Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.311
    Допаѓања:
    8.705
    Секој втор со анксиозност ја има оваа фобија, често се заедно присутни.

Постепено само зголемувај го излегувањето од дома, денес на 5 мин. па на 15, па на 30, итн.... Важно е да сфатиш дека мораш да се соочиш со стравот, само така и ќе го надминеш!

2. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    50
    Мене не ми претставува проблем тоа кога сум со некој, брат ми, сестра ми, родителите, ама кога сум сама надвор е проблем, ќе поминам можеби 100-200 метри и почнува да ми се врти, да не си ги осрќам нозете, тахикардија да ме фаќа и си викам поубаво врати се да не се онесвестиш и ред други работи. Имам приметено дека кога е сончево вака како денес можам да отидам подалеку (најмногу се имам осмелено до продавницата кај нас во маало што е на 600 метри од дома). Плус посигурно се чувствувам кога има кафичи или продавници некои како да можеш да влезеш во било кое време и да побараш помош ако не ти е добро. Кога е облачно и трмно надвор сум катастрофа. Ама затоа со придружба се возам и со автобуси низ гужви и по молови одам и буквално во тие моменти се осеќам сосема здраво, ни паника не ме фаќа, ни ништо. А само со магнезиум и б6 сум. Извинете на долгиов пост ама сметам дека многумина ќе се пронајдат во ова

3. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    461
    јас имав, но кога почнав со антидепресиви исчезна, сега одам секаде дури и сама, исто имав и деперсонализација и дереализација и агорафобија и клаустрофобија и сите можни фобии, сега ги немам, ама 10 години сум на терапија со антидепесиви

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    461
    иста бев, скрос иста

5. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    50
    Пиев асентра 2 години, после тоа кога беше коронава ми беше добро дека немаше многу излегувања и докторката ја прекина терапијата и супер беше се до летово... сега ми се чини се од почеток е исто. Има некој што се излечил од ова? Јас секогаш кога излегивам само мислам дали ќе ми биде добро, дали ќе можам да се вратам дома... скраја било да ттеба брза помош... знам дека најлошо нешто што може да се деси е несвестица, ама од тоа најмногу ми е страв

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    78
    Da