1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Точно така, се додека не го направам тоа немам мир.. некогаш дури си станувам и од кревет за да се напијам (ако не сум се напила претходно)

На erik му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ani444ka

Ani444ka Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Golem problem

Vaka,imam uzasno golem problem.

Ziveam pod postoen pritisok,ne mozam poveke da izdrzam.Rabotata e sto imam ogromen strav koj ni samata ne mozam da si go objasnam od odredeni situacii.Na primer ke mi se zavrti vo glava deka site me mrazat i deka kade i da odam me gledaat nakrivo i me mrazat.Mnogu se plasam od takov vid na neobjasnivo osuduvanje od strana na lugjeto i ziveam vo postojan strav.Veke mi e strav i nadvor da izlezam poradi toa.Postojano imam custvo kako nekoj me posmatra i ima loso mislenje za mene.Opsednata sum so toa.
    No toa ne e kako na primer da se grizam so ke kazat lugjeto za mene itn tuku nesto neobjasnivo.Zosto sekoj od lugjeto barem pomalku se grizi za tugjoto mislenje i toa e normalno.No ova moeto ne znam sto e.Strav me e deka nekoj ke me plukne,znaci od toa imam najgolem strav.Se mislam deka imam napraveno nesto loso ili kazano nesto loso za nekoj toa da mi go napravi.Iako dlaboko vo sebe znam deka ne e mozno da e toa i deka verojatno si zamisluvam no stravot prodolzuva i ne zapira.Ve molam za nekoj sovet,zatoa sto ne mozam poveke.

3. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    јас само ќе ти кажам да бидеш цврста зашто реално нема ништо лошо да се случи ако не го направиш тоа, се е во психата твоја. Еве пробај вечер немој да се напиеш вода по било која цена и ако чуството те полудува немој и ќе видиш после дека ќе се чуствуваш како да си постигнала нешто големо.
    Ова се од мое искуство ти го кажувам

На savana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Golem problem

абе девојче ако немаш ништо лошо направено на некого зошто такви мисли те опседнуваат? Не знам што да ти кажам, пробај да не мислиш на такви работи, слободно излегувај, дружи се, забавувај се и малку позитивни мисли имај. Ако стварно неможеш сама да си помогнеш посети психолог и разговарај со него, нема ништо лошо во тоа само ке те посоветува што да правиш.

5. no.name6

no.name6 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2012
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    57
    Golem problem

Ова е навистина голем проблем.Ако продолжиш така да мислиш ке биди полошо понатаму,треба самата да се соочиш со проблемот и да ги усмеруваш мислите обратно.Излегувај повеке и срекавај луге и кога ке помислиш на тоа што ти е во главата бори се со себе...запамти мозокот е двигател на нашето тело.

6. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Golem problem

Можеби најдобро би било да посетиш психијатар и со него да разговараш за проблемот ... ќе ти одреди терапија , и мислам дека ќе ти помогне да се ослободиш од тоа ... е сега зависи и од изборот на психијатарот , но кога веќе е неподнослива ситуацијата помош од стручно лице би било добредојдено , поз

7. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Савана, а зашто баш 3 пати?

Како сте ми останатите? Јас фала му на Бога се држам, вчера имав многу тежок ден, иако го поминав силно и на нозе, соземена максимално .. многу блиско другарче за конец се извлече од ... не сакам ни да го изговорам зборот, но благодарам на Господ и докторите, го запреа крварењето, и иако е уште на апарати, стабилен е .... Со божја сила верувам дека ќе биде добро .. мора да биде ... и така ... да не ви објаснувам, да не се умислите нешто ...

Кај вас со има? Се случува нешто?

Поздрав и секое добро ..

8. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Uf luge dva dena dobra tri dena nedobra.. :( Mi se ide negde na visoko kade sto nema luge i da se deram od nervoza ko nenormalnaaa..Vcera si bev sosema super si se vrativ od rabota so maz mi pa po doma ova ona si bev okej malce umorna od rab i naednas pozadi vo glavata kako da pocna da mi tezi nesto ne mozev da ja pomrdnam glavata ko da mi tezese 30 kila ko da mi se vrtese nesto u glavata a ustvari nemav takvi vrtoglavici nz kako da objasnam naednas i na nozete ko da pocna sklet da me faka ko da ne bea moi abe mislev deka udar ke dobijam ne mozev da zaspijam ne mozev da se smiram ko da ne bese moeto telo,posle piev helex i nekako sum zaspala.Vi se desilo nesto takvo vas nesto ko da imate nemir kako da ne vi dava nesto da spiete..??? Inace kako ste mi vie ...?

9. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Ah taci te zaboraviv tebe..Bas mi e zal za tvojata majka ocigledno imame slicna sudbina..Jas togas se spremav da odam strumica na maskembalot i naednas mi javia majka ti ja nosime vo bolnica doagaj odma i odma fativ taxi i otidov bolnica mislev deka i padnal pritisokot deka samo malce i se slosilo :( Koga ja vidov ko se strcav nakaj nea i pocnav da placam na cel glas za zal veke ja imase izgubeno svesta i ne bese svesna samo edvaj stoese na noze i glavata i bese navednata koga se potsetuvam na t oa mi se ide da se obesam mnogu tesko ej ne mozam da opisam iako ti me sfakas..A pred da otide vo bolnica i se javiv mi zborese cudno samo aha da dobro mi vikase a obicno se smeese nasmeana vesela i rekla na gazdaricata kaj sto ziveevme rekla jas ke dobijam mozocen udar ana neka ne znae toa mi paga najtesko pa i ne uspeav da i go dadam poklonot bas 8mi mart bese togas :( cel zivot ke mi se vrtat vo glava tie zborovi zosto ne mi kazala deka i e loso barem za posleden pat da ja vidam..No toa e zivot morame da prodolzime napred jas sega ziveam i se boram za nea zosto ona sakase da bidam hrabra i srekna..Inace majka mi predviduvase smrrt..Nema veza sega treba da se borime i da bideme pozitivni :) Mora da ziveeme

10. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    постојано осебено тоа со вртоглавиците а не се уствари вртоглавици нз како да го кажам и тоа склет во нозете исто пред спиење али јас во тие моменти ќе се исповртам или ќе медитирам ќе правам нешто и на крај ќе заспијам

11. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    Иначе заборавив да ви кажам ме спремаат да идам во странство за да проверам да не се проширила метастазата ... Работава е што треба да се иде со авион леле неможам од самата помисла ми се лоши 10 дена во странство и со авион сама ќе полудам. Јас некасам ама како да им докажам на моите тие па ќе идеш ќе идеш цело време не ме сваќаат ич дека нема да можам. Страв ми е. Што ако добијам напад и што ќе правам тогаш како ќе се симнам. Страшно ...

12. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    princessofthedark
    редовно те читам и денес решив да ти пишам....ке тргнам од тоа,,во несреќа среќа,, иако знам дека несреќата е несреќа и недај Боже ама кога веќе ја имаме ајде дасе обидеме од неа да направиме ...нешто ппоинаку.
    СЕга среќата е што ке патуваш(камо причината да беше друга)ама тоа е што е....
    Прочитав некаде вака,,кога животото ке ти подели лимон ти од него направи лимунада,,
    Ајде убеди се себеси дека таму во странство ке добиеш убави вести и дека летањто ке биде прекрасно доживување и дека по тоа твојот живот ке се промени......и дека тој не есочинет само од страдања...и дека оваа е само епизода..и дека ти ке победиш како и дае...и дека потоа ќе живееш во совршен мир.
    Мораш да бидеш силна!!!!!Нема ти друге....велат србите!
    Еве ја Лане..таа пред да оди во Швајцарија ..офкаше со денови...а беше(леташе) и долета без никаква паника... :) неја гледам неа на форумов ама мене ми е ФБ пријателка ....се врати пред некој ден полна со впечатоци идоживувања...не ја фатила паника...па напиј се нешто пред пат мила...,,стегни се,,и тргај...нема ништо да ти се случи....јас сум убедена во тоа..
    Поздарв до тебе..сите сме со тебе ама за резултатите..лет како лет ..никој не умрел од паника, никој не полудел од страв...тоа се само лоши мисли , амислите нетти можат ништо.
    Сите други мои мили..поздарв до Вас..ајде да ја утешиме нашата Принцеза..папотоа ке продолжиме со останатите... :*
    ПС.Дали некој од вас знае кој е доктор-андреј ..некојод форумов или...?
    Јас ја победив анксиозноста ке ја победите и вие!!!
    ..ама Игнооор на негативни мисли стана дел од мојот живот , секаде си го носам...дури и темницат (мојата последна фобија сега ја гледам право во очи)
    СРЕЌЕН ПАТ ПРИНЦЕЗ::: :* :inlove:

