Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.481
    Уфф и јас лето сум океј ама еве денес сум баш неокеј и претходните два дена, ама јас сеуште не сум подготвен да ги прекинам скроз.

2. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    176
    Провери си Д витамин, јас верувам дека повекето го занемаруваме овој витамин а има големо значење за нашиот организам.

На lovely girl M и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  3. FlowerMarija

FlowerMarija Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    183
    Ќе проверам, ти благодарам.
    Мислите ми се лоши,ми треба пак терапија колку и да не ја сакам.

На BeMyFriend му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    98
    Дечки хелп, од вчера сум со вознемиреност, денес бев на кафе ама ради средбата ваљда, аритмии такихардии, некако пројде. Дома мерам покачен притисок и пулс 90, некако ми се смири. А дојде ноќ сега не можам да заспијам пак такихардии забрзан пулс, се напив диазепам ама уште трае, ме фаќа уште толку страв. Хелпп ќе помине ли чумава

5. Nikifor4

Nikifor4 Активен член

Се зачлени на:
    28 декември 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Kolku vreme treba da pomine za da pocene da deluva elicea?

6. Vodolija89❣️

Vodolija89❣️ Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    45
    Здраво на сите молам за мислење пред неколку години имав анксиозност со панични напади лани лето пак имав ама поблага пиев елицеа и ми помина.Сега чуствувам пак некој страв некое гушење мисли дека на некој ке му се случи нешто дека ке умре дека мене ке ми се случи нешто......Пробувам со капсули на природна база но не ми оди баш.Е сега почнав на своја рака да пијам деметрин 5мг на сабајле 5 на вечер дали ке има некој ефект некое подобрување?:(

7. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    463
    Ке има

8. Mancee1987

Mancee1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Дали некој имал печење и стегање само на еден дел од главата

9. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    98
    Дечки може одговор дали некој изгубил свест некогаш. Симптомите ми почнаа со такихардии, па студ, препотување, омалаксаност и несвестица. Па се освестив по 10 секунди шеќер со вода пиев, ушите ми зуеја додека да се стабилизирам. Пијам терапија за притисок најслаб а вечерта де напив диазепам ради такихардиите. Ова 2 пат ми се случува а не знам зошто, после тоа прегледите ми се добро, од екг, ехо, анализи на крв, па еег ми правеа, кт на глава, се е во ред. Дали некој се соочил со нешто слично?

10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.358
    Допаѓања:
    13.563
    Метеопати, се држите ли? :hai:

На fbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Martina991

Martina991 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    186
    Околу 4 недели.

12. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    12.425
    Цел ден очи ме болат, поспана сум, зашеметена. Времево убива во поим. Ајде од утре сонце. :sun:

На SekojDen_poseben и eliesaab им се допаѓа ова.
  13. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.358
    Допаѓања:
    13.563
    И јас таква удолу, само да не биде темно. Денес па и баш студеше некако..

На fbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  14. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    12.425
    Денес едвај се кренав од кревет и тоа за на шопинг, што ретко се случува кога е тоа во прашање. :lol: Стварно времево многу влијае на психата. :doh:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SekojDen_poseben

SekojDen_poseben Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    5
    1 mesec da imas nekoj efekt. Mene i so pogolema doza Elicea ne mi pomogna , ama toa kaj sekoj e razlicno. Piev Paroxetin 20mg bolje mi bese , pa 10mg i sega posle 1 mesec mislam ke probam bez. Za sekoj AD treba vreme , a nie i gresime sto se analizirame sekoj den i na najmal simptom katastrofa sami si pravime. Dodeka ne pocnes da uzivas vo simptomi i da svatis deka se momentalni , potesko pominuva

16. Tina01Kaja

Tina01Kaja Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Zdravo edno prasanje dali nekoj ima slicen problem.kako mojot.
    Veke 1 nedela se custvuvam mnogu voznemireno denje noke.
    Pijam antidepresivi pola demetrin nasabajle,pola navecer no ne mi pomaga povtorno se custvuvam isto.
    Mnogu crni misli i kako liceto da mi se ukocuva.
    Nekoj slicni simptomi.

17. Јова

Јова Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    89
    Јас,повеќе од една недела нон стоп немам мир,нервоза без причина,напната и ред други работи. Иначе јас пијам есциталопрам,веќе 3 месеци ама немам никакво подобрување...

18. Tina01Kaja

Tina01Kaja Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    подобрување...
    Isto isto jas dva meseci pijam dulsevia.
    Dijazapam me smiruva no me uspiva a imam eden ton obvrski vo tekot na denot i mi smetaat.
    Voznemirenost vo stomak nemozam da se skontretidam na rabotat.

19. aleksandra3

aleksandra3 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Се пронајдов во твојот пост, бидејќи и јас долго време се борев со анксиозноста, паничните напади и несоницата. Имаше периоди кога мислев дека конечно сум добро, но потоа повторно ќе ми се врати немирот, срцебиењето, стравот и тој непријатен притисок во градите.

Слично како тебе, земав класична терапија (антидепресиви и анксиолитици), но не сакав да останам на нив долгорочно. Сакав природен лек за анксиозност, нешто што ќе ми помогне да ја вратам рамнотежата без несакани ефекти.

Како стигнав до Stress Support?
    По долго истражување, најдов многу позитивни искуства за Stress Support од Planet Ayurveda Mk, па решив да му дадам шанса. Ова е целосно природна комбинација од Ашваганда, Брахми, Тагара и други ајурведски билки кои делуваат смирувачки на нервниот систем и помагаат во балансирање на нивото на кортизол (хормонот на стресот).

Моето искуство после неколку недели употреба:
    ✔ Првата работа што ја забележав е дека почнав полесно да заспивам и ноќе не се будев со растрепереност.
    ✔ Чувството на внатрешен немир и анксиозност се намали по околу 2-3 недели.
    ✔ Почнав подобро да реагирам на стресни ситуации – веќе не реагирав бурно на критики или кавги, како што порано ми се случуваше.
    ✔ Општо се чувствувам постабилно и помирно, без онаа постојана напнатост што порано ми беше секојдневие.

Она што ми се допаѓа кај Stress Support е што не создава зависност, не ме прави поспана во текот на денот и нема никакви несакани ефекти.

Дали би го препорачала?
    Апсолутно! Ако сакаш природен пристап кон анксиозноста и несоницата, ова може да биде одлична алтернатива на класичните лекови.

Се надевам дека ќе ти помогне како што ми помогна мене! ❤️ Ако имаш прашања, слободно пиши, ќе ти одговорам од мое искуство.

Секое добро!

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  20. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    53
    Дали има некој анксиозно растројство со агорафобија? Може да сподели како функционира, може и лп:(