Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Miroslava12

Miroslava12 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
    Ne sum ni vo plodni a ciklusot mi zavrsi pred Edna nedela bolka samo stranicno imam vo desnata grada I koga kaslam me bole

2. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.238
    Нешто тешко имаш дигнато

3. Miroslava12

Miroslava12 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
  4. Miroslava12

Miroslava12 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
    Ne nisto nemam se plasam ne znam sto moze da e

5. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.238
    Од многу фактори
    Или си дигнала тешко па не ти текнува или е промаја,или лошо имаш спиено

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Miroslava12

Miroslava12 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
    Za Edna sum sigurna ne sum krevala nisto tesko ne znam sto moze da e vak mi e prv pat ke idam utre do maticnaya da vidam sto ke mi kaze

7. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    94
    И јас сум иста викендов, ако не е болка во грб и врат, тогаш е болка во стомак, лево на ребро, па што има таму, кои органи и милион мисли, нека заврши веќе оваа агонија. Сакам сонцее и поголем ден, сонцето ме полни со позитивна енергија.

8. Miroslava12

Miroslava12 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
    Istata sum I jas so bockanje niz celo telo se nesto me bole ama movie dva Dena ova so gradata desna ne znam stoe sto ima Tamu bolka ne mozam ni da se navednam duri

9. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.421
    Ја има ли читано некој книгата да сподели мислење? Screenshot_20241127_105027_Facebook.jpg

10. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    2.904
    На Букерко, Tarantulla и Ане. им се допаѓа ова.
  11. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.421
    Ги пробал ли некој капкиве да каже дали имаат ефект? Screenshot_20241128_092946_Instagram.jpg

12. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.157
    Допаѓања:
    8.447
    Скиентологијата од теорија и сет на верувања е прерасната во религиска група. Измешани се верувања од источната религија (како реинкарнацијата) со некои сфаќања од психологијата (поточно од психоанализата).
    Прогуглај по интернет ќе видиш колку лоши искуства имале припадниците на оваа група низ светот. Има репутација на култ од кој не можеш да излезеш.
    Рекламава е од Хабардов центар кој е нивно претставништво кај нас, а постов колку што гледам нуди и да дојдеш таму за да разговарате за книгата.
    Тоа им е систем на наоѓање на нови членови и приврзаници. Користат добро познати маркетиншки и психолошки начини да те ангажираат - прво ти нудат да се запознаеш себе си, кои ти се нештата на кои треба да работиш и после ти нудат да дојдеш кај нив, на курсеви, обуки како и да ги нарекуваат за да бидеш своја најдобра верзија демек. Обучувачите не се психолози/психотерапевти и методите не се целосно научни, така што се е тоа псевдонаука, псевдотерапија.

Кога се отвори центарот еднаш бев кај нив (пред 25 години негде). Во сандачиња делеа тест на личност кој ако го пополниш и вратиш назад кај нив тие бесплатно ќе ти ги дадат резултатите. Од љубопитство го решив и пратив назад. Ме викнаа и отидов кај нив. Една девојка ми ги прочита резултатите, што беа реални за мене. Вториот дел од муабетот беше за мене црвено знаменце, зошто ми укажа на некои карактеристики кои според нив не треба да ги имам и може да ги сменам со обука кај нив, што мене лично не ми беа негативни и дека треба да ги менувам (тие се дел од мојата личност). Проба да ми ја разниша самодовербата, го осетив тоа - муабет демек млада си ти треба искуство да стекнеш, дрн, дрн.
    Среќа што имав тогаш силна самодоверба и што бев скептична. Бев на студии по психологија во моментот, па им реков дека немам потреба од нивната обука зошто јас тоа веќе го студирам бесплатно на државен универзитет и си заминав.
    Точно ги проценив тогаш- дека те намамува да почнеш, па ќе ти ја поткопа перцепцијата за себе, ќе те „учат“ како да бидеш „помалку егоистичен“ а уствари посубмисивен и со помала самодоверба. Кога ќе го прифатиш тоа како реална слика за себе е многу опасен момент, зошто помалку отпор ќе даваш за она што ти се бара од другите.
    А злобни луѓе колку сакаш има насекаде, па ако се на позиција го користат тоа секако дека ќе манипулираат со луѓето.
    Види интернет за сведоштва и ќе ти стане јасно (слушај ја глумицата Leah Remini). Америчката сциентологија намерно има регрутирано познати личности, за да им рекламираат на другите пример, како нивни ПР личности. Стигнуваат до таму да им кажуваат на нивните членови што да зборуваат, што да не зборуваат, со кого да се дружат, што да работат, како да живеат.
    Класичен култ.

