1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.458
    Допаѓања:
    7.820
    Ете јас имав препреголем степен на социјална анксиозност. Што значи тоа?
    Не можев да се дружам, не можев да преминам улица од страната кадешто имаше луѓе, избегнував да поминувам покрај кафичи, кога ме викаа за излегување секогаш велев не, зошто се чувствував вознемирено во социјални ситуации.
    Успешно ја надминав.

На tinkerbell22, noteforself, Dashing:) и 3 други им се допаѓа ова.
  2. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    156
    А на кој начин ја надмина, испаѓаше повеќе меѓу луѓе, контра одеше на тоа или?! Кај мене некогаш е нагласена повеќе, некогаш по малку но сепак е тука.

На GirlLove и Dashing:) им се допаѓа ова.
  3. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.640
    Допаѓања:
    2.417
    Мене мама ми рече дека ќе ме носи на протест за да го надминам стравот од гужва. И секако не отидов:worried:

4. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    156
    Ее јас и на настан отидов на отворено пред некоја ден, ме фаќаше склет малку ќе испаднев од гужа, па ќе седнев на едно ѕитче циркуз невиден сум. Наместо да се опушатм да пејам играм, ја се гушев демек ке се онесвестам сма битно отидов не останав дома

На Dashing:) му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Colano

Colano Нов член

Се зачлени на:
    1 септември 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Luge 12 godini ziveam so tezina celo vreme imam fizicki teskotiii treperenje vo racet i nozete prepotuvanje vrtoglavica no nekako funkcionirav obicno so alkohol me popustase megutoa ne obozavam mnogu da pijam e sega vekje eden mesec ne ne sum stanat od krevet mi se vrti i vo krevet ne odam na rabota. Neznam kako kenpocnam normalno da funkcioniram ako ima nekoj da mi kaze so slicni simptomi neznam sto moze da e ispitano srce krv kompjuter na glava tiroidna i neznam uste sto drugo

6. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.458
    Допаѓања:
    7.820
    Идев на CBT.
    Ама покрај терапијата, психологот ми НАГЛАСИ дека морам јас да работам на тоа секој ден.
    Е сега јас што правев: прво анализирав како се осеќам кога сум во друштво, кога се наоѓам на места каде има премногу луѓе, анализирав што ми прави такво чувство и секогаш прво нешто што беше сакав да избегам од ситуацијата во која се наоѓам.
    За да се смени ова, си правев мали цели секој ден кој треба да ги исполнам. Пример: мене проблем ми беше поминување покрај топла на луѓе, значи морам да се впуштам во такви ситуации. Не мора предолго за почеток. Еден вид на вежба беше. Мораш чекор по чекор да правиш вежби. Не мора наеднаш, ама чекор по чекор. Зошто само ако анализираш и идеш на терапиј нема ништо да се смени. Треба ти да си активна. Знам колку мноооогу тешко е ова, зошто и мене на почеток ми беше многу тешко.

На theowndemon, iloveyou29, Dashing:) и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.329
    Ako ne mozes da funkcioniras ni e se izboris sam so aneksot se odi na psiholog,psihijatar,se pocnuva so terapija za anksioznost

8. Colano

Colano Нов член

Се зачлени на:
    1 септември 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ne mi e problem da odam i sum bil plmi dadoa da pijam Zepira 6 meseci gi piev ama nemav podobruvanje ponekogas neznam ni dali e anks mi se stvara strav deka sum od nesto bolen a neznam sto

Ima li nekoj so povekje fizicki simptomi ?

9. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.458
    Допаѓања:
    7.820
    Дали имаш испитано тироидна?

10. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.329
    Napisa vo prethodniot post deka ima ispitano

11. Colano

Colano Нов член

Се зачлени на:
    1 септември 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Da preku krv i eho

12. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    675
    Допаѓања:
    746
    Kaj odese na CBT?

