Ova pocna od denes da mi se desvava duri od vreme na vreme imam I bolka I kako gusenje steganje ne znam se mislam dali da ispitam pak teroidna I da napravam exo da vidam
Слушај си го телото. Тоа е најдобро. Можеби не е ништо, но доколку имаш глас во тебе што ти вика да одиш и да си испиташ, оди види, барем ако не мирна ќе ти е душата.
Ништо, таман работа. Само не си прави дополнителни стресови особено навечер, со позитивна мисла и се ќе биде. Ти држам среќа
направи ехо на тироидна и испитај ги хормоните на тироидната, кај мене така почна, болка во гушата во тилот, болка на допир, болка при голтање, кога проверив и хормоните не ми беа во нормала и тироидната беше потечена
јас бев на психолог и ми констатира дека мене ме мачи монотомија,во конфорт зона сум морам да работам за да излезам од нејзе…
Дали сте се соочиле поради анксиозност да не можете да одете некаде на гости а уште помалце да можете да ви доаѓаат гости дома? И двата случаи ме чекаат а не смеам да откажам. Како се справувате во ваква ситуација? Спојлер Се соочувам со вртоглавица, нагони за повраќање, желба за ништо и никого. Не знам што да правам па затоа тука пишувам. Не знам ни што лекарства во вакви моменти ќе ми помогнат. За жал ниту на разговор.мк не можам помош да побарам, евтините психолози немаат термини воопшто а тие што имаат или ми се скапи или имаат завршено на приватен.
Дали ансиозноста и агорафобијата можат трајно да се излечат или знажително да се подобрат без да влијаат на секојдневните активности и на текот на животот?
ми треба едно мислење.Ве молам помош.Анксиозна сум долго време,најголем проблем кај анксиозноста ми се мислите што ми се во главата.т.е. што ги создава анксиозноста,јас знам дека не доаѓаат од мене,имагинарни се ама ете создаваат притисок и тежина штом се појават. сега моментално ми се појавуваат такви мисли во однос на една ситуација.Пред неколку години бев заљубена и му ја признав мојата љубов преку порака на социјалните мрежи.Ама повратна порака не добив.После тоа помина долго време и ништо не бидна.Јас по мојот пат тој по својот.Сега има девојка и сега анксиозни прашања ми се појавуваат ШТО АКО ДЕВОЈКАТА СЕГА ЈА ПРОЧИТА ПОРАКАТА И МИ НАШТЕТИ?Како да се справувам со овие мисли?
Продолжи си понатаму јас не знам како не ти вратил. Нема потреба да се понижуваш. Ако не сакаш да имаш контакт со него блокни го и толку.
Zdravo na site. Denes mnogu mi e loso, se razbudiv tresejki celata. Pocna da mi se drvi levata raka, mi se losi, se tresam celata, mi lupa srceto premnogu, glavata me boli se me boli, me stega vo gradite, mi se cini deka e nekoja bolest ne mozam poveke. Imam dve malecki deca od koi ednoto cica i ne znam dali e od toa. Dali se oseka nekoj vaka?
Ете со нас си и нема потреба да се плашиш, ќе се раздени сега, стави си пијалок некој (чај,кафе,какао,топло чоколадо) и дочекај го новиот ден со некоја позитивна музика и мисла.
Пробав да живеам без АД, но не успевам. Доаѓа ладно депресивно време јас пропаѓам. Какви се не мисли имам од лоши мисли, мисли за смрт, ме боли стомакот и си мислам готово е со мене. Немам желба и волја да излегувам, не сакам луѓе сакам само да бидам сама. Другарките ме викаат на кафе јас ги лажам дека не можам да одам. Немам енергија да направам нешто. Не знам дали само си замислувам или навистина се случува нешто со мене. Намален апетит, течна столица, гадење, нервозни црева уште што немам. Не сакам да се вратам на АД, но и вака не можам. Некој совет ?