На eliesaab, NoirSerpentine, sonuvana и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.157
    Допаѓања:
    8.447
    Гинко и ѓумбир - и двете се користат за подобрување на менталните функции. Гинкото ја подобрува циркулацијата во периферните крвни садови, заради што клетките се исхрануваат подобро.
    Еве што најдов за ѓумбирот:
    Taking Panax ginseng by mouth might improve thinking, arithmetic skills, and reaction times in healthy, middle-aged people but not in young adults. Taking panax ginseng alone doesn't seem to help memory, but taking it with ginkgo leaf extract seems to improve memory in healthy people between the ages of 38 and 66
    Ѓумбирот е стимулатор на имунитетот и на метаболизмот. Знам дека не е баш добро често да се конзумира кај одредени здраствени проблеми. Како на пр. кај луѓе со автоимуни заболувања, кај луѓе со заболувања на црн дроб.
    Прашајте си лекар најдобро пред да зимате комерцијални лекови на своја рака. Некои од нив може да се доста разрадени, ама некои може и да се со висока концентрација на состојките, па ако се зимаат редовно да се претера..

На sonuvana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Alexdesosa123

Alexdesosa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    29
    Здраво, долго време не сум била активна на оваа тема некако се справував со анксиозноста и нападите . Меѓутоа периодот сум дома подолго време поради операција на вените на ногата и некако многу почесто имам панични напади ама ова сега е врвот мислам дека. Буквално цела долна вилица како да ми игра некој нерв, прескоци на срцето и несоница.Незнам како да се справам. Извинете за долгиот пост ама полесно ми е кога ке се искажм.

На Tina01Kaja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tina01Kaja

Tina01Kaja Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Jas treba da gi operiram venite,samo zaradi toa odlozuvam zosto znam deka,ke me fakaat panicni napadi.
    Neznam kako ke go podnesam toa

16. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    978
    Допаѓања:
    846
    Здраво. Добар психијатар во Охрид, освен Васка?

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.875
    Допаѓања:
    15.775
    Луѓе, се напив ликер малку, ни цело чаше, плус добив лоша вест за таткото на една другарка.

Диајреа ме уби, и пак деперсонализација, ми се плаче.

Цимерката не ми е тука, криза имам за плачење. Сама сум, страв ми е. Се вратив пред малку од кафе каде што ја дознав лошата вест.

Пијам вкупно 100 мг Занфекса, ама вчера и денес прескокав пошто не купив, сега зимав апчиња и ќе продолжам со терапија.

На контрола сум наредна недела, 2 месеци пијам покачена терапија, немаше место за контрола и дур декември еве...

18. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    47
    Таман ќе почнам сама да излегувам, да ми биде добро, по автобуси да одам без проблем, ова чудово пак се враќа уште полошо, па тогаш дури и да иде некој со мене до најблиската продавница не можам да отидам. Ви се има случувано и на вас така? Не знам зашто така ама се ми се чини дека никогаш нема да помине

19. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    169
    Јас пак подолго време кога сум дома и кога имам малку контакт со луѓе кога ќе дојде ред да испаднам како тек да проодувам, ми се врти едвај се движам... Кога имав активен социјален живот тоа не ми се случуваше идев и на концерти, свадби и други настани каде има поголем број на луѓе без проблем... Периодов се затворив што викаш и до продавница не ми се оди

20. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    47
    Не да не сакам, не можам, како се да ми е ново, како да се губам во просторот, одма ми се врти се осеќам како да тонам во земја, како дома веќе никогаш да нема да се вратам

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.