Дали некој немал апетит дур пиел Velafaxine 150mg и 1/4 Азолар. Нервен стомак и желудник. Ај ве молам лп..
Zdravo ,imam postojano zuenje na ushite 24/7 postojana voznemirenost i nesonica i koga ke legnam da spijam nonstop gi mrdam nozete kako nemirni noze dve godini ne primam nikakva terapija poslednava nedela mi se sluci golem stres i samo temnina gledam nisto belo ve molam pomagajte
Slicno se cuvstvuvam dve nedeli veke. I nesonicata e od stresot..zuenjeto isto go imam. Cekam termin za na psihijatar.
Taa vozmemirenost me istostuva mnogu. Pijam veke 3 nedeli dulsevia i pola demetrin navecer,mi bese podobro prvite dve nedeli,dali sugestivno meznam. Ama.ovaa edna nedela sum.voznemirena 24/7 toa znaci nelagodnost vo stomakot zeludnikot,i custvo deka poluduvam Nekoe trnenje vo liceto vo ednata strana. Inaku jas odam kaj Dr Zora Mitik
Мислам дека прашањето ми е за тука зашто мислам дека се работи за претерано размислување. Дали ви се случило некоја мисла да ви се врти постојано во глава? И да сакате да се спасите од неа? Ама некаде прочитав дека колку и да си викаш не мисли пр. на плав слон ти ко за инат постојано на тоа размислуваш. Дали ме разбирате? Како да се ослободам од тоа?
Наместо да го споменуваш баш тоа што не сакаш да го мислиш пример слон, ќе се убедуваш себе си дека сега е време за правење нешто друго. Поточно, нема да си велиш "немој да мислиш на слонот" (па така спомнувајќи го слонот пак да го потсетуваш умот на слонот), туку ќе си велиш на пример "сега е време за релаксирање и гледање на серија, сега ќе се фокусирам на приказната и на ништо друго". Што и да треба да правиш, да јадеш, да учиш, да спиеш, да шеташ, ќе се фокусираш на тоа, и со што е можно повеќе детали. Пример, ако шеташ надвор гледај што има наоколу, какво е небото, што има по излозите или паркот, итн.
Да, одредена мисла. Сум ја прифатила, сум посветила време и сум ја спакувала. Колку повеќе ја прескокнуваш, толку повеќе ќе ти се мота во глава. @Dashing:)
Zdravo Ke se izrazam tuka ne znam dali e prava tema. Se raboti za PMS. No ne e samo PMS, na granica e so nekoe narusuvanje osekjam. Trae 7/10dena, sekoj mesec se vlosuva. Sto se slucuva vo tie denovi. Niz mozokot mi proagaat 1000 idei vo sekunda. Mi smetaat zvuci, od se imam najloso scenario, konfliktnta sum, motiv za bilo sto nula. Edvaj od krevet stamuvam, so sila ziveam. Grbot kaj pleskite mi se koci, mi trne nakaj glavata, glavata kako 100kila da tezi. Znaci ne e klasicno pms. Ova na rastrojstbo mi lici veke. I posle ciklusot kako nisto da ne bilo. Sega me drma tolku mnogu jako sto mislam deka me stega nekoj, od doma denes nema da izlezam. Od sabajle mi fuva promaja vo glavata enmam fokus nemam energija nitu zelba ni da se izmijam, apetit imam ogromen, ne mi se cisti sreduva....sto mislite ke go resi li nekoj doktor/tableta ova? Duri mislam deka ne sum ni svesna deka e i poloso
Ja sum veke dva Dena so ciklus istata sum bolka vo levata raka dva Dena sreganje na cela glava lice trpnjenje bolka vo grbot se me nervira strasno se mi smeta ne znam sto se slucuva I jas
Другарка имаше слични симптоми па испадна дека има проблеми со тироидната.. Друга другарка со пореметување на некои други хормони. Можно е и ништо од ова да не е, ама штом не било вообичаено за тебе најдобро ти е да си посетиш лекар и да си преземеш што треба ако треба.
Здраво како сте, кас сум повторно со гушење и срцебиење. Ќе ве замолам да ми кажете дали практикувате некои бежби за дишење.
Бавно, длабоко вдишување на нос и издишување на уста и така неколку пати. Можеш да си земеш и плус Б комплекс, јас одамна го пиев кога ќе ми се јавеше тахикардија, и ми се смируваше, општо ме олабавуваше.