Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.298
    Допаѓања:
    12.190
    Се согласувам со анушканестле CECE фала на подршката али не ни требаш тука :^) , немаме психичка трајна неизлечива болест да полудеме, САМО СМЕ ПОВЕКЕ ЧУСТВИТЕЛНИ ОД ТЕБЕ !

На ibanez, nenuska и taci1 им се допаѓа ова.
  2. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    Срцки главата горе си знаеме ние како ни е и тука сме си за разбирање и подршка а вакви и слични изјави само Игнор и не се замарајте многу многу зашто само тој што пател моше да не разбере останатите НЕ а да полудиме нема сигурно :lol: Ај сега пријатен ден на сите и простете ако сум ви згрешила и за моето отсуство од сајтов ;) ;)
    А сега да се факам за чистење утре на син ми му е роденден ајде повелеле на торта :*

На Akana, eci.sk, SanjaBucka и 3 други им се допаѓа ова.
  3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    поздраб до сите, имајте убав и срекен ден, сакајте се и простувајте, простете ако сум згрешила. nenuska
    нека му е срекен роденден на син ти и усте многу да си славите позз и се најубаво

На seriozna и nenuska им се допаѓа ова.
  4. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Здраво на сите ...

Принцез , имав една другарка која кошмари имаше од авион се додека не се качи , за да после да и биде нешто најубаво во животот ... Нормално е да имаме страв од нешто непознато ...
    замисли и како мали да не сме се возеле во автомобили и за прв пат да го правиме тоа на 20 и кусур години ќе ни биде страв ... Победи го стравот !

Ненушка , нека е среќен роденденот на синот , голем да растеееее ... колку годинки полни??

Савана , јас не гледам проблем во твоето три пати пиење вода особено ако тоа ти дава мир ... како што кажа сериозна неа ја смирува молитвата ... тебе три голтки ... некои така да ги наречам ритуали пред спиење за време на патување доколку помагаат и се подносливи ( сепак не треба да пиеш 330 голтки ) правете ги ... тоа е и можеби суеверие ... како што прават спортистите ... еве миркуловски (мислам дека тој беше) некаде прочитав , неколку утакмици играл во истите чорапи :) , поздрав до него сигурна сум дека не чита , хахаха,

Поз до сите вас , натемила, дуња, ане10 , спарки , ангеллчето , нестлеееееее :rock: акана
    и нормално , Буцето ,

што се случи со дада-н , и мислам имаше уште некој нов , ги нема ...

Простете ... :)

На Akana, dunja, ibanez и 3 други им се допаѓа ова.
  5. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Јас прво да се извинам заради тоа што сум погрешно разбрана.Немав лоша намера,ако имав немаше ни да коментирам воопшто :)
    Јас тоа го поставив како мислење на кое потоа вие ќе кажете дали е точно или не и зошто,оти и јас не сум сигурна баш ама претпоставував дека е така нешто и затоа напишав.Како што ми објаснила сериозна очекував некои такви податоци околу тоа.
    А тоа на крајот е да знаете дека како и да е во секој пост ќе имате подршка од мене.
    Простете и поздрав :)

На dunja и seriozna им се допаѓа ова.
  6. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    prostete i od mene ako nesto sum zgresila.deneska imaat prilika site da si prostat sto zgresile.dobro e sto postoi vakov den prostuvanjeto e eden cekor do ozdravuvnjeto.pozdrav do site.

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    така е , прости ни и ти на нас ...

леле сум заборавила да си ја поздравам ибанез-мајонез , сори иби , па и ти ретко пишуваш аааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа :doh: :*

На bllakce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Цеце те искраа пред јас ад стигнам...ама гледам се поправи, браво за тебе!!!
    Не, ,,тие што полудуваат не сесвесни за тоа,,...оваа го цитирам мојот психијатар, дури ни еден анксиозен не полудел од страв..полудувањето е генетски наследна работа која е ретка , оваа е само силен страв.
    Најстрашното што мене ми се случило е да добијам силна тахикардија која по некое време се смирува.
    Еднаш додека лежев на ендокринологија за испитување на штитната.... добив силен напад на паника, повикаа лекар ...таа се насмеја на моето 130 отчукување во мин. и рече ,,ај не се плаши срцето може да мава и до 200...и си замина. :envy: ..хехехехе.Так јас преживеав...и еве ме со Вас..тоа беше најсилниот напад за сите годими анкс.
    Принцез...да имав волшебно стапчеее еееееех....ама немам...ајде мила стегни заби...биди жена ТЕ МОЛАМ силна и храбра...верувај во добри резултати..мора мила така да биде.
    А кога тргнуваш.???.пиши ни....се ке помине ијас верувам во најдобар ред. :clap:
    Поздравче мили мои ... :* :inlove:
    Благодарм на поздравите Петра Панка :inlove: и за сите други и ..простете што малку Ве запоставив се уште ес оправам од кишмата ...ама каји дае ке помине...бидете ми ВИЕ добри..
    Ве сакам!!!Не давајтесе!!!! Јас ја победив анксиозноста ке ја победите и вие!!!!!!!!

