Ја лани имав така палпитации, се јавуваат од преголем стрес и напнатост. Кога ќе осетев како ми прескокнува срцето уште толку ме фаќаше страв и така во круг. Највеќе ми помогна хербален чај (жежок), со капки валеријана. Chef's kiss за смирување. Да се дополнам, ова го пиев најчесто навечер за да можам да спијам, плус земам и магнезиум глиценат, односно chelated magnesium на Solgar.
Последно забележав премногу ќутам, ништо ко да не ми е интересно и се мислам дали да зборнам нешто, да не се изглупирам или премногу нешто да не се опуштам, да не кажам премногу муабети, да не се усрамам. Да не ме одбие машко некое,страв ми е и сл. Дали ова е анксиозност, депресија? Што и да зборнам со друг ми е некако ко ново и мислам дека премногу зборувам. Изгубена се осеќам.
Zdravo zenski Imam problem so ankcioznost i pijam antidepresivi Elicea od 5 mg Nekoj doktori vela deka mora da se otkaza za da zabrenis. Dali imate iskustvo dokolku pies ad dali ima posledici?
Од каде го набавуваш? Никаде не можам да најдам глиценат освен оној на хелтеид, а online од странство не ми се баш порачува.
Јас овој го пијам од Хелтаид. Претпоставувам, вие за овој зборите. Или за сосем трет? И ако знаете што е разликата.
Да, пишав дека само тој на хелтеид го имам сретнато, а solgar ги има во зегин но овој мислам дека го немаат. Повеќе за различните видови магнезиум: 4 форми на магнезиум. Која е најдобра за вас? – eVit.mk
Тој глицинат лани си го открив и не би го менувала за ништо, најдобар за нерви. Тогаш никој не го купуваше, сите одеа по оксидот како најевтина варијанта или евентуално цитратот. Сега пак не можеш да го начекаш пошто стана популарен хаха. Овој е иначе, да си го имате и како слика.
Елицеа и дијазепам се пикат и во бременост. Другарка моја пиеше, немаше никакви последици ниту врз детето, ниту врз неа.
здраво на сите, пред околу 6-7 год прв пат се соочив со анкс, некако се држев не попуштав по потреба зимав валеријана или сл, сега веќе ми се врати таа мн посилна, секое боцкање во телото или чешкање го претражувам по гоогле, одма мислам дека имам страшна болест, си барам се проверувам дали имам нови симптоми. имам болки во мускулите на рацете и нозете, на моменти како да ми тежат, жарење во стапалата, има ноки кај што се будам препотена, ми се тресат рацете, дали имал некој вакви болки и што ви помогнало.
Магнезиум во форма на глицинат има и на фирмата Now. Јас таков пијам, работам во аптека па си го порачав од една веледрогерија
NOW имаат најефикасни витамини, затоа им се поскапи од останатите. Колу ги зема? Јас немам искуство, пиши горе на лупата ќе ти даде мислења. Иначе никако во исто време не пиј АД, седатив, витамини, гледај да имаат размак по пола саат до саат време, сите апчиња или витамини.