Ама и ти често се лутиш на друг кога ке ти откаже..Која поради бебе,која поради маж или домашни обврски.Редовно си ги озборуваш другарките низ темите како не им се излегува.. Епа што сееш тоа жнееш на крај ..
Имам излезено и им објаснав што ми е, се исплашија и не ме викаат. Јас отсекогаш прва сум ги барала за сегде. Не знаеш многу работи, само пишуваш
А што уствари им објаснуваш толку што се уплашуваат? Каков ти бил пристапот? Исто така, со луѓето колку време се знаеш, каков ти е односот? Ново запознаени ти се, па кога ќе ги упатиш за твојата ситуација се тргаат? Комплексни се врските со луѓето, ама еве искрена ќе бидам, без разлика и да бидам осудена ко нечовек; за луѓето цел живот што ги знам, почитувам и сакам - тука сум, имам целосна емпатија, разбирање, поддршка, сè што е во моја моќ да направам, би правела; но кога барам нови пријателства не дека немам разбирање, ама искрено гледам да не навлегувам во драма, да не ми стане товар нечие присуство, нејќам да бидам опколена со секакви енергии, си го чувам спокојот. Со сето тоа кажано, не осудувам никого за ништо, сите си патиме од нешто во одредена мера, ама баш затоа гледам да не се оптеретувам со луѓе. Муабетот ми е, да не те чуди ако другите гледаат да избегаваат тешки муабети и негативности. Ако не се осеќаш добро за искачање, доволно е само тоа да го кажеш и да побараш да презакажете. Како ќе реагира другиот, негов проблем/избор. Исто како што ти реагираш кога друг ќе ти откаже, од било која причина. Но, не би било лошо одреден период никому да не му зборуваш за анксиозност, стравови, депресија, што год. Гледај да се дружиш за забавата, не да го гледаш секој човек ко психијатар. Дружи се, забавувај се, има бесконечно теми за муабетење, батали состојби, болести, терапии. Имаш психолог за тоа.
Мислиш на саатот откако се смени? И јас сум со болки цела недела ако не и повеќе се мислам бар до матична да тркнам. Онака ок се осеќам и со кафетин проаѓа ама се враќа пак. Како ве боли глава женски, цела, една страна? @butterflysk @ForeverME ? @Mumoftwo30
Не бе Кај мене е како тула да носам одозгора. немам некоја класична болка,туку како тежина,зашеметеност
Да, на тоа мислам. Напред ме боли кај челото тој дел, како да ми тежи нешто, како да носам слон над мене, и повремено ми се заматува да. Денес ништо се неам напиено, ќе помине само од себе ваљда. Тебе како те боли?
Мене странично т.е само една страна, како и цел живот што ме боли, ама сега трае подолго и ме секира малце, ма да гледам не сум единствена. Ќе видам викендов како ќе сум па ако не ќе појдам бар до матична.
Абе може ама и не мора да значи, има мн повеќе симптоми мигрената. И мене ме болела само една страна, ма што се не ме болело веќе. Мерете притисок видете како е.
Па не верувам да е, немам други симптоми, а и не е прејака болка, вака ми е од дете буквално. Притисок нормален имам.