На Akana, bllakce, ceca-1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. seriozna

seriozna Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    109
    Многу е лесно да ги тешиме другите,или барем е полесно....ете мене пред еден час пак ме фати мала паника.Имавме гости,си отидоа и се јавија кажаа деке детето почнало да им поврака.И јас одма врзав во глава дека ете сега моето ке се разболи...ич не сакам кога ми е вака,сега ми се плаче.....

На bllakce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eci.sk

eci.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    89
    друштвооо како сте? лелее јас деновиве сум тапа,времево ме утепа... со анксов сум ок,се држам не се давам :lol:
    ненушке нека му е најсрекен роденденот на срценцето твое,гоооолем да расне,да биде здрав,срекен и храбар како мама ;)
    буце мила се надевам дека добар е другар ти,биди храбра каква што и си,сите сме со тебе и ке се молиме за другар ти...
    цеце те искараа и други, можеби немаше лоша намера,мегутоа пред да се каже нешто мора да се запознае прво со работата(во овој случај со анксиозноста)...значи да не одолговлечувам само ке кажам дека тука сме многу чувствителни ,ама никој од нас не полудел фала богу, затоа како жто кажаадругите прво информирај се па после коментирај...ај доста дане те караме веке,ама друг пат така не :!:
    ве гушкам сите...
    пс.за кафето јас веке кажав дека сум за,само чекам да се договориме кога и каде

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  11. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    оваа книга, тајната, моќта на потсвеста, документарецот за тајната, eat, pray, love, тоа се се книги со иста тематика и во најголемата вистинска тајна нема ништо повеќе кажано освен нанодијанетиката како нов термин... Јас вчера ја завршив книгава од Ниче и можам да кажам дека многу верувам во тоа и се се сведува на тоа како размислуваш. Сепак се што се случува денес е последица на она што си го мислел вчера... Сега моментот се сведува на тоа што нас стравот нас не обзема некогаш толку силно што ни самите неможеме да се смириме освен со лекови. Мислам дека кога анксов не е голем тое денови треба да бараме психички мир за да во моментите кога чуствуваме страв да можеме многу полесно да го пребродиме тоа.
    Во врска со книгиве тоа има цели техники како да се добие нешто што се сака, како да се размислува.
    незнам колку пати имам применето тоа и секогаш ама секогаш се ми се има остварено само треба да се има голема верба да знаеш како и да знаеш што точно сакаш и се разбира да имаш трпение додека се оствари.
    е сега сум си контрадикторна сама на себе затоа што сепак сум анксиозна што значи имам неоправдан страв во врска со некои работи ама се трудам да се контролирам колку што можам иако некогаш ни позитивно размисување ма ништо не помага :)

12. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Џабе се книгите ако само се читаат и читаат. Треба прочитаното и да се применува.
    Ги има многу кои читаат `потикнувачки`, `мотивирачки` книги, но во реалноста тераат по старо. ;)

На nenuska му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ibanez

ibanez Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    102
    ZDRAVO NA SITE :hai: Odamna ne sum napisala nisto,no veruvajte ZA SE E KRIVO VREMETO :envy: (neli TACI????)I za toa sto sekoe utro glavata mi e kako naduvan balon....i sto SEKOJDNEVNO me drma;pms...anks...mms.....????????E ZA SE E KRIVO VREMETO Imase sneg-ladno e;se stopli-nikakvo e.......se nesto fali......Tuku aj da si pocnam domakinski;so den kasnenje(PROSTETE MI ;) )VI POZELUVAM NA SITE MNOOOOGU LJUBOV I TOPLINA.....I BESKRAJNO UBAVI MOMENTI BEZ TROSKA MESTO ZA KAENJE I PROSTUVANJE!!!!!!Petra BLAGODARAM za pozdravite......mnooogu mi znaci tvoeto razbiranje i pozitivnost......NO KAKO SI TI????????????PRINCESS -SITE sme so tebe;ke ti go drzime stravot i OCEKUVAME samo UBAVI vesti da ni pises :inlove: I jas citam se sto ke mi dojde do raka za anksot ama od primenuvanoto.......... :sweat: Koj pisuvase za svekrva??????Ne mu ja misli mnooooogu......seci na vreme.....zosto jas od mnoooogu obziri ostanav so prstot vo usta :) Sega JAS treniram za svekrva!!!!!!Tesko na snaite :P Koj ke me trpi-medalja ke mu dadam.....Taci-koga ke setame JAS i TI??????(pocna li vo dvorot krugcinja da vrtis?????)Neli gledas deka site odat napred ;ajas i ti si tapkame vo mesto?????(sto e sigurno......sigurno e.....)Dunja-kicmata ostaj ja na strana :D koj videl air od nea ....Samo ignorrrrrrrrr.....Sanja.....OZDRAVE LI??????Ajde pocni da setas poveke za da imame sto da citame......Ti si NASIOT PROZOREC kon svetot......Se primetuvas....i znaes da zivees..... mnoooooogu pozdravi do site anksi devojki i po nekoe momce

На dunja и eci.sk им се допаѓа ова.
  14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Да ве прашам, како се чувствувате деновиве посебно денес? Еве кај татко ми пак се враќа анксиозноста, додуше таа е присатна ама почна сега пак да мава. Он не сака да се соочи, јас знам и му кажувам ... Свесен е дека и плус години се, само не можам да го натерам на лекар да оди. Човеков со лекари е скаран. И ме интересира за асентрата. Ефекти?

