Па, таков ти е карактерот а, карактерот најтешко се менува. Што велат старите "волкот влакно менува, ќуд не". Нели можеш на пример нешто да помогнеш во ситуацијата да го потпрашаш како се чувствува болесникот дали му е добро да му дадеш чаша вода, да свариш кафе или да му дадеш Кока-Кола едноставно да покажеш малку повеќе храброст во ситуацијата. Или едноставно да претпоставиш што се случува и да помогнеш со тоа што напишав погоре.
Знам како е чувството..и јас сум иста само што ќе ми каже мм или некој близок дека го болело нешто или не му било добро. Веднаш ги менам сите бои на лицето.
Кофеинот нели го снижува притисокот? Така сум слушнала. Или можеби е индивидуално. Мене додуша не ме ни интересира. Јас така функционирам.
Можеби е индивидуално. Ама знам дека кај мене и повеќето кога ќе се напијат повеќе од едно кафе им се покачува пулсот и притисокот и се како стресени..нели затоа пиеме кафе насабајле (као за расонување) што знам...
Незнам ни јас што се случува со мене...ич не сум арна...железото од кога правам крвна слика дваесет години не можам да го полагам ни до долната граница...почнува од десет па до триесет и два мене железото ми е седум. Пијам и кафе...докторката ми вели да јадам зеленчуци и овошје цвекло, моркови, спанаќ, леќа,бкакао и така...јаболки...и кафе пијам за се нормализира ама не бива ....притисокот постојано ми паѓа...хемоглобинот сто и шеснаесет единици...за една...
И моето железо е многу ниско,премногу,последно ми беше 2ка,сега не знам..јадев семе коприва и некои апчиња пиев,ама ептен зашаметено делувам,дали е од него не знам. Матичната ми вика као од него можело и анксиозност да се добие,кујзнае веќе..
Да, пиев и јас лекови ферум лек и хеферол капсули ама ништо. Примав и инјекции комбинирани B витамини. Тие мислам за покачување на притисокот се ако знаеш да ми кажеш?
Тие се за притисок? а зошто ти е препишана терапија за притисокот? Толку многу ти сметаше нискиот притисок?
Не, јас и велев на сестрата ми паѓа притисокот, не можам да функционирам и излегувам надвор од просторијата. Пијам уште и велафакс и заласта и витамин А во капки наутро тоа е мој додаток.
Имам стресен период и умот стандардно почна да ми оди во негатива. Почнав да шетам повеќе да разлабавам мисли.
Јас се исплашив дека пишувам у друга тема,и два пати гледам анксиозност наслов..не знам зошто филмот тука
Има нешто и што не пијам. Тоа што го јас пијам не е ништо од терапија. Инсертот во прилог е од филмот "Кога лисјата паѓаат" и е во контекст со дискусијата само што нема превод. И ќе те замолам во иднина без потреба да не ме цитирате. Инаку таа терапија ми е доживотно и специјално си купив кутија за лекови за секој ден поради идејата од тетка ми.
Во првото цитирано пишуваш различни видови лекови за различни работи, меѓу кои и лекови за висок притисок. Во вториот цитат пишуваш дека ти паѓа притисокот. Ако користиш некој лек за висок притисок, а ти имаш низок, нормално е дека постојано ќе ти паѓа. Консултирај се повторно со лекар дали е потребно да ги пиеш. Дополнително, витамин А не е препорачлив за консумација во поголеми дози долг период, а сметајќи дека го има во многу овошја и зеленчуци, провери дали воопшто ти е потребен. Цитирањата беа сосема на место, не беше ништо непотребно бидејќи пишуваш измешани работи. Исто така овој дел е многу нејасен Пишуваш дека не пиеш ништо што е терапија, ама сепак пиеш терапија? Никој не те напаѓа ако те цитира, само се интересираат и исто како што сакаш да помогнеш ти, така и тие (ние) се обидуваме да сфатиме.
Па, членката ми вели"имаш ли ти нешто што не пиеш?" А, јас убаво си кажав пијам само три апчиња и плус некој витамин. Како јас да пијам којзнае колку видови на апчиња десет дваесет на пример што не е точно. Во различни денови тие десет дваесет различни видови апчиња како демек сум ги пила. Тоа не е точно. Кутијата за лекови си ја купив од мерак за доживотната терапија оти без апчиња не можам и во неа си ги ставам лековите а, сестра ми ми вели ти божем некоја стара пензионерка си што си става лекови во кутија за распоред со цел да не ги смеша. А, идејата ми ја даде тетка ми оти јас видов од неа таа имаше таква кутија за распоредување на апчиња и јас отидов до сувенирница и си купив таква кутија. И сега си ја имам... А, девојката од видеото е штотуку вработена и работат на еден проект при што влегува нејзиниот бивши вереник во просторијата и таа и вели на координаторката и паднал притисокот и не може да функционира и притоа излегува надвор за да ја фати воздух. Во меѓувреме Џем ја напушта просторијата со девојка му Неџла влегува односно се враќа назад кај надлежната за проектот и вели работата да ја завршат сами, без неа и си заминува.
и веднаш мене ме мава на неугодност во желудникот, еве уште неможам да го смирам, го чуствувам желудникот како надразнет, а не сум јадела ништо тешко денес