Da zoceeee ме имат болено градите,посебно само од едната страна.И докторката ми рече дека ми е од стрес и од многу кафе.И така беше,тој период пиев многу кафе и многу се нервирав заради анксиозноста.
Поздрав Грлс и понекое момче! Како сте ми? Ја неделава не бев нешто во муд за пишување, па ве читав. Да не заборавам прво на Ненуш да и честитам bday на синчето. Многу здравје љубов срека да го прати! Мене деновиве додека бев на кафе ми се врати анкс, некако мн спонтано се дог од фах да одиме после предавање. И сите се дог за, и ми викаат ајде доагаш и ти така? И додека стигнеме цело време ја ко јас нешто паники глупости, дека анкс ке ми се врати бла бла мислиш на бесење ме носат а не на кафе.. и почнав да осекам треперење на рацете, тахикардија... Како и да е, после нешто се замуабетивме ова она, и среќа заборавив на анкс. Највеке од се криво ми е, што знам што ми е, и лекот дека му е ИГНОР на глупави нег мисли, и почесто излегување. Криво ми е што неможам да го исконтролирам секогаш. Ма да од кога сум на форумот, мн имам напреднато, со анскиозноста што многу ме радува! Ајде доста за мене.. поздрав и добра ноќ!
Pozdrav do site na forumot, prv pat pisuvam gi procitav recisi site vasi postovi i vo sekoj vtor od niv se pronajdov sebesi.Golem broj na simptomi gi imam no jas se uste tapkam vo mesto i se macam. Nikako da donesam odluka da posetam psihijatar ili psiholog bidejki ovdeka kaj nas e toa se uste tabu-tema.No sledejki ve vas resiv da se odlucam na toj cekor. vo najbrz rok ke go storam toa za da si gi skratam makite.pozdrav do site
и да го направис тоа, нема ништо срамно исто како што идеш на лекар кога нешто те боли ... не се срамиш кога идеш на забар нема потреба да се срамиш за на психијатар ... иако менталитетов ни е заостанат многу сепак подобро е да отидеш да се излечиш него да се мачиш само за да не каже некој нешто ...
колку ми е забавно значи кога спремам испити плаче ми се за спање а морам да учам , ај едно поздравче до сите со песничката иначе сакам оваа песна да ми биде на свадбата за првиот танц хахха имајте слатки сништа ја ке си подремам уште малце :geek: http://www.youtube.com/watch?v=u9sRJ-eOHnc
Ахх драги луѓе колку сте се изнапишувале за само еден ден .. Ми се допаѓа тоа што владее сложноста и охрабрувачкиот дух, браво! Сериозна, многу позитивно ме изненадуваш со постовите, продолжи така ... Принцес, повели во секое време, мило ми е што те смирил мојот муабет ... Ненушка, со оглед на тоа што и Дуња сака да дојде, ќе оставиме на неа да каже дали и одговара, јас немам проблем со тајмингот .. Останатите, како сте ми? Сакав само да ве поздравам и легнувам, малку повеќе сум уморна, цел ден сум излезена, со обврски, и само една не успеав да ја средам денес, но здравје утре ќе биде и тоа. Колку за инфо .. Другар ми е уште подобар, можно е и да го пуштат утре домче, многу сум среќна ради тоа .. .. Ахх, и кој се срамее да оди на психич?! Кумановче ти ми се чини беше , нвм ... значи, слободно да одиш, психијатарот е платен пријател, не гледам ништо лошо во тоа да се позборуваш со некој .. оние што го сфаќаат погрешно одењето на психич, не треба да те заморува тебе, тоа е нивни проблем. Гледај да си се средиш ти, зашо никој нема да гледа за тебе ... Ќе се средиш, полека само Добра ноќ мили ... Ве гушкам и бакнувам ..
Девојки да ве прашам нешто ова вази за оние кои пијат некаква АД терапија,дали и покрај пиењето на ад имавте лоши периоди,јас еве веке год пијам ад и до вчера бев супер,вчера таква анксиозност имав што да ви казам ,само морници по телото осекав и ми се плачесе и пак мисли лоши леле ако се случи нешто и така и денес не сум баш најдобро матно ми е во главата,и спијам испрекинато,незнзм зошто вака и лани кога почнав со ад баш во истово време ми се случи во март,па дали покрај АД сте имале лоши периоди?????
Нема теоретски санси да се претвори во друго несто Тие психицки болести се со сосема разлицна симптологија За 6 месеци секој опст лекар мозе да дијагностицира таква болест побудалуванје како сто вие ја викате Еден од симптомите на анкс е мислата дека ке се побудали тоа не дека јас го казувам туку го писува во секоја книга каде се описуват симптомите на анкс Мозам да ти казам дека тој симптом е еден од полесните симптоми кои ги има анкс особа Мисли ти сто сакас нема да полудис сигурно од твоите писуванја се гледа дека си интелегентна особа идес на работа писувас нормално од сето тоа се гледа дека имас анксиозност нисто друго Полека таа мисла ке се губи па повторно ке се врака тоа е нормално но постепено ке ја снема бидејки е само мисла морас да ја игнорирас Јас барем не сум слуснал дека некој побудалел од анкс И на крај верувајми подобро е да го имас тој симптом отколку сите други барем според мене е многу полесен отколку сите други сто ги има анксозноста
благодарам Ерик на подршката,значи форумов е закон се надевам и маринела го прочита ова,незнам дали е полесен симтом на анксиозноста ама верувај ерик на почеток мн ми беше тешко чекав секој момент нешто да ми се случи изгубив и апетит и сон ,само на тоа мислев леле ако оболам од нешто посериозно,а бе хаос,после одев на психотерапија и малку појасни ми беа работите но и јас како и маринела5 кога имам потежок период прво тоа ми паѓа на памет.фала во секој случај ке пробам да го запамтам ова и кога ке ми дојде таква мисла да ја игнорирам поздрав до сите се надевам дека сте надвор и шеткате баш е убаво времево денес,ај толку од работа пишам хехе да искористам и јас нешто од фирмава................
