Јас полека се враќам во живот после трагедијава, многу ми беше жал, како мои другари да сум загубила а никој не познавав. Деновиве ми е подобро меѓутоа ме фаќаат мали напади на анксиозност. Не можам да дишам, ме стегаат градиве и си мислам дека ќе умрам. Е сега проблемот е што кога ќе излезам надвор некој звук на трескање од градилиште или пак кога ќе падне нешто се штрекнувам. Денеска беше тоа екстремно, вака не ми било никогаш 4-5 пати во денот да се плашам од некои звук. Дали и кај вас е вака?
Zdravo decki vaka pod levata pazuva osekam bolka I grcevi nakaj gradata se plasam da ne e nesto so srceto ili osekam I kako otok ama vnatresna bolka ne nadvoresna
Vo pms da ne si, kaj mene obicno pred da dobijam taka... sekoj den pravev sporedba se analizirav i koga dobiv se se vrati vo normala
Treba da mi dojde za 4 ri dena ama ova prv pat mi se desava bolka I peckanje grcevi silno sto odat nakaj levata grada I kako otok custvuvam se isplasiv da ne e so srceto nesto
Pa malce razmisli kako moze otok da e povrzan so srceto. Otokot i bolkata ti e od zlezda nekoja od pod pazuva.
Da ama grcevite sto odat nakaj levata grada I sto me pecka I bole I zatoa se ispaalsiv I pisav za konslutacija
Simtomite ni se menuvaat i jas prviot pat koga imav otok i bolka prviot pat bev isplasena, vidi ako se vrati se vo normala od koga ke dobies da znaes deka e od toa ako ne pojdi na lekar... samo ubedena sum deka e od toa zatoa ne se panici ne si pravi stresovi nepotrebni
Последниве 2-3 недели сум постојано на штрек и многу анксиозна. Толку анксиозна не сум била со години веќе. Како во грч сум цело време и само чекам нешто да оди наопаку. До толку шо дури размислувам пак да си пијам апојте. А, уствари не знам дали се ми се поклопва. Почнав нова терапија и знам дека влијае на moodiness. Ама ова не е moodiness, ова е straight up анксиозност. Па утре ќе си прашам докторката. Ако е до новата терапија, ќе си пијам повремено и Хелекс. Јебига. Ама скроз ми се поклопи почнувањето на терапијата, со Кочани, и не знам кое уствари поќе анксиозност ми створа. Не барам совет, само имав потреба за издувен вентил.
Kakva terapija zemas, mene istovo mi se slucuva i samo lezam bez volja i cekam.nesto ne daj boze da se sluci strav me obzema, a pijav elicea 11 god , ja prekonav pred 3 meseci i sega pak ne mi e dobro, nz so da pravam
Под терапија мислев, неврзана за анксиозност. Пијам Тамоксифен за рако лол. Во несакани ефекти има mood swings, ама нигде не видов анксиозност. И скроз ми се поклопва кога почнав да ги пијам со ова Кочани, шо исто ме вознемири, и од тогаш не можам да смирам немирот.
12 god bez prekin? I dali vo konsultacija so psihijatar ili? Jas si zemav na pocetok vo konsultacija so psihijatar posle toa si kupuvav kako redovna terapija, se do moment koga imav i seuste imam kako zanishuvanje na glavata koga sum nrrvozna i zboruvam pa bev na privaten nevrolog koj me posovetuva da gi ostavam drka ne se pijat tolku dolgo zatoa mi e strav sega pak da pocnam a veke 3 meseci ne zemam ama ne mi odi loso mie, dajte sovet
Да пиев 20 сега една недела сум на 30 и се уште чекам да се постигне ефект и имам нус појави во смисла на зголемување на симптомите додека организмот не ја навикне новата доза И јас го имам занишувањето на главата состојба наречена distonia која ми ја открија на неврологија но не е предизвикана од антидепресиви тоа е дегенерација промена на вратот може да се појави од долготрајно земање на антибиотици но не и антидепресиви
Kakvi tableti pies? Sega gi pocnuvas ili imas pieno porano ne te razbrav? Dali ti dadoja terapija za toa?
Чекам термин за ботокс инекција која се става во вратот за да не дозволи затресување на главата за да се добие дијагноза потребен е магнет на вратот и преглед од невролог Терапија пијам повеќе од 10 години но не постојано има периоди кога во договор со докторот ги намалувам и доаѓам до доза на одржување најмала но стресните живот си го прави своето и никако да научам да се справам со него мала криза или некоја случка многу емотивно ја доживувам таква сум како човек и кога веќе не издржува повторно се враќам на терапија зошто не сакам мојата состојба да ми влијае на семејството работат Сега од 20 мг сероксат пред 5 дена ми ја зголеми дозата на 30 и овие денови сите симптоми се појачани а да не збориме времево дополнително отежнува
Kaj ke ja stavas taa inekcija, so lesno neka e, kolku koshta i dali bi bilo resenie sto vika lekarot za toa, kaj koj lekar odis? Dali bi bilo toa bas resenie za nasava sostojba
Во амбуланта за дистонија во државна со упат е .во светски рамки се покажало како успешен метод Штом добијам термин пред да ја примам ќе се распрашам кај докторката тоа во државна Новотни го прави
Нема потреба има одлични доктори на неврологија побарај упат за кај Слободанка Бурназовска на неврологија во државна докторката е супер