15. PetraPanka3

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Јулие77 , во претходните неколку постови напишав дека сум катастрофа посебно овие денови , па како што вели Ибанез најверојатно времето е криво 8) за асентрата има во претходните постови пишувано па ако не те мрзи разгледај или некој што има искуство пак нека напише ...

Точно гирл.23 ако не се применува она како совет џабе читање , исто како да читаш правилен начин на исхрана а да јадеш што сакаш :D

Поз

16. erik

erik Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    51
    На ibanez му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eci.sk

eci.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    89
    julie77 асентрата јас ја пијам и искрено ми делува супер,се пие подолго време јас скоро една година ја пијам ,со намалување со тек на време...е сега проблемот е што може да влијае малце лошо на желудникот,некој тегоби,ама не е страсно и не е кај секој така...
    принцес заборавив да ти посакам се најдобро, сигурни сме дека ке има добри вести
    буце кај си,ни фалиш ,како си ?
    петра и тебе срцка гледам времево те утепува, ама ајде ке издржиме некако ;) иначе и тебе баш сакам да те запознаам,па се надевам и ти ке бидеш присутнана собиранката :)
    поздрав до сите девојки и момци,се читкаме пак ;)
    ве гушкам сите

18. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Хеееј дечки, еве ме и мене .. ме снема малку, периодов ми е турбо, односно ми беше турбо напнат, дома не сум свртена, а и кога сум, исто е како да не сум ...
    Инаку другар ми е подобар, благодарам на Бога и докторите, стабилен е и ќе биде добро, само му треба малку време да закрепне како што беше. Ми падна камен од срцево, и само си подплакувам од радост деновиве... Благодарам за поддршката..
    Ибанез, закрепнав јас, добро сум, благодарам. Шетам исто како да немам куќа :), другарка ми славеше мастер, па многу фина вечер си истеравме, со сите салтанати. Дури и караоке имавме, не знаеш како гракав, гавран не ми беше рамен, но ако, желбата беше најбитна :) .. Секако пред да фатам микрофон, заклучив портите, оти постоеше огромна опасност луѓето да го напушат местотo :D .. се шалам, јес да не ме бива да пејам, ама невиден шоумен сум 8) , ми ја пуштаат онаа песнана од фанки џи ‘‘Играј‘‘ , и така јас на сред песна, додека Анабела си пееше ‘‘Играј, ма баци се на колена сад‘‘ , си се бацив на колена во занесеноста и оп .. курац станување :D , испопаѓаа од смеење сите таму, штета што не можете фацата да ми ја замислите, онаа од болката што се акнав и насмевката воедно, но пробајте, хехехехе, и кога заврши песната, викам , ај сега давајте раце, инаку останав на паркет :rofl: ...
    Џули77, јас пиев Асентра и одлично ми беше од неа .. Не знам што поконкретно те интересира тебе околу неа ..?!
    Еци, се појавив, еве ме ..
    Пепито, и мене ми влијаеше времево, но ќе се среди и ќе бидеме добро, нема предавање ..
    Принцес, ќе биде се‘ во ред девојко, само храбро и позитивни мисли .. иако навистина некогаш е така како што напиша во последната реченица од твојот пост. Но тргнати од тоа, ќе се бодриме дека тоа е нормално и дека пак ќе бидеме супер ... :)
    Ненушка, со мало задоцнување, нека му е среќен роденденот на синчето, да е жив и здрав и голем да расте :^:

Останатите, како сте ми? Како го поминувате времето? Има нешто ново?

П.С Значи за кафето веќе имаме солидна бројка, што ме радува, но ќе оставам простор уште некој ден за пријавувањето .. Колку што запомнив од тоа што прочитав, Нена, Принцес, Еци, Блакце, беа за, секако сите се добредојдени ..

П.П.С Повторно со мало задоцнување, простете ми ако нешто сум Ви згрешила, намерно или ненамерно, со мисла или гест, свесно или несвесно... Патем постам, неделава без масло, да го исчистам малку организмов од секаквиот џган што го венсував :) ...

Добра ноќ пријателчиња, до следниот пост .. чувајте се и не заборавајте да се насмевнете ... Секое добро ..

На ibanez, nenuska и erik им се допаѓа ова.
  19. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    добро утро како сме денес девојки :)
    прво сабајле да станам расположена иако ми се спие ненормално хахаха
    ама некако си го погодив кафенцево и топ ми е сега :) :)

На ibanez, erik, taci1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    462
    срцки фала ви на честитките :* :* :*