Здраво, периодов не се чувствувам баш најдобро. Имам некоја нестабилност во главата, неможам да се фокусирам на она што се случува околу мене, неможам да се фокусирам кога нешто треба да направам, дури некогаш кога седам на телефон имам чувство како да не е во моите раце и она што го пишувам ми се чини е далеку од мојот вид. Понекогаш кога се движам со поглед надоле ми се чини како да тонам, како да неможам да се фокусирам и како да сум во некоја длабочина. Навечер се будам со мисли како еден ден ќе ме снема од овој живот, како и сите така и јас ќе заминам . Понекогаш дури ми се кочат и нозете, имам топло ладни бранови во телото и почнувам да губам целосна енергија.. Не знам дали е сето тоа од анксиозност и страв или е нешто друго. Почнувам да мислам дека имам некоја болест на мозокот и како да нема назад
Мислам дека нешто ќе ми се случи, дека сум болна, правев крвна анализа све си беше добро. Понекогаш дури и како да неможам да се препознаам себеси, на моменти ќе бидам фокусирана после пак исто. И да се фокусирам на едно нешто, кога ќе погледнам надолу мислам ќе паднам. Зборувам разговарам со луѓе и осеќам нестабилност, како нешто постојано да ме турка
Isto se osekam i jas I pravam muabet i naednas nestabilnost i begam stanuvam, ne se osekam kako so treba samo koga ke sum legnata i koga ke sum doma sum OK , kako site da mi zborat da si prajme muabet a jas kako da lebdam kako da gi slusam ama ne gi slusam cudno
Dali mislis deka se e do Apcinjata? Jas mislam deka aku ne se sredis sam psihicki deka ninapce ne pomaga? zimni periodi depresivni, loso vreme vo koe ziveeme mislam deka sekoja promena sega vlijae Bev na psiholog jas i si odam na toa I mi rece da probam da sum bez apcinja da se trudam
Апчињата може до одреден степен да те накренат и разговорот да помогни со психолог, ама да, ние сами сме си клучен фактор. Нз колку апчиња имам пиено, верувај. Ваљда ми помогнале до одреден степен, да можам сама да функционирам. Нашето цело вкупно расположение, психофизичко здравје зависи од нас, внатрешноста наша и надворешниот свет. Работа, семејство, пријатели, одмор, релаксација, стрес, невроза.
I toa si mnogu vo pravo, dajboze da se sredi kaj site i da e se najubavo, a i valerijanata i b6 mnogu pomagaat
Ова ми се случува повторно после неколку години. Не знам дали ми се манифестира повторно од претрпен стрес . Ме плаши тоа што немам стабилност веќе подолго време, дури од тоа што ми се укочени нозете и мускулите после добивам и болка што ми предизвикува дополнителен страв. Пред да одам некаде размислувам како ќе излезам, дали ќе можам, да не паднам некаде.. Сум успевала да се контролирам со мислата дека не ми е ништо, но последно веќе како и тоа да не ми помага
Istoto , treba vreme veruvaj !!! Ke se sredi ! Odi i vikaj nema nisto nema nisto i od den na den ke se ottrgnuva malku toa Poveke vreme vo priroda i pravilno disenje vo takvi momenti
Пробај да се опуштиш, вежбај, шетај во природа, медитирај, пешачи. Земи цвеќиња, пр.нешто што досега не си одгледувала (пак е еден начин на задоволство).
Da i toa si vi pravo, ama nekogas i rabotite se ostavaat da tecat kako sto se, vremeto nekoegas samonpo sebe moze da te opusti , ne treba nisto na sila, najbitno e prvo doma da se osekas dobro i srekno pa posle ke se sredi se, ne sme roboti site luge sekoj den ne se osekaat isto, na site im e pominato istoto niz glava
Pa da samo anksioznosta ti go pravi najlosoto scenario vo glava da mislis deka umiras i deka ke sw desi nesto i se pocnuva da ti se losi, tagikardija , napnatost itn…
Dali nekoj od vas stradal od PPPD (persistent perceptual postural dizziness). Ova e sosema nova dijagnoza, tesko deka nekoj od lekarite tuka bi ja znael, no e mnogu povrzana so anskioznost. Pa se nadevam deka nekoj tuka go dijagnosticirale so toa, oti koj i da go prasam od lekarite, ne znae za so zboruvam, a e uzasna sostojba, ne mozam od krevet da stanam
Нешто слично на губење свест за реалноста? Немање енергија? Или грешам? Луѓе, верувајте дека мн. значи како мислиме, јас лани летото така се плашев леле ако паднам во несвест, што ќе ми биде, абе постојано само тоа во глава.. и знаете што? ПАДНАВ! Од толку размислувања дали ќе паднам, јас паднав во несвест! Психата е страшна работа, и ако не работиме на неа, се негативно што апсорбираме еден ден ќе ни се исполни..
Kiselini nemam nekogas ama preoptovaren sum deka imam problem so hranoprovodnik i kako nekoja grutka i shlajm vo grlo mi pominuva so mastiki i luti bomboni i sekako koga ne mislam eve vekje mesec i nesto se boram so toa na lekar koga kazhav sto mi e mi kazhaa deka se e na psihicka baza.