Zdravo da ve prasam nesto vaka decko mi veke 3 dena kako ds go stega nesto kaj gradite I mi vika kako da mi krcka nesto da mi puka osekam I tesko dise na momenti taka kako da se sterne za vozdux zadrzuva pa go pusta ne saka da ode na bolnica do sega nema nikako otideno na bolica no ova me zagr8zuva pocnuvam odma so crni misli I se plasam premnogu
Здраво. Имав една стресна ситуација некое време, каде на право не реагирав нервозно него како да не е ништо, за време на тоа ко се проследи ме фати како паничен напад, многу нервоза, срцебиење, неспиење и болка во глава неколку дена. И почнав да сонувам кошмари од кои тешко можам да излезам, буквално секоја вечер се случува истото, повеќе немам некој стрес или нешто но кошмарите останаа и сега не знам како да си помогнам, зш не сакам ни да заспијам за да не западнам под таков сон. Шо можам да се напијам или некако како да се релаксирам за време на спијање.
Како ви влијае промената на време? Дали осеќате воопшто некои тегоби кога времето надвор од ладно ќе стане потопло и обратно? јас денес крш
@Lisandra а да си го искомуницираш (асертивно) тоа што си го чуваш во себе? Инаку сето друго е полезно, намалување кофеин, вежбање доволно за да се измориш и заспиеш. Но не доволно за да го решиш од корен, ако пречесто ти се случува. Спојлер: .
Сега добра Се мислам зошто порано темава била повеќе активна. Ги читам мислењата од постарите членки,каква поддршка си била една со друга и искрено и мене ми олеснува
Да и јас истото го помислив кога ги читав првите постови од темата... Многу позитивни и се барало начин како да се надминуваат ситуациите во кој се наоѓале, меѓусебна поддршка голема иако не се познавале лично многу искрени едни со други.
Pocni da rabotis,izleguvaj pojce, ne se vrti mnogu doma da bidis zatvoren/a ,izbegavaj negativni lujge, fakticki ispolnuvaj go denot da nemozis da mislis na simptomi, a ako osejcas ostaj ne panici ce pomini, prifati se Kako so e taka pominuva toa pozzz..
Se nadevam ke pomine jas se mislqm dali da kdam I do kaj matocnata imam nagoni za povrakanje gadene nemam apetit glavobolka vcera povrakav so jaka glavobolka bev