Тоа се мали аденоми, толку ситни и бавно растат така да со години можеш да ги имаш, не е едноставно, но најдобро е со добар невропсихијатар да прави муабет.
И мене. Едвај чекам да заврши летово. Ок е да ѝ препорачаш да си направи некаква проверка, ама не иди одма со нешто црно. Она ќе почне бетер да паничи.
Е колку години може да ги имаш? 10 сигурно не,шо тресиш? Паника само правиш. Психијатар тоа и го нема спомнато,ниту па снимка на глава да прави,кои сме па ние? Доктори да не?
и претходно ти имам речено, мислам дека си во депресија подолг период, и терапијата не ти одговара, до сега требаше да леташ а ти секој ден си се полошо
Kako ste mi borci! Mene mi se slucuva nesto cudno mnogu sum isplasena, od nigde nikade vaka vratot me zdrvuva prvo rbetot kicmata stomakot kako stegnat grc i potoa cudno custvo kako vrelina od stomak nagore vo gradi glava i me faka strav normalno i meram pritisok,a pred ciklus sum nekolku dena dali e od nervite ili hormonalno nesto?Ve molam pisete pozzz
Луѓе ми текна сега.. Сончаница е... Вчера ја чекав една другарка на сонце 10 мин на припек..... И еве одма, главата, дијареа
Земи 2 капсули Ентерофурил на 6 саати за дијареата, пиј електролити и одмори. Од времево сме сите пореметени.
Te molam ne analiziraj vekje, ne znam kako da ti ukazam povekje.. ako ne prestanes da teras inat na sebesi a i na site okolu tebe sto se trudat da si podobro, samo kje tones povekje. Sekoj den nesto ti teknuva deka ti e, morash samata na sebe da si pomognes, ne ja otvaraj temava, izgasi socijalni mrezhi nekoj period, napravi nekoja promena, trgni se od mrtva tochka te molam, se poloso kje ti e ako vaka prodolzuvash.
Не знам оти ми велите инает сама на себе. Не разбирате. Тешко ми е, не можам да тргнам. Нмв. Поздрав, тргнав напред јас, немам време веќе за овде.
Колку пати така имаш речено и пак утредента си овде... Ова може и да е приклештен нерв во врат, кичма. Јас имав слични симптоми. Би ти препорачал да одиш на невролог да се провериш.
Јас бев бетер. После пораѓај ме мавна ппд и тоа јако...сите мајки среќни јас дома затворена плачам се трескам од земја. Само читав што може да ми биде, малку да ме заболи глава одман дијагнози барам и уште толку многу ме болеше ..правев магнетна,кт,еег, и на крај др кога виде дека сите резултати се повеќе од добри ми кажа дека се ми е во психата. Читав само црна хроника и се си ставав на душа ,само лошите работи ги слушав..Избришав инстаграм,фб... 2 години примав терапија антидепресиви и стабилизатори ,пред 3 месеци ги откажав со препорака од доктор. Поддршка сум на сите што страдате од анскиозност,депресија но мора сами да си помагате да си давате кураж.Животот е војна, а ние борци.Еве јас ја победив депресијата и анксиозноста,не дека ги нема сега но знам како да се носам со тоа,да ги контролирам чувствата и само се дружам со позитивни луѓе,негативците ги избацив скроз.Не слушам,не читам лоши вести, црни хроники. Фала му на бога што мм не ме остави ниту еднаш сама во борбата. Само храброст и истрајност.
Ќе земам и тешко тебе ќе биде… се немаш време а имаш уствари. Ајде да не слушнам уште еднаш вакви глупости тумори и сл. Како што рековме, мозок на пасење и игнор.
molam za pomos i ja imam anksioznost i depresija pijam lekkastva no nemozqm da rabotam me faka panika netrpenie ma rab srce mi lupa kaj da baram pomos ve molam za pomos imam depresija poske smrt na roditeli nemozam da rabotam nemir imam vo mene se prepotuvam nemam trpenie da srabotam na rabota molam za pomos bilo kakov sovet e dobredojden fala
Ako pijes terapija ke se sredi,ne se sekiraj,ne si samo ti,uste mnogu imaat anksioznost i depresija za zal
Пробај да не мислеш на лоши работи и да најдеш луѓе блиски кои ќе те ислушаат кога ти е најтешко, побарај психолог каде ќе можеш да се искажеш, ќе ти помогне се шо треба.