Od so mozi da e ??? Vegetarijanec sum, vezbam redovno... Alkohol i cigari ne. Ama stres i ankcioznost imam.
Ееејјј, да ти кажам дека може итоа како, татко ми фати хелилобактер, од стрес, откако почина татко му, поточно мој дедо, не пушел никогаш, вежбаше и го качуваше Водно на 50+ години, ама што може да ти напраи стрес ни едни цигари и алкохол не можат, иако јас не пушам, скоро ич не пијам алкохол, една чаша на прослави, па ете пак сум бог да чува...
Stresot se praj... Jas poznavam lugje so ic ne vnimavat na zdravjeto, alkohol, cigari,sekakva hrana, aktivnost nikakva samo na masa se i zdravi se. A nie dzabe vnimavame ko stresot ne jadi.
Стресот е прв непријател на здравјето, од стрес можеш да се оболеш, и тоа што нежаш ќе ти дојде, за жал го сфатив тоа касно..
Za zal taka e site simptomi kaj nas neznam dali sekoj den ste so simptomi kako mene nemozam vise mnogu simptomi se pa drugive od kamen li se ne pozeluvam na nikoj loso no ova vise ne se izdrzuva
И јас сум недела ипол крш, отежнато дишење, па кнедла во грло, тешко голтање, некогаш аритмии, такихардии, притисок во гради, ама најстрашно ми е тешкото дишење. Од анксиозноста си добив притисок, јес да имам ризик фактор наследно за притисок, ама некој да ми кажеше дека на 30 и нешто години ќе почнам да пијам терапија немаше да верувам. За сето ова сите симптоми ми отежнуваат.
Јас скроз си го зафркнав здравјето ради постојан стрес. Ама не можеме вака. Треба да си го најдеме чарето.
Јас, па се затворам себеси и не сакам да се дружам, нит сакам нови луѓе ни ништо. Се осеќам изгубена.
Isto i jas, najbezbedno se custvuvam doma i ne mi se izleguva nadvor ne sakam druzenje... Ko ke smenva vremeto toplo - ladno e togas mi e najsilna ankcioznosta
Isto i jas... Mora da se izlegva, da se odi na rab i ostanati obvrski... A kako vi e koga ste na rab ??? Jas rabotam kako pica majstor vo restoran.
Па ок ми е ама пак некако ко ц, ме сум јас тоа. Јас ни ноќе не излегувам, немам со кого. Плус ако излезам, сакам дс знам со кој луѓе ќе сум, како ќе поминам.
Zdravo. Nova sum na forumov,ve citam celo vreme I se odluciv da se zaclenam bidejki mislam okolu mene nikoj ne me razbira,mnogu tesko ziveam ovaa anksioznost me ubi bukvalno. Od vesela osoba do ..mrtvak vo facata..posle 10 God borejki se sama morav da pocnam so antidepresivi pijam elicea, ama mi pravi umor golem najverojatno e nus pojava....inaku edno razbrav, lugeto okolu nas ne turkaat vo ovaa situacija nemojte da se obvinuvate, da imame srekni normalni I pozitivni luge I nie bi bile ok.ama nee taka ....poddrska do site vas....
Откако пијам терапија, не сум секој ден со симптоми, кога е мн променливо времето не можам да функционирам, ама морам. Имам две деца, работам, и се останато околу дома ме чека... така да кога нешто мораме тоа е.
Јас дефинитивно сфатив дека не ни сакам да запознавам нови луѓе и ко ќе се фатам за тие и само за тие, едни исти. Некогаш дури и сите луѓе ми сметаат. И еве бев излезена и ништо, така само, ни интересно, ни ништо. Не ни знам збор да гугнам, ќе кажам нешто ок, ќе се вмешам, другиве сами си праат муабет, бев со колешки и си правеа муабет за нивниот тим, јас иницирав муабет ама нз, како да не знаев да се прилагодам. Порано многу комуникативна бев, сега ич. И шала ќе кажев и се. Сега нз ни една реченица да вклопам.