Пијам и се држам под контрола, ама деновиве не можам да се контролирам. Имам нагони за повраќање, измешани емоции, мисли, лудило. Ама ќе помине.
Еве вчера бевме на кафе кај тие што сме им старосвати, децата си играа, ние муабетевме и супер поминавме, ама ова некако ми го поремети цел организам. Дека секогаш кога прават тие собиранки има голем број луѓе и наеднаш ми дојде ко гушење. Инаку исто и јас, некогаш излегувам без проблем, некогаш еве вака се чувствувам. Променливо...
Јас земам, на лето, понекогаш кога ќе осетам дека не сум ок....ко ќе е прежешко. Земам ова... Електролити. Овие. Покрај АД и дијазепам земам : Витамин Ц, 1000ка Витамин Д, работам во канцеларија под светло и без воздух. Секој ден, овошје, што ми се јади :портокал, киви. Зеленчук : марула, краставици, цвекло, морков. Сега планирам B6 да земам некои појаки. А и да навечер пијам и ми е при крај
Ах жени Се зезам, не е ништо страшно, штом веќе знаеш што е и од каде е, веројатно е само период, сите го имаме за жал…
Се напив Оки, излегов на воздух и сега легнав. Главата ми пука, особено од десна страна. Плус денес беше ептен топло, имав многу обврски, стрес..
Можеш седатив заедно со апче за болка да се напиеш, побрзо дејство има така, па после пола саат да речеме витамин Ц или електролити, пробај со цитруси следен пат, вкусот на кисело освежува.
Дечки како сте со желудник, мислам дека од анксиозноста си го расипав желудникот. Киселини, подуеност, некогаш минимални болки, гадење и одма црни мисли.
Јас немам никаков проблем со желудник, ниту со храна, ниту со киселини, ама штом си имам црни мисли во глава одма ми се активира стегање на желудникот и гадење некое, сабајле земам на гладно ноплаза, и си пијам електролити, како и капки наусолвит на природна база се ос ѓумбир, и чај од ѓумбир или маточина, а и секако пробај со некое хоби што ќе ти оттргне мисли пред се.
Истото и мене ми се случува кога сум под стрес и желудникот ми е хаос, само нолпаза ме спасува најбрзо.
Treba da napravam krvna analiza i urinokultura bidejki imav bakterija skoro urinarna. Pregi se najadov i svekrvata si go merese sekerot i vikam aj i mene meri mi go i vednas posle jadenjeto 8 mi izleze. Lele sega edej strav , ne sakam da pravam. Si vikam kuznaj sro ke mi izleze, ako mu budat losi rezultati. Vo posledno vreme me mava teska hipohondrija, se mislam deka sum bolna od nesto. Kako se spravuvate so toa
Па, јас на најадено ги пијам. Мислам дека нема врска, ете реков денес ќе пијам, ама на работа се зафатив и сега некако ми е касно. Инаку, некако мене ми е мака, добив плус
Можеш кога сакаш, супер се и јас ги пијам. Пробај и со лимонада мн помага, и ладен јогурт исто. Јас денес сум добра, да не се подречам. Ама утре може нема да бидам, секој ден нова борба...
Zdravo , ke ve molam za sovet Periodov se osekav tolku anksiozno, sto nemav volja za zivot, smenav rabota, pocnav da rabotam doma od pred nekolku meseci, kako da mi se izgubi cel rezim, i prethodno bev anksiozna ama se spravuvav so toa sto odev na rabota imav nekakva obvrska, sega mi se odmili i rabotenjeto od doma, begam od lugje, doma sum OK, a se sretnam so lugje vo guzva i odma me faka losenje, vrtoglavica kako da ke se onesvestam, a aku sum vo priroda ili negde na otvoreno i da nema tolku lugje sum super, Dali toa moze da e se od anksioznosta, ve molam kazete kako da se spravam…. Pocnav da odam i na psiholog pocna dobro da mi deluva mi se vrati voljafa i se, ama sega se plasam bidejki nemozam da se spravam so guzva lugje… se samo mrdat , pretam , stanuvam kako nervna…. A toa ne deluva dobro i za mene i za drugite okolu mene…….