1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. desperate15

desperate15 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    913
    За да е мигрена мора да има повеќе параметри, башка мигрената е појака болка, мојава е слаба. Зборувано со невролог уште многу одамна за ова.

2. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.876
    Допаѓања:
    3.769
    @desperate15 uh, obicno levo ili desno retko pozadi, sega na levo se zadrza, osekav malce i ko bolka vo leva nozdra i blaga zatnatost, i otidov na orl ( imam ordinacija odma blizu i se znaeme so doktorot pa me primi) i si dobiv sumamed, sprej za nos, decortin. Ne znam strucni nazivi sto mi kaza ali veli mozno e bolkata da e od toa, pa ke vidime dali ke popusti so terapijata.

На desperate15 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    2.718
    Јас земав од белина, како прав е, една лажичка се става во зовриена вода и доаѓа како чај.

4. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.639
    И има ефект?

5. desperate15

desperate15 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    913
    Како сте денес со главоболка женски?
    Јас приметувам дека преку ден сум ок, и ме фаќа попладне после 16 часот негде :doh:

6. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.639
    Јас од сабајле имав,сега сум добро

7. AnksPill

AnksPill Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    89
    Vo toj moment mozi nema da ispanicis I nema da ti bidi nisto, ama podsvesta raboti ito mnogu..

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.626
    Допаѓања:
    2.718
    Уште ми стои, немам пробано o.O По странски форуми викаат дека има. Со тоа што, имаат достапни таблети такви.

9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Сите ме напнаа, опушти се, ќе се разболиш, чудно ти е се, оти не се дружиш со луѓе, оди шетај, а немам никој за шетање.

Молам за излегување и никој не ме разбира.

Пак почнав во плодни денови да крварам и плачам, кризи огромни имам, џабе и психотерапии.... Се во вода паѓа.

10. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.876
    Допаѓања:
    3.769
    jas sum denes da cuknam vo drvo kaj kaj podobro, dali sumamedot pocna da deluva ili pak sinoka sto se napiv kafetin ne znam , bitno podobro e mnogu, se nadevam zasekogas si zamina glupavata bolka.

11. Jack 111

Jack 111 Активен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    Не се плаши кога имаш болки во грбот
    не е поврзано со срцето ако имаш проблеми со срцето кје почуствуваш тахикардија и тако далје иди на масасажа кје ти помогне.

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.709
    Дали се осеќате како се да ви е ново надвор ко ќе излезете?

Некако ко се осеќам ко слабо, дали до крвта е, нз. Како уште да не сум разбудена. Бев на кафе и така се осеќав

Еднаш така бев анемична и еден другар ми кажа како нивни вработен се онесвестил од што бил анемичен и готово јас. Страв ми е да не паднам и паничам
    Живо сонвам

Последна измена: 3 ноември 2024
  13. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.639
    Па на секој може да му се случи да се онесвести од нешто. Братучедка ми се има онесвестено при возење во лифт. Од тогаш кога и да влезе во лифт и паѓа лошо и се губи.
    А инаку тоа и мене ми се има случено,како да сонувам,ама мислев дека тоа е фактички вртоглавица ама изгледа некој друг термин на изговор е. Сонување сигурно не е
    А инаку имам страв од несвестица и тоа премногу.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. @Dolar$

@Dolar$ Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    ,,,jas pijam
    Dali dodeka piese mirtazapin ,piese i paroksetin,jas piev mirtazapin 30 mg i epten se vlosiv,sega se vrativ na 15 mg i podobro e, no so 15 mirt mi prepisaa i 20 mg paroksetin vo isto vreme

15. Alizée10

Alizée10 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    337
    Не знам зошто но, речиси постојано ми надоаѓаат мисли со луѓе од минатото. Не знам зошто но, со тие луѓе сме се разиделе секој продолжил по својот пат. Има и такви односно познавам луѓе коишто се дружат од деца и се уште се дружат во времето возрасни години. Јас и не сум до толку дружељубива личност од аспект што луѓето ми се здодевни. Повеќе задоволство наоѓам во работата и трудољубивоста. Но, ете така со некои луѓе не се дружам но, ми наидуваат во мисла нивните лица како се уште да се со мене и тоа ме страшно вознемирува...мирот кај мене е на пиедестал. Знам да заобиколам и да не се нервирам кога некој се обидува да ме вознемирува.

16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.063
    Допаѓања:
    7.480
    Ова ми личи на дереализација, ти имам кажано еднаш, мислам дека си на некој почетен стадиум. Не смееш да се затвараш дома со дереализација, некогаш знае да преиде и во деперсонализација.
    За крвта, мене ми е често слаба, и лани паѓав 2 пати од слабо железо и низок притисок, може да се случи, ама не треба да мислиш на тоа.

Имам и јас главоболки, ама сега се поретки и послаби, од минатата недела, и не пијам ништо за болка кога се вака послаби, може чај или некој витамин.

На ForeverME, xxx-ba и GirlLove им се допаѓа ова.
  17. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    392
    Имав порано проблеми со анксиозност и бев океј, евр сега пак
    Се плашам од се и сешто, близок во фамилијата два дена има висок крвен притисок и јас умирам од грижа, срцето ми чука забрзано и неможам да се смирам. Се на најлошо помислувам

На NoirSerpentine и Alizée10 им се допаѓа ова.
  18. Alizée10

Alizée10 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    337
    Па, таков ти е карактерот а, карактерот најтешко се менува. Што велат старите "волкот влакно менува, ќуд не". Нели можеш на пример нешто да помогнеш во ситуацијата да го потпрашаш како се чувствува болесникот дали му е добро да му дадеш чаша вода, да свариш кафе или да му дадеш Кока-Кола едноставно да покажеш малку повеќе храброст во ситуацијата. Или едноставно да претпоставиш што се случува и да помогнеш со тоа што напишав погоре.

19. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.639
    Кока кола и кафе на човек со висок притисок не се дава.

Знам како е чувството..и јас сум иста само што ќе ми каже мм или некој близок дека го болело нешто или не му било добро. Веднаш ги менам сите бои на лицето.

На IvvaNeo и GirlLove им се допаѓа ова.
  20. Alizée10

Alizée10 Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    337
    Кофеинот нели го снижува притисокот? Така сум слушнала. Или можеби е индивидуално. Мене додуша не ме ни интересира. Јас така функционирам.