1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Miroslava12

Miroslava12 Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    21
    Spondiloza nemam,no imam ankcioznost od tolku sto me bole ovie dva Dena se plasev da ne e srcev udar sega se plasam da ne e rak na belite drobovi

2. 21King

21King Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2025
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    5
    Фросина ја изгазија и беше хаос, па пожарот во Кочани. Сосема нормално е да сме нервозни сите. А и на телевизија и на фејсбук, инстаграм само негативни работи кажуваат.

На Ljubicica38 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ljubicica38

Ljubicica38 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Не се грижи, диши длабоко имаш на интернет упатство за смирување со дишење. Напиј се б6 или што и да пиеш за смирување па и за болка, одмори се. Ќе бидеш добро само треба време за се...

4. AnaRos

AnaRos Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Аритмија, слабо стегање во градите, замор при движење, не пијам моментално никакви лекови... Анксиозноста ми го прави ова или нешто ми е? На раб на паничен напад сум

5. AnaRos

AnaRos Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Сакам на лекар да одам ама ако одам на итна пак ќе ме избркат веќе, а у децата спијат нема на кој дс ги оставам

6. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    1.562
    Најдобронамерен совет: посети психијатар. Ти треба дијагноза и медикаментозна терапија. Можно е по тоа што го раскажа дека чувствуваш дека некој те набљудува во станот, дека нешто лошо ќе се случи дека се работи за психоза не само анксиозност. После раѓањето на бебето може да се влоши менталната состојба заради неспиење, стрес итн. Нема зошто да се измачуваш. На децата им треба здрава мајка. Разговарај прво со маж ти и одете заедно на психијатар.

@AnaRos Направи ЕКГ, крвна слика кај матичен и ако се е во ред закажи кај некој психолог. Лекови за смирување не помагаат долгорочно кај паничните напади туку само психотерапија.

На GirlLove и pianogirl им се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.131
    Допаѓања:
    16.338
    Луѓе, а дали кога ќе направите нешто различно, осеќате како страв, како се да ви е ново.
    Особено вака сега на сонцево.

Мене стомак, ме фаќа одма и ко изгубена се осеќам.

8. Лејди Гага

Лејди Гага Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    163
    Многу ми е жал за твојата ситуација:(Се надевам дека ти олесни кога кажа што ти лежи на срце.
    Јас не сум нити психолог нити психијатар, меѓутоа претпоставувам дека имаш психоза пошто викаш самата дека гледаш сенки или генерализирано анксиозно нарушување. Симптомите што ги опиша се тие: интензивен страв дека нешто лошо ќе се случи, иако не постои реална опасност.
    Ти предлагам од срце да посетиш добар психијатар :l:не се плаши, биди отворена и разговарај. Тој или таа нема да те осуди туку ќе ти даде корисни совети како да се справуваш со стравот. :hug: или ќе ти препише терапија за нерви.
    Ме интересира дали твојот страв има конкретна причина? :fubar: Како на пример преголем стрес, загуба на блиска личност или слично.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Butterfly1212

Butterfly1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    124
    Витамин B6 колку mg дневно е препорачливо да се внесе ?

10. lolipoppp

lolipoppp Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    182

Прикачени фајлови:

• IMG_3203.jpeg
      IMG_3203.jpeg
      Големина на фајлот:
      248,1 KB
      Прегледи:
      20
    На Butterfly1212 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dushicka2

Dushicka2 Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site napateni dushicki, jas mi e sram da kazam edno 11 god pijam zepira, na momenti pijav , pa ke gi zaboravev pa pak pijav od strav da ne mi se sluci toa sto mi bese na start, sega veke 3 meseci ne gi pijam, ama pocnuvam da cuvstvuvam povtorno strav napnatost, voznemirena,bez volja, kako da ne mi e nisto milo, nemam sila za nisto da napravam, a mi e strav pak da pocnam da gi pijam, dali nekoja ima tolku dolgo pieno tie Antidepresivi, se plasham kako bi ziveela vaka, ve molam za sovet

12. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    104
    Јас сум на АД повеќе од 10 години и исто како тебе во договор со психијатарот ги намалував за да дојде до момент да ги оставам едно три месеци после оставање сум супер се додека не дојде некоја стресна ситуација која во моментот супер ја издржувам но после штом пројде стресот пак се враќам на почеток
    Не се секирај не си сама тоа што ја забораваш дозата да ја земеш е показател дека во моментот не ти треба.но сепак обрати се до психијатар и работи со него во договор никој не сака цел живот да биде на АД да се разбереме но кога се мора се мора се додека не помине а ќе помине еден ден ќе биде само едно сеќавање кое ќе не научи на нешто

13. Dushicka2

Dushicka2 Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1

14. Dushicka2

Dushicka2 Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Se plasham deka sum stanata zavisna, od edna strana ne mozam bez niv, od druga strana mi e strav da zemam, ova e strashno cuvstvo da ne daj Bog na nikoj, a dali seuste gi zemas?

15. Dushicka2

Dushicka2 Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
  16. Dushicka2

Dushicka2 Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Dali nekoj koristel Tensilen? Screenshot_20250328-151731_Chrome.jpg

17. Dushicka2

Dushicka2 Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1

18. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    466
    Јас пијам 12 год

19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.131
    Допаѓања:
    16.338
    Имам грутка, не можам да земам здив ми се плачи.
    Од дома само ми викаат да не плачам ко бебе мало.
    Ни апче за смирување не ме смирува

20. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    1.562
    Антидепресивите не создаваат зависност туку бензодиазепините. Ефект имаат кога се земаат редовно и треба време да почнат да делуваат. ЕКГ, крвна слика направи и со тоа оди кај твојот психијатар. Во меѓувреме барај и психотерапевт. Да научиш вештини како да се носиш со проблемите полесно, како да се соочиш со твоите стравови. После одреден период ако не сакаш да пиеш АД зборувај со твојот психијатар да ги прекинеш. Мислам дека од психотерапијата можеш многу придобивки да имаш и ти советувам да пробаш.

Последна измена: 31 март 2025 во 11:23
    На Dushicka2 му/ѝ се допаѓа ова.