Zdravo.Poveke od 15 godini se boram so anksioznost i depresija.Pod terapija bev izminative godini so neuspesni prekini.Koga mislev deka konecno e zad mene,gi prekinav lekovite no posle 2 meseci povtorno mi se vrati,duri pojako od sekogas.Lugje nemam veke sila da se boram so ova zlo,izmorena sum.Ovoj pat nemam motiv za da se izvlecam.Ako vo izminative 15 goidini imav tronka pozitivno nesto vo zivotot da mi dade snaga da se boram,ovoj pat nemam nisto.Se okolu mene e negativno i mracno i nemam nikoj.Nemam rabota ni familija.Strav mi e da poglednam niz prozor a ne da izlezam nadvor.Koga trebase da bidam najproduktivna i da ziveam so polna parea jas bev zarobena vo kandzite na anks i depresija.Zivotot mi go unistija.Sve izgubiv.Kako da prodolzam da ziveam?
Здраво. Вака, симптомите на анксиозноста на сите ни се добро познати. Но неколку дена по ред чувствувам печење во градна коска, стегање во вратот и поткашлување. Како јаки киселини, не разбирам.
Затоа ти нема да ѝ дозволиш да те надвладее, а сите болести кои одат со неа се претежно само преувеличени мисли. Реално, нема многу болести туку се појави кои настануваат во главата и од таму се развиваат во уште поголема анксиозност. Според напишаново немаш од што да се плашиш. Работи си на себе и немаш потреба од никаков страв. Ништо не е изгубено. Можеби така ти се чини ама секогаш има можности, само треба да работиш на себе. Не гледај на минатото, не си веќе таму. Си можела да бидеш со полна пареа ама не е до тебе што не си била во можност. Ти се случило ова и те сопрело. Клучно сега е да не дозволиш да се навраќаш на тоа туку да гледаш на иднината. Замисли си дека за одреден период од сега, ти веќе го имаш надминато ова и веќе почнуваш да се развиваш. Тоа што во минатото се спречило да продолжиш, сега е зад тебе, а тебе те чекаат толку можности. Креирај си vision board и за почеток на нив стави мали ситници и цели, а можеби и 1-2 поголеми како баланс и за да го гледаш она кон кое целиш. Стреми се кон нив и не дозволувај да те повлечат сопствените мисли. Сега веќе знаеш дека и не треба да прекинуваш лекови наеднаш туку тоа мора да биде постепено и со консултација со стручни лица. Можеби затоа повторно си во ваков период, ама сега знаеш подобро за во иднина. Гледаш? Тоа е веќе едно искуство плус кон подобрување на состојбата
Dali imate simptomi na voznemirenost vo stomak pri odenje negde zestini vcrvenuvanje macnina trnki po lice vlava telo bockanhe ili samo mene mi e ova da ne imam nekoj karcinom na telo ili nezzz pomos miljcki
Прекрасен одговор.Лековите секогаш кога ги оставав ги оставав постепено,во консултација со стручно лице.Тежок е патот овој пат,немам поддршка.Пробувам да најдам начин без лекови но мислите страв од страв ме излудуваат и 24 часа сум вознемирена.Повеќе немам комфорт зона каде што можам да побегнам,да одморам и да се смирам барем на 5 мин Како да отидам до докторот кој ми е 20км оддалечен? Исто,од анксиозноста е.Немаш карцином тоа ти гарантирам.Разликата кај мене е што за себе и моето здравје не се плашам,се плашам да не му се случи нешто лошо на некој што го познавам и ми бил близок
Ќе креираш нова. Ќе најдеш нешто слично или нешто за тебе и ќе креираш нова. Штета што е толку далеку, ама и тоа сфати го како предизвик или како патување. Денес одиш на екскурзија, па ќе отидеш на доктор па пак екскурзија. Пробај прво без лекови ако така ти е полесно ама и лековите не се нешто страшно. Внеси и суплементи. Обрни внимание на исхраната и тоа може да ти биде еден вид рутина додека имаш музика или некоја аудиокнига во позадина. И ете нова комфор зона
Почни да зимаш магнезиум со б витамини.Ќе осетиш олеснување околу физичките манифестации.А мислите постепено ќе го губат интезитетот доколку намерно и вештачки ги предизвикуваш кога си најсмирена.Пробај со техниката што мене ми помага
Веќе една недела не можам да ги тргнам симптомите на нервоза во стомакот одење во вц пречесто (дури од уплав правев и тумор маркери кои секако се негативни), навечер пијам демитрин со елицеа а сабајле б комплекс и пробиотик. Препорачај те ми нешто што вас ве опушта што ви ги трга мислите и пречестово одење во вц ми создава уште повеќе нервоза.
Луѓа се мрднав од главава, не можам со овие промени, многу главоболки имам, дури и ноќеска ме будат, не можам веќе да ги трпам, променове ми се УЖАС, благ збор е тоа, и полошо.... ме стиска веѓата горе на неколку секунди, како да ме чука со чекан некој, и јас одма филмови правам.. Се живо имам пиено, од лекови до природни чаеви, се полудев со главава, ќе поцркам мислам....
Немој да мислиш дека е нешто повеќе. Последниов месец за глава повеќе пати пиев апче заради температурните разлики. Ако ти е од помош, јас температура кога качив ништо не пиев, а подоцна за глава мораше да се напијам зошто не се издржуваше. Повеќе хидратација: вода, чаеви, компоти, сокови треба да помогнат околу главоболката.