Здраво имам едно прашање Сакам да се консултирам со психијатар за симптомите што ги имам. Каде можам да се обратам, прво кај матичен лекар?
Decki imam bolka vo levata noga I kako da me koce pocnuva od dolu kaj gluzdot pa nagore od vreme na vreme eve sega pak me boli se plasam sto li e
Имавме договорено журка 20 души сега за Нова година, ама ради овој пусти страв нема да одам. Како прво не знам дали и на вас ви е така од анкс, но осеќам као си ја дочекала оваа ама од кај знаеш како ќе биде за следната, па затоа ме фаќа носталгија за дома и родителите. Ама па и криво ми е за друштвото. Како е кај вас, ви иде потешко вака пред празници
Istata sum I jas eve sedam doma I se plasam kako ke bide slednata nem nesto loso da se sluci I placam
Ајде малку по позитивни да бидеме. Нека ни биде среќна новата година, да сме здрави и живи и повеќе среќни моменти. Да си ветиме на себе дека во новата година ќе се потрудиме да бидеме со помалку панчини и анксиозни мисли
Супер се Виа Фарм искрено, буквално се имаат што нема во многу други "попознати" аптеки ко Зегин пример. Кога сме веќе кај нив, сакав да прашам дали некој го има пробано блендов случајно и дали е добар? За концентрација, меморија, mental clarity? https://viafarm.mk/p/6330/supernova-brainbooster-blend-240g
Дали може некој да ми одговори? Ме фаќа страв. Вчера од обврски го пропуштив АД сабалјето, на раб бев ок, вчера вечерта бевме собрани и ај реков ќе пијам сок и ок ајде и после ми беше срам и му реков да ми турат малку и мене, и другаров со вотка цела чаша мешано.. Првин ме фати како страв шо ќе ми се деси и чекав а во меѓувреме зборував со луѓе, се опуштив, и не ја испив чашата ни четврт, мн јако ми дојде. Од срам си заминав, му реков дека сабалје треба да станам рано. И не ни спијав, од страв да не ми се деси нешто, плус цела сум затната, нос, грло. Азоларот од 1/4 не го испив оти алкохол пиев. Некое време сум заспала и сабалјево сум кома. Ме боли глава, мака ми е...ми лупа срцево од што ми е смачено, а треба да одам на раб сега. Сабалјево, се напив Velafax 150 mg XL, па си велам по 1 саат Блокмакс да се напијам. Дали има некој искуство. И дали може денеска да ми се случи нешто. Иначе прв пат вака да забораам апче да се напијам... По потреба пијам Аклонил 1/4 за смирување... Амс тоа после.. Дс видам ситуација
Некој што смета дека е помалку анскз да ми пише лп? Прашувам ради причина да не му дојде многу тоа што сакам да разговарам. Благодарам однапред.
Нема зошто да ти биде страв. Неколку пати имаш прашувано за истото и секој пат ќе биде истиот одговор - неколку голтки алкохол во еден месец не можат да ти предизвикаат проглем. Не се работи за некоја голема количина или за некоја навика. Нема зошто да ти е срам да одбиеш алкохол. Ама и ако се напиеш 3 голтки нема да биде проблем. Уште и ако со алкохолот и јадеш мезе или апетисани, нема потреба од никаква паника. Нареден пат дури и да се напиеш 3 голтки вотка или една чаша вино, не ја прескокнувај терапијата. Пиј вода, најади се убаво зошто секако поминало доста време од консумација до време за пиење на апче и тоа е тоа. Главата те боли исклучиво од тоа што се имаш нервирано непотребно во комбинација со настинката, од ништо друго. Евентуално од недоволно спиење. Уживај со друштвото и опушти се.