Ve molam za mislenje, ne sum pishal odamna na temava. Mnogu sum podobro nemam panichni, tek tuk po nekoj simptom ama ne go dozhivuvam kako porano. Dosta raboti promeniv i dobro mi odi, bavno no napreduvam. Kako i da e vekje nekolku meseci chuvstvuvam trnenje na leviot palec na nogata i gorniot del od stapaloto chesto, treperenje od strana na istoto stapalo od maliot prst kon zglobot, isto znae no poretko i na levata raka na nekoj prst da chuvstvuvam kako mravki da mi lazat, isto i na desnoto stapalo no retko, senzaciite se najchesto vo miruvanje, bolka vo grbot na sredina, od levata strana na ‘rbetot i gorniot del na levata noga kaj kolkot. Bev kaj matichnata, mi dade da go snimam grbot, ispadna deka imam blaga Skolioza. Se zagrizhiv koga proguglav mi se povrzuvaat simptomite so MS a mi traat podolgo vreme, zaminav na nevrolog so namera da mi napravat EEG ili EMNG a mi napravija samo nevroloshki pregled, bev privatno mi kazhaa deka e najverojatno od grbot i “psihichki”, mi prepishaa samo vitamini gi pijam skoro 10 dena a pak istite simptomi gi chuvstvuvam. Prashanjeto mi beshe dali ima nekoj so anksioznost da ima vakvi simptomi koi traat dolgo? Izvinete na dolgiot post..
Jас имам спондилоза, па со месеци осеќам некоја слабост во рацете и нозете понекогаш, башка и времеѕо кога е често променливо. Нема потреба од паника, би ти било подобро ако вежбаш нешто
Vo smisla? Teretana ili.. poshto peshacham i trcham redovno. Inache imam primeteno koga rabotam fizichka rabota mi e podobro posle a ne se preporachuva, ne mi e jasno. Fala vo sekoj sluchaj
Нерв е тоа. Поврзан ти е можеби со кичма,вратна спондилоза или ако имаш искривен грб. Оди снимај нешто од овие работи и ќе ти кажат од што ти е. Со физичка работа се ублажуваат симптомите,и препорачливо е повеќе физичка работа наместо седење. Од приклештен нерв на вратот,другарка ми има трнење на малиот прст на раката,исто така и нема циркулација по што прстот и е нон стоп ладен.
Дајте ве молам, паники ме фаќаат. Дали има некој вирус /грип? Не можам да се отзатнам и не можам да спијам... Што не пробав.. Грло ме боли. 4 дена поминаа, мн бавно ми поминува. Само Тајлол Хот ми даде док, витамин Ц, спреј за грло, за нос, пастили... Ушите ми се затнуваат цело време. А бе инхалации, чаеви. Не и не. 4 дена дома сум и ако слезам до во двор, оти не смеам на ладен воздух. И коа ќе излезам се као ново ми е и чудно...
И јас сум грипосана,грло ме боли,кашлам. Само на парацетамол сум и спреј за грло од диво оригано. Бавно поминува ДА,ама ќе помине нема кај да оди,не се растревожувај. Затнатите уши ни се од болките во грло а и од низок притисок кај мене
Мислам дека нема потреба од некој интензивни вежби или физичка активност, мислев на некој вежби за загревање/ истегнување. Мене ми пимагаат тие што се за раменски појас, има на youtube
Vaka da prasam sega pred 5 min mi se sluci kaj vratot napred da imam pulsiranje kako da mi ripa nesto cukanje ne znam kako da go objasnam kako da se davam da ne mozqm da disam I kako zasematenost vrtoglavica I tezina vo ocite sto moze da e toa se ispalsiv
Здраво! Навистина се пронаоѓам во твоето чувство. И јас се борев со анксиозност и ми беше многу тешко. Како дел од обидите да се справам со тоа, почнав да се ориентирам кон природни решенија.Сакам да ти препорачам нешто што мене ми помогна: Ашваганда, Стрес Поддршка, и Брахми од Planet Ayurveda. Со оваа комбинација чувствувам дека можам полесно да се носам со анксиозноста, и веќе не ми го зема секојдневниот мир на тој начин како порано.Секако, треба време, но се надевам дека и тебе би ти помогнало. Среќно и држи се! Поздрав!
Паничен напад Како сте денес? Да ве прашам вака за немање енергија,што сте пиеле? Стално сум без енергија,поготово од сабајле
Зошто да те фаќаат паники? Која е причината? Можеш да објасниш? Секако дека има вируси и грипови, сезона е. Некој ги држи 3 дена, некој го држи 3 недели во зависност од различни околности. Нормално е. Ако се грееш на инвертер или клима осигурај се да се исчистени филтрите.
Јас со главоболкиве уште се замарам, еден ден има па нема и се така, бев кај матичен ми даде упат да снимам вратна кичма и ми закажа на невролог. Онака супер се осеќам ама ова ме нервира и хипохондријава ми ја зголемува.
https://zegin.com.mk/mk/abopharma-silvertus-sprej-za-nos-15-ml Мене ова ме спаси. Пече и не е баш пријатно ама има да те одзатне со 2 ставања како нова ќе бидеш.
Искуства со Magnesium with B6 на Солгар. Дали ви имаат помогнато при напнатост, замор, нервоза? Пиев едно време од оној Magnesium Bisglycinate, ама сега малку финанскиски потклекнав па си барам замена. Овој првиот се пие три пати по една таблета, а вторите една, која јас најчесто ја пијам пред спиење. Искуства.