Како е процедурата? И јас сум за 2 недели на испитување за скриен шеќер. Мене матичниот ми рече кој век сме сеа за да се труеш со шербет, ќе направиме 3месечен, подобро е. Арно ама во плодност ми инсистираат на тоа испитување, незнам заш. Во која недела го правеше?
Денес имам тежина во глава. Ми ствара како замарање...така нелагодност. Можеби и мене ми е од вратот,рбетот ми е искривен ..... ама ова главоболка,тежина многу ја мразам
Jas sum istata tezina steganje vo glavata levata strana si ja osekam kako zdrvena da mi e mozebi e od vremeto
Што спомнавте скриен шеќер па сега, јас никогаш немам проверувано... ќе ме натерате и јас да одам да проверувам
Во оваа анскиозна состоја и не трудна ќе барам скриен да ми проверат Ајде со лесно нека ви е и со убави мисли во бременоста
Дали некој се соочил како мене, ми се јави тремор на рацете и трнење со прекини и не ми поминува веќе 3 недели. Се јавува и кога не сум изнервирана или под стрес. Знае да се повлече и во текот на денот пак да се јави со повлекување и пак исто.. како напад некој. Препоставувам дека е последица од јака стресна ситуација ама постои ли крај или решение, ме иритира бев на лекар ми кажаа само поголема физичка активност не ми дадоа дополнителни испитувања а ми е страв да не е некоја болест
Кај мене лично не,но кај блиска пријателка ДА. Постојано има тремор и тоа низ цело тело. Највеќе од се ја нервира баш тоа. Вели дека се дрма како на струја уклучена. Внатрешно во целото тело осеќа тресење и рацете исто. Докторот и рекол од секојдневниот притисок и стрес од анксиозноста. Не и препишал ништо за тоа,и рекол дека ќе и се смири само по себе,а тааа вели дека веќе со години и е така...
Прочитав од друга членка кај што имаше пишано за скриен шеќер во бременост. Многу добро знам кај се наоѓам Ти се ИЗВИНУВАМ тука што се надовржав на муабет и пишав