нз што да прам, кај која док да одам.... И да ви кажам си земав мелатонин и си велам вечер едно да се напијам а утре сум на гинеколог, да не има негативен ефект. Дали имате искуство со овој, го зедов до ДМ.
Дали му се случило на некој едната зеница од очите да му е малко поголема и на едното око да има како бело нешто во розницата а немам ни болки ни проблем со видот ништо. Дали може да е од анксиозноста како последица од стрес ?
Со овие симптоми нема чекање. Се јавуваш кај докторот и одма му кажуваш. Ова не се симптоми на анксиозност и на панични напади.
Зошто да е грешка? Мислиш има улога и депресијата или нешто др е во пашање? Има психијатри од Мк што работат онлајн, пример мојов работи, види така разгледај.
Kaj koj si ti? I dali si zadovolna? Jas dodeka bev vo Mkd smeniv mnogu doktori i od nikoj ne bev zadovolna ...neznaea saglam muabet da mi napravat ... ne osekjav nikakva empatija od nivna strana ...samo ke me islushaa pisat izvestaj i tolku