Vi blagodaram mnogu za podrskata. bas me ohrabrivte i citajki go forumov mnogu polesno mi stana, barem ke imamkade da gi iskazam svoite cuvstva a bez da nekoj mi se potsmeva...
Консултирај се со стручно лице немој да земаш на своја рака а и мислам дека тој лек оди само со рецепта. Можеби си за друг лек а не за тој, а можеби и не ти требаат лекови. Kako кумановка би ти ја препорачала Драгана Его Медика, се наоѓа на ул, Титова Митровачка 6/3
лош ден ... немам волја да се поместам ... и се поради глупави лица што не се свесни колку повредуваат. Да за жал јас бев, за жал убаво си кажа ... Незнам ни зашто уште се трудам. со тебе озбилно не ми е јасно после се што се случи. А другион го снема исчезна како да не постојам ... Ако ми е ... Не дека на повеќе столици седам кога на крај се се сведува на исто. Ма незнам ни зашто толку се трудам да им угодам на сите кога никој не се труди околу мене ... Некат мислам дека нема да најдам машко за мене после толку многу врски стварно незнам како ниедна не успеа. Или е до мене или до нив. И уште една работа незнам до кога ќе се бедирам ради тој глуп машки род, како божем малку проблеми имам. Ова изгледа ако нема еден ден анксиозност депресија настапува на сцена со сета сила. Па не е интересно без ништо очигледно. свашта ... Се нека иде у пм и нека не ме замараат веќе аман
Nemoj da te nerviraat tie rab verojatno si mnogu mlada pa toa taka go svakas ke vidis deka so tek na godinite toa ne e taka. Treba da se ima sakana licnost no ne po sekoja cena.Vistinskiot koj te zasluzuva te ceka nekade.... Imaj trpennie.....
Dali imas licno iskustvo so nea ili nekoj sto go poznavas odi kaj nea? Ako ti odis kaj nea napisi mi kakva e na pristap posto od eden prijatel imav slusano neubavi rab za nea sto sekako ne mora da znaci deka se tocni. Pozdrav sograganke moja
Здраво како ми сте сите? Ах да бев Скопје одма и јас на кафе ќе дојдев ама друг пат се надевам ако идам ќе ви кажам можеби ќе се договориме. Иначе овај период одбегнував да пишувам и да читам на форумот, лошо се чувствував и се разбира тука анксиозноста и пмс да не го заборавам. Се нервирам што вака се чувствувам а гледам луѓе околу мене безгрижни насмеани и не ни помислуваат на работи на кои јас мислам. На сите тие мои стравови... Одвај еднаш денот јадам, храната ја гледам како непотребна за мене, воопшто никаков апетит немам а со спиењето веќе долго време ми е проблем морам да го решам. Ама ајде иди пролет убаво времето ќе биде, ќе можиме да излегваме малце на сонце на топло, и само позитивно мислење. Ако се разбудиш со негативност така цел ден ти тргнува. Ќе го протуркаме овој период. Баш читав пред некое време во една статија, се повеќе луѓе посебно младите страдаат од стрес и анксиозност поради немањето работа и никаква иднина во оваа земја. Јас баш во тоа се пронајдов. Секогаш иде нов ден, да се потрудиме да дадеме се од себе да ни биде поубаво. Позз
станувам прееска и кога гледам цела перница крв и ваква останав. А од кај ми течело врска неам. Интересна ноќ сум имала синојка очигледно вие иначе како сте ми ?
Слушнете ја песната и видете го спотот ... http://www.youtube.com/watch?v=2lb3zUFS0PQ Спојлер The Unnamed Feeling lyrics Been here before (6x) Been here before couldn't say I liked it Do I start writing all this down? Just let me plug you into my world Can't you help me be uncrazy? Name this for me, heat the cold air Take the chill off of my life And if I could I'd turn my eyes To look inside to see what's coming It comes alive (3x) And I die a little more It comes alive (3x) Each moment here I die a little more Then the unnamed feeling It comes alive Then the unnamed feeling Takes me away I'm frantic in your soothing arms I cannot sleep in this down-filled world I've found safety in this loneliness But I cannot stand it anymore Cross my heart hope not to die Swallow evil, ride the sky Lose myself in a crowded room [ From : http://www.elyrics.net/read/m/metallica ... yrics.html ] You fool, you fool, it will be here soon It comes alive (3x) And I die a little more It comes alive (3x) Each moment here I die a little more Then the unnamed feeling It comes alive Then the unnamed feeling Treats me this way And I wait for this train Toes over the line And the unnamed feeling Takes me away Then the unnamed feeling It comes alive Then the unnamed feeling Takes me away Get the f**k out of here I just want to get the f**k away from me I rage, I glaze, I hurt, I hate I hate it all, why? Why? Why me? I cannot sleep with a head like this I want to cry, I want to scream I rage, I glaze, I hurt, I hate I want to hate it all away
опуштенкооооо , после испит RELAX , времето нешто срамежливо со ова сонцето скржави ептен ,ама не се даваме имаме позитива , никој ништо не ни може , како сте друштво како минувате се надевам опуштено, можеме ние ке ја пребродиме кризата имајте убав најубааааав ден поздравче до сите