Не знам дали е од анкс или е фобија од затворен простор. Но во последно време кога е темно навечер се осеќам како да се гушам во соба (дека кога ќе погледнам надвор нема ништо), ако е облачно надвор и нема сонце и се е темно и мрачно, исто така кога сум во просторија без прозори, во молови (мислам дека вратата ке се заглави и нема да можам да излезам), а во лифт нема шанси да се качам. Како и да е како доаѓа зима облачноста ми е најголем проблем. Искуства некој?
Јас со психотерапевт го решавам ова и сеа замисли ако вратата на лифтот се отвори и те загледа еден убав млад господин, м?
Како се осеќате на промена на време... Се тресам цела јас..... Плус за 8 дена треба да добијам и ми се плачи. Се напаив 1/4 аклонил од 2 мг, ако не уште еднп ќе се напијам. Нервите ги осеќам на рацете, срцето ми лупа
Jass... pluss cudno custvo steganje vo glava kako topol bran iiiii celo vreme kratkotrajni nejasni bolki....
Me boli vratot jas se mislev deka malo bebe imam celo vrmee go nosam vrace deka namnati muskuli aa kade mozam da proveram za spondiloza
Имам често со левото уво. Ама никогаш не сум го препишала како знак на анксиозност. Си мислам дека ми е од синусите. Се затнува од време на време.
За клиентите да, види ако има термин договори и ќе видиш. Речник, тон, професионалец, човек со големо срце.
Пробај дишење 7/4/7 вдиши длабоко и бавно броејќи до 7, задржи го воздухот па издиши бавно. Така повтори неколку пати (10) и измери повторно притисок.Ако ти се регулира значи е од стрес, ако не друга е причината.
Би прифатил некој прошетка низ европа со анксиозноста? Ни најавија екскурзија за Италија, 5 дневна. Ми се оди, ама многу ми е страв, башка ми е лошо. Понекогаш страв ми е и во продавница да појдам од вртоглавици. Искуства?