13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.556
    Допаѓања:
    38.576
    А зошто уште постојано се дружиш со луѓе што се толку прости? Ако во секој пост се жалиш од некого можеби тоа е знак дека треба да преземеш некаков чекор во животот да ја смениш средината во која се наоѓаш.

На theowndemon, iloveyou29, Just.do.it и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.458
    Допаѓања:
    7.820
    Не живеам во Македонија.

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.781
    Допаѓања:
    15.646
    Ее тој истиот, ми има кажувано како на некој другар му било ставрно лошо и му пишувал цели реферати на фб и му рекол не сака да живее, сакал да се фрли под кола.

И он мртов ладен, еден период и со него не зборуваше. Оти така му рекол, го тешел, тешел и му рекол поќе нз како да ти поминам.

И сега ми го спомна тој случај и ми рече требаше тогаш да му речам, ако сакаш кола ќе бирам под која да се фрлиш.

16. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.458
    Допаѓања:
    7.820
    Ама ете јас се разбирам, и јас сум анксиозна. Ама треба да ги разбереш и другите. Не знаеш колку негативна енергија даваш само ако секој ден се жалиш. Јас не велам не треба да споделуваш со пријателите, тие се за тоа, за поддршка, ама ете пример, јас имам една пријателка и секогаш ама буквално секогаш на се гледа негативно. Кига се обидувам да и ги прикажам позитивните страни, таа пак истото. Ова ме изморува и ме полни со негативна енергија. За човек да се чувствува добро, треба и тој да вложи во себе, треба и тој да работи на себе.

На Mumoftwo30, xxx-ba, LiquidLuna и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Unforgiven_girl

Unforgiven_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2020
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    750
    Zdravo. Dolgo vreme ne sum pojavena na formuvov zosto mojata anksioznost 4 godini ja nemase i eve ja sega pak tuka... se pojavi posle mojot poragjaj. Majka sum sega na bebe i sega mi e mbogu potesko da se spravam so ova ma da imam iskustvo so del od simptomite..... eden od onie simptomi sto me plasi e toa sto koga odekam eeden bran na toplina odednas vo glavata kako pritisok vnatre i sekundarno pominuva ne mozam da go opisam kako bolka no e sepak mn neprijatno custvo.. dali e mozno panicen napad da go osekam vo glavata zs togas i mi brza i pulsot a inace sum hipohonder odam i na paiholog ama ova so glavata me pravi da se custvuvam mn loso.... me plasi. Na doktor mi vikaat lecigo stravot se si e ok dr kaj tebe ama ne znam se osekam duri kako ne zemena seriozno ama mozda toa e samo moja misla ..... pozdravvvv

18. Sharen svet

Sharen svet Активен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2024
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    55
    Деновиве имам некое чудно трнење пецкање на левата нога, дали би се случило ова или да не препишувам се на анксиозноста

На Unforgiven_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.773
    Допаѓања:
    110.480
    Е за ова алал да ти е. Јас ако не сум за друштво не излегувам им кажувам луѓе вака и вака само ќе ви спуштам атмосфера ве молам не замерувајте не ми е ден. Е некогаш па ќе ме натераат ќе излезам и после сум препородена ама НИКОГАШ не зборувам за анксиозноста, никогаш не оптеретувам другари и и другарки. И јас се дистанцирам од такви негативни луѓе кои и да сакаш да им помогнеш на крај и влегуваш во зачаран круг и не можеш да се опоравиш. Може звучи себично ама пре би прерпрачала психолог/психијатар отколку да впивам негатиности кои после мене ќе ме вратат на дно.

На GirlLove и Just.do.it им се допаѓа ова.
  20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.854
    Допаѓања:
    32.396
    Леле како ме фати ова одеднаш ауу лошо. Се исфарбав, и од јакиот мирис ми се слоши. Почнав да одам по соба и да си зборам не ми е добро, не. Ќе останам со фарба на глава неможам да се измијам. Седнав, почнав длабоко да дишам, малку се смирив. И сега уште имам некое глупаво чувство. Нема крај ова чудово. Се плашам како ќе тргнам на работа вака :worried: