Загубата на родител остава голема траума.Работа со траума всушност има неколку чекори/ фази кои ги минува секој кој се соочил со траума на близок. Работа со траума при загуба со професионално лице овозможува ослободување од потиснатите емоции, разговор и прифаќање на истите.Терапевтот споделува насоки, техники кои се од голема помош да се продолжи квалитетен живот. Потиснување на емоции и мисла дека можеме сами и сме силни носи психосоматски симптоми. Секако многу важно е да разговараш со терапевт/ советник кој работи со трауми и со кој ќе воспоставиш комуникација со доверба
Fala vi mnogu na site se nadevam site ke go nadmineme ovaa grozno nesto sto ni se slucuva tesko e mnkgu no se nadevam eden den ke pomine I ke se smeme od srce
4 години сум без ад, си функционирав добро се додека не фатија жештиниве. Сега 100 метри подалеку од дома да поминам сум како гумена. Мислев да почнам пак да пијам б6 и магнезиум, да не се враќам пак на почеток со ад
Ќе го носиш со тебе ама ќе научиш да го комтролираш и да имаш среќен живот. Baby steps, се ќе биде во ред.
Искуство со намалување на доза на сероксат? Мене ми е ужас еве 11 дена сум на половина и премногу сум нервозна мислам од кожа ќе излезам
Дали психијатар како доктор би можел да помогне при некои стравови, освен со апчиња, и со разговор исто така? Не сум за апчиња, бар така мислам, не знам, ама дали би помогнал преку разговор за некои мисли, стравови што тормозат?
Да ама мене не ми е проблрм дома, тогаш немам никакви симптоми, проблемот е кога ќе излезам надвор. Првите 30тина минути кога се оддалечувам и ми станува лошо и сакам веднаш да се вратам назад. А кога ќе помине тој период и 5 сати надвор да сум немам проблем