Те разбирам и мене не дека не ми се оди, ама поради тие симптоми што ги осеќам не сакам да одам страв некој во мене имам и почнувам да се шантрам, од преголем стрес дури и замор осеќам како успорена снимка се движам... Чаре незнам само сакав да ти кажам дека не си сама во тоа не има многу за жал
Овие сите се кој од кој шизо, пошизо, а пази јас сум шизо со дијагноза... Прво припази да не имаш стомачен. Второ може да ти е од Занфексата. Може и да имаш развиено иритабилен колон ради анскиозноста, ако не ти се подобрува со тек на време, би ти препорачал да појдеш на гастроентерохепатолог. Таму најверојатно ќе ти препишат некоја терапија да ти го средат стомакот, колку толку. Обично нашиве одат на спазмолитици како Колоспа и слични, кои се онака. Јас на пример 3-4 години пиев на дневна база лоперамид, затоа што стресот беше константен и не можев да живеам со стомакот. Пиши ако треба помош за стомакот, анксиозноста не можам да ти ја решам, ама за стомакот се наоѓа чаре.
Здраво народе Одамна ве немам прочитано ни пишано. . Јас неделиве бев турбо,заборавив на скроз што е анксиозност. Се спремам за денот кога ќе станам мајка,и сум заборавила на се. Фала му на бога сум добро,т.е подобро не сум била. Фокусот нека ви е на нешто друго,ново,поразлично и се ќе биде во ред. Најголем фактор се мислите. Ако мислите позитивно верувајте анксиозноста сама ќе си оди,сите сте здрави прави и млади исто така. Јас сфатив дека мора да се борам поради децата,исто така сфатив дека не сакам ваков живот до смртта! Сакам да сум како секоја единка која си го живее животот со полна пареа,и така ќе продолжам. Борете се и вие,еден ден ќе ви се исплати
Како сте денес? Јас сум цел ден со некое срцебиење и како да ми прескокнува срцето многу често ми се случува денес. Па и притисок набабарив висок неможам да се стабилизирам никако. Се напив диезепам ама некако не ми делува.Незнам што да направам тоа прескоците на срцето ме нервираат
Денес од поручек главоболка некоја имав,ама периодична...ме фаќаше глава па ме пушташе,и така како зашеметена ама препишувам на крш време. Ако ти е зс утеха и на мајка ми денес и се качи притисокот,исто така и на братучетка ми...сто посто е од времево
Дај боже да е од времето и јас така се тешам, ама како што ми стои нема да има спиење за мене вечерва.
Се напив диезепам ама некако не ми помогна. Не пијам терапија пробувам да се справам вака ќе видиме како ќе оди. Пробувам со секакви активности да пренасочам мислење ама деновиве не ми успева ништо.Дали дека подолг период сум дома не се движам многу заради операцијата на вените.
Имал удел и тоа што си дома, јас истата сум не испаѓам периодов освен до работа, не дека имам причина така се затворив и не се осеќам добро психички падната. Пушти некоја емисија со интересни содржини ќе ти одвлече внимание ќе бидеш по добро. Сето ова ни е од лоши и негативни мисли
Даа сигурно има уддел што сме дома и мозокот работи 300 на саат и што треба и што не треба се врти во глава.
Јас утре сум за крв. Кога одам да ми зимаат крв сум страшна. Препоотувам цела,остало и барам памук со алкохол да ми даде сестрата,и мислам дека таа се преплашува повеќе од мене и константно ме прашува дали сум добро секогаш имам страв дека ќе изгубам свест,а никогаш ми се нема тоа случено. Посакајте ми среќа
Ништо сврти ја главата настрана загледај се во некој предмет таму, јас толку се загледувам што она завршила работа јас уште дремам со раката испружена Среќно
Секогаш кога ќе ме фати спондилозата мислам дека ќе добијам инфаркт и ќе умрам. А имам проверено на кардиолог, невролог имам екг имам рентен и 5 доктори ми кажале и секогаш е тоа и јас пак. Е ептен сум глуп
Мене од спондилоза ми трни и ми се кочи левата рака, т.е со се прстите, вратот, главоболки… И јас сум со истите маки