Женски, дали е нормално ко ќе добиеш да имаш многу енергија? Неописливо вријам и ми иди осеќај дека ќе полудам. Не знам каде се, не се изнашетав денес, и по доктори и на шопинг...
Не знам дали е од времето ама кога е облачно многу ми е лошо. Некоја општа слабост осеќам, и кога одам осеќам како да ме стега нешто во градите и пред очи почнува да ми се темни како во тунел да влегувам. Дури и кога зборувам ми станува полошо. Како да не можам да го поврзам просторот со себе. Не знам што да правам... Вие како сте на вакво време?
Излегов денес, на природа. Се осеќав толку изгубена, без концентрација, отсутна. Другарка ми ми откажа, замина во др град на шетање со друга другарка (иако оваа првава знае дека сум Анксиозна и ми треба друштво, а оваа вторава ми е малку подалечна). Добив вчера. Плус сум анемична. Дали се ми се собира? Плус не сакам мн со луѓе да зборам.
Дали после долго време земање таблети кои ствараат зависност и постепено откажување од нив, може да доведе се да ти поремети емоционално, да немаш чуства општо?
Јас сеуште пијам и се како сеедно ми е, нз како да кажам..... Имам еднаш прекинато и не ни памтам како се осеќав. Прашај си док и следи се себеси ти си се знаеш. Џабе тука, ќе ти кажуваат.
Не е за мене. Другарка пиеше таблети долго време и постепено ги откажа скроз и сега вика немала воопшто чуства никакви за ништо и да ја натажи нешто ни да ја расположи, ни чуства за мажот е. Се и било како на ново да прави. Дали можи толку да пореметат таблетите?
Нема врска за кого е. Мислам дека најдобро е со доктор да се разговара. Психолог и психијатар. Мое мислење, чим откажува од апчиња значи е во ред. Да не била потпрена само на нив? Работа на себе? Работа со психолог? Физичка активност?
Само со нив беше и гледаше како да ги откажи, бидејќи не можеше одма. И многу стрес на работа. Физичка активност нула. Ни психолог ни ништо. Ќе и речам со психолог ако не да разговара. Само сакав да видам да не имал некој слично искуство со откажување на апчиња да сподели и после тоа како му било, дали нешто му се пореметило.
Добро бе зашаметеноста и притисокот во глава,оти го имам секој ден,како ли да се ослободам од тоа чувство
Еве сум јас. Стрес на работа имам 10000% Поради што сум само 2 смена немам време за себе воопшто. Одам на психолог и сега ќе зачестам со одење. МОРА ДА ВКЛУЧАМ И ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ. за сите тоа важи. Да видиш после како глатко оди. Џабе апчиња пијам.
Mmogu loso dali e do vreneto ili do nas neznam, mi trne liceto ko bocki da me bocka poduen stomak zestini napnatost uzas
Ме интересира тие што пиете АД дали имате проблем со вишок килограми и дали многу потешко се симнуваат кога се пијат лековиве или нема врска тоа. Јас пијам елицеа од 10мг и хелекс два пати од 0,25, една година ги пијам и цело време мака мачам со килограмите, почнав да ставам килажа неколку месеци откако почнав да ги пијам лековите. Сум ги пиела истиве лекови пред неколку години само помала доза ама немав ваков проблем тогаш.
Дали денес осеќате главоболка? Немам ни апетит, со сила јадам. Имам огромни главоболки, и главата ме стега од сите страни.