Дали покрај терапијата од психијатар, земаш суплементи од теретана? Јас прв пат слушам и покрај водење здрав живот, да имаш анксиозност......
Прво, зимам само витамини за коса и тие не ми отвараат апетит. Испробани се од порано. Секогаш се грижам за мојата коса. Второ, никогаш не сум користела суплементи за во теретана. Трето, можно е и здрав живот и анскиозност. Јас сум пример за тоа. Секогаш нешто тренирам.
Прв пат слушаш, ама многу анксиозни водат здрав живот. Тоа не им помага на сите. Можеме сешто да пробаме, но сè ќе е џабе додека не се решиме да се ослободиме од кочницата во главата.
И не само ова. Туку и многу интелигентни луѓе не се добри со паметот. Како што секаде пишува дека најголемите математичари се шизофреничари. Сигурно сте го сретнале тоа некаде. Нема правило кој може да има психолошки проблем.
Не се согласувам баш. Познавам врвен математичар, проблемот генерално кај таа група е што навлегуваат премногу аналитички т.е имаат таков пристап. Буквално и за најобични разговори несвесно ги носат бројките секаде и секогаш (без нив мислам дека веќе не се гледаат како супериорни). Околината ги перцепира како да се ,,со грешка", всушност не се. Само делуваат дека се такви. Ама па што дека, и да си најнормален околината пак ќе ти залепи етикета.
Ne da osekjam nego ko mrtovec sum.. dali e do mene ili ova bvremevo se poremeti ama sekogas pri promeni bilo leto ili zima jas osekam zgolemena anksioznost,pa i depresii...a posebno ovie denovi od 15 na -5 stepeni mi e uzas..nautro stanuvam za na rabota a nozete se vrakjaat nazad.. helex pomaga ama ne sakam da se navlecam na nego posto zemam elicea,i samo po potreba helex koga mi e vaka.. Za zal mnogu tesko toa ,da ne te razocaruvam
Здраво Дали за лекарско може да се однесе на работа после 7 дена или треба веднаш штом ги известите дека нема да одите
И за ова има пример. Баш се случи тука на форумот. Малце ќе бидам офф ама ќе ја кажам ситуацијата и друг да не поминува низ нешто слично. Едно девојче бараше совет се најнормално зборела, се облекувала. Буквално се по таман и ја нарекле к*рва. И бараше помош како да се справи со тие гласини. И рекоа дека угледот бил многу важен, но она никаде не згрешила. Од никаде си добила лепенка. Затоа не треба да се замараме кој што рекол. Иако знам дека е тешко и на нас влијае тоа посебно ние што имаме мака како анскз или соц. анксз. Сакам да кажам дека и да не сме криви може да не направат криви. Со ова не сакам да се секирате многу во таа смисла го кажувам. Секакви будали постојат. И не можеме устата на луѓето да ја затвориме. Не е тоа ташна со патентен. Се надевам на некој ќе му олеснам со овој пример. А не повеќе да се секира. Да не го сфаќате така. ,,Што мора да се случи ќе се случи." И за ова имам добар одговор и пример. Јас сум слично на претходно. Успеав дома да скршам рака. А се потресуваме што ако излеземе надвор. Значи дека не треба толку да се секирате. Се надевам на правилен начин ќе се сфати ова што напишав. Мене ми помогнаа овие примери да се ослободам малку се надевам и на вас.
Најверојатно алхохол, мајка ми е доктор и таа се слага со ова. Баш ми е жал што ви препишале се надевам ке ви помине за брзо
Како ти препиша докторот? Мене на пример, ми препишаа Елицеа со дијазепам, Елицеата беше 1 дневно најдобро од сабајле после јадење а дијазепамот по потреба. Хелекс е нешто појак од дијазепамот и многу те прави млитав, можда најдобро пред спиење да го пиеш ама пак ќе речам зависи докторот како ти препишал.
Елицеа од 10мг навечер по еднаш и хелекс од 0.25мг два пати на ден. Еднаш на сабајле еднаш на вечер Прашањето ми беше за хелексот дали може нагладно да се пие Инаку одма ме опушта