Здраво на сите почнав да пијам капсули од Ашваганда дали има некој пробано со нив дали помагаат потив анксиозност и од кога почнуваат да делуваат Фала
Дали и вас ви е чудно, кога ќе излезете? Денеска, имав кризи и сама излегов се дотерав. Си седнав со една другарка на клупа и и кажав дека чудно ми е ко прв пат да излегувам,се ми е ново и како зачудена сум,отсутна. И ми рече ок. Плус сега ми завршува.... Синусите не ми се во ред. Пеење имаме за баба и се ми е собрано.... Почина пред 40 дена и треба да спремаме..... Нз што да прам поќе и терапијата пијам и одам еднаш месечно на психотерапевт ...
Ne znam mozebi ke zvucam grubo no 10 god si na terapija a si pak istata...ili I e zgresena terapijata ili ti vo se gledas crno ne se trudes samata so sebe da se izbores
Ajde kazi mi kako se trudis kazi od sto pocnuvas na primer da se trudis dase menes eve pies terapija kazuvas deka ti ja menuvaat sekoja godina I pak ne ti e pogodena izgleda na psihoterapija odes ednas mesenco zosto ne pocnes da odes I ednas nedelno vo mesecot da ti se padnat 3 ili 4 pati Odenje zosto ne zemes da pisuvas dnevnik da pesacis da mislis na nesto drugo veruvaj znam deka ti e tesko I se te razbiram ama vaka nosto ne pravis samo si pravis loso sama na sebe ti kazav se boram 3 godini bez nikavo antidepresivno apce ama nemoj da mislis deka mi e lesno tesko e ama stanam I se velam moras napred ti si taa stk treba da si pomogne samata na sebe nema nikoj drug da ti pomogne nitu apce nitu psihijater ako ti samata ne pocnes da se menuvas
Прими сочувство. Си имала тежок период. Нормално е да не си радосна на излегувања. Што да правиш? Не се предавај на негативните чувства. Тешко е, но што и да се случило мора да се тера напред. Ако ти помага пишување, запишувај. Ако не ти помага тоа, прошетај сама. Дома зафати се со нешто да оттргнеш мисли.
Lele ti li najde da delis pamet ziti se? Sekoj vtor post ti e so nekakvi simptomi, se nesto te boli, se nesto se zalis, kako se trudis ti, kako se menuvas? Toa sto denes te boli cickata a utre dundata, taka se menuvas? Aj preprocitaj si gi postovite pred da pises mislenje. Nemoj pls da izigravas pametna i da dolevas maslo na ognot sto se veli na clenkata, koga si najmalce kadarna za toa. I upotrebuvaj zapirka, tocka, oco bol dobiv citajki te.
Како прво има разлика од анкзиозност до анксиозност , ако ти с е бориш без терапија три години некој се бори 15 со терапија,а најлесно е да осудиш некој дека не се труди кога не му си во кожата. Јас на пример се борам 15 години , вежбам активно фитнес 10 години но сепак анксиозноста покрај се ми се враќа ,тоа не значи дека не сум се трудела ,едностсвно анксиозноста ако ја закачиш со здравје да си ја носиш, таа ќе биде секогаш во нас и треба тоа да го прифатиме .Некое време може ќе ја нема ќе се затае во нас ,но еден поголем стрес ја враќа и тоа со поголем замав .
Очигледно погрешна дијагноза погрешна терапија погрешен доктор,не може после толку години да си иста, терапија се пие за да функционираше нормално, кај тебе се е згрешено,барај нов доктор
Tocno kazano bravo A gledam ti si mnogu cultural I kadarna od 2013 godina navamu bravo za kulturata svaka cast ne sakam da se raspravam sorry imaj ubav den pozz
Ми ја менува докторката терапијата секој 3 месеци. А да одам кај друга докторка ми е страв да не ми се погоди пак, па што ќе праам
Еве ме и мене во темава,, ми треба совет од некој што се бори со ова. Анксиозност имам, лекови не примам никакви, на психолог/психијатар не суум била, до сега беше одма најдам дијагноза, изгуглам , одма си дијагностицирам болест, па 5 мин паничам, по пола саат тоа заврши и така Од време на време знае да ми се покачи притисокот, земам Копренеса по потреба,го мерам редовно. Е сега во петокот ме болеше главата, измерив покачен притисок, се напив апче се среди и толку.Но цела недела нешто не сум во ред, осеќам како вознемиреност, како паника некоја, како н мпжам да ги движам добро раце/нозе, страв дека ќе се онесвестам и честа потреба за мокрење. ЕКГ супер, вака резултати на тоа што имам проверено се добри.Да ме посоветува некој дали ова може да се симптоми на анксиозност или да идам нешто друго да испитувам?
дали поради вознемиреност, напнатост, фрустрација, неможност да решите некоја ситуација/проблем чувствувате болка во пределот на дијафрагмата/желудникот, во траење од неколку денови, или пак чувство на надуеност, кое нешто релативно брзо се губи ако се "реши" проблемот или напнатоста?
Нема страв, бараш нов доктор и почнуваш одново, може за кратко време одма ќе си подобра, многу време се мачиш без резултати,одма прави промена на се, и повеќе самодоверба, кога успеав јас ќе успееш и ти
Имам другарка шо пиеше терапија околу ова неколку години, тонеше се повеќе и како зависна да стануваше од неа со страв како ќе и биди ако ја остави да не има криза и слично, панични напади, се до момент кога и самово тело веќе не и го поднесуваше лекот шо повраќаше многу често, беше како отсутна како друг човек, но ја прекина и верувај се се смена она поинаку размислуваше подобро и беше, се исфрли сите лекови, се освести дека и прави многу полошо, не оди повеќе на психотерапија, по некое време и заборави на се не сака ни да се присетува колку не убаво и било во тие години, значи може да се менаџира и без лекови, не велам да ги откажеш но кога толку години се бориш со различна терапија дали имаш пробано некогаш и без воопшто терапија или да пробаш, само не мисли на најлоши сценарија, вежбај спортувај и храни се здраво, мораш да си имаш некои обврски во текот на денот за да не мислиш на ова.
Здраво на сите! После две години да речам "пауза од анксиозноста" сега ми се враќа со многу голем замав. Симптомите веќе и самите ги знаете. Е сега,прашање до сите борци.. Дали е подобро да се почне со АД или да пробувам сама да се борам до крај. Да нагласам !имам конзумирано АД и седативи претходно и ми беше за нијанса подобро па постепено ги прекинав во консултација со доктор! Сега после стресни ситуации сум бетер и од пред тоа. Ве молам за совет