На Akana, erik, seriozna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Па не знам ни сама, демек непарен број.. :^) така ми се има завртено во главава... Кога спиеме заедно со партнерот се чуди вели ајде не се глупирај легнувај..а јас не , чекај да се напијав вода па ова она... :worried:

14. LadyMarry

LadyMarry Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Golem problem

Состојбата твоја се вика Анксиозност. Нешто слично како страв, само што е во постојаност и е позагрижувачки.
    Мој совет ти е да одмараш повеќе, сонот секогаш не опушта, иди џогирај прави нешто...ако ти е незгодно во друштво бидејќи и сама кажа дека постојано мислиш за тоа другите што мислат за тебе, иди сама... на свеж воздух слушалките на уши и уживај во глетката.
    Не се замарај и не ги приметувај тие околу тебе и уживај си.
    Внесувај повеќе витамини и јади чоколадо, тоа ти гарантира енергичност и добро расположение. :)
    Обиди се, вреди да живееш мирно, спокојно без да се плашиш дека во секој момент може нешто лошо да ти се деси. :) поздрав!

15. taci1

taci1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    65

На ibanez и SanjaBucka им се допаѓа ова.
  16. seriozna

seriozna Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    109
    Порано кога ке требаше некаде да патувам ме факаше ужасен страв.Почнав да се молам од моментот кога седнував во кола до моментот кога излегував од кола.Потоа молењето го намалив на ТРИ пати.Кога тргнувам,некаде на сред пат и кога ке стасам.Така ми е полесно.Ја потенцирав бројката намерно.Не гледам ништо страшно во твојот ритуал(сега за сега).Ако ти е така полесно,напиј се три пати водичка и легни си.Не правиш некое криминално дело па да се секираш толку.Ке видиш дека со тек на време ке го баталиш ритуалот.Ти ветувам дека ке биде така.Само не се форсирај,полека.Се е во твојата глава.Со позитивни мисли и насмевка но,и подршка од партнерот се е многу полесно.

На ibanez и SanjaBucka им се допаѓа ова.
  17. princessofthedark

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    ок се тоа али ај да оставам на страна анксиозност и се тоа што ако ми кажат дека има нешто повеќе ... нешто што на нашиве апарати не може да се утврди ... Мислам дека најдобро е да умрам а да не знам ништо него да поминувам пак низ истото ...

18. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Па баш не сум сигурна.Ова може е добро за утеха ама паниката и стравот се опасна работа.Инаку зошто полудуваат некои??

Подршка од мене за сите :*

19. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Цеце мислам дека баш и не си од помош тука |(
    Во ред е да си пишиш свое мислење и се, ама немој да си дозволуваш многу и на фин начин да је*еш во ребро. Ако не си доволно едуцирана за анксиозност, а од авион се гледа дека не си, немој молим ти се да билдаш мислења, па и бакнежи да праќаш, аи аи колку фино од тебе!
    Кисче топ си мња

На eci.sk, dunja, ibanez и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. seriozna

seriozna Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    109
    Лугето полудуваат од болест,не од страв и од паника.Ако јас сега се плашам дека ке станам шизофреничар и почнам да паничам,да мислам дека ке полудам,дали ке станам шизофреничар?НЕ!
    Ако сега почне да ме фака страв дека ке добијам срцев удар и почнам да се плашам дали тоа значи дека во моментот ке добијам срцев удар и дека ке умрам?НЕ!
    Ете тоа ни го прави нам анксиозноста.Свесни сме дека не е така како што мислиме ама пак се плашиме. Од ваков замислен страв никој не полудил ниту пак ке полуди.Затоа само главата горе и јас знам дека заедно ке си помогнеме да ни биде полесно!

На Akana, eci.sk, dunja и 4 други им се допаѓа ова.