1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Peppa Pig

Peppa Pig Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2025
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    37
    Ти благодарам многу

2. Peppa Pig

Peppa Pig Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2025
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    37
    Зошто некогаш кога си легнувам да спијам ми е зашеметена цела глава и ми излагаат слики од денот денес што сум го поминала?
    Пример: сум била во луна парк и кога ќе си легнам навечер ми излегуваат слики сцени како уште да сум таму.

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.341
    Допаѓања:
    120.150
    Јас сум на таа терапија. 2-3 недели има нус појави после не, а ако не ти оговараат ептен консултирај со психијатар да ти смени нешто.

4. Peppa Pig

Peppa Pig Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2025
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    37
    а хелексот колку време се пие?

5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.341
    Допаѓања:
    120.150
    Па јас го пијам подолго време.. звиси кој како. Ама минимална доза земам сега.

На Peppa Pig му/ѝ се допаѓа ова.
  6. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    1.505
    Како треба да се однесувам со личност што се бори со тешка анксиозност и депресија користи и лекови за смирување? Многу е повлечена, ништо не споделува, тивка е, ништо не сака да прави? Сакам да помогнам незнам како..

7. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    305
    За жал на личноста неможе ништо да и помогне освен лекови и психијатар. Тоа е психичка болест.

На _Naumche_ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    1.505
    Пие лекови ама мене колку што ми се чини ништо не и помагаат, незнам дали има разговарано со психолог затоа што не зборува за тоа ако ја прашаш молчи, а не сум јас моментално мк по телефон се слушаме..

9. Neptun's fog

Neptun's fog Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2024
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    20
    Поздрав, таман еден период бев смирен, скоро месец и повеќе бев добар по многу прашања, денес повторно си направив филм.
    Додека доручкував наеднаш станав и погледнав надвор во дворот каде имаме масичка со столови и вазна со цвеќе на масата, и вазната со крајот на окото ми се причина како лицето од мајка ми. Иначе капакот на окото ми е отечен имам халазија и матно гледам со тоа око. Цел ден се преплашувам дека било халуцинација и дека имам сериозно нарушување.
    Траеше една секунда а знаев дека нема никој, едноставно во станувањето ми се причина како да седи таму мајка ми а не беше.
    Дали ви се има случувано нешто слично?
    Не сакав да одам ургентно на психијатар за ова а едвај чекам да одам . Цел ден сум во паника.

10. Peppa Pig

Peppa Pig Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2025
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    37
    Мене ми се има причинато дека на исто место повеќе пати стои некој,а нема никој.Или дека некој помина и го видов со аголот од окото а нема врска.
    Не паничи,и на здрав човек му се има случено барем еднаш во животот така

На Neptun's fog му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Beautiful_life

Beautiful_life Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Zdravo na site. Kako ste, jas sum mnogu loso mi se cini deka ke umram od nekoj tumur vo mozokot i deka decata ke ostane sami i tatko im ke se prezeni i deka decata ke vikaat mamo na nekoja druga, a jas nema da gi gledam kako rastat i ke me zaboravat. Cela desna strana od glavata kako da mi e zdrvena i si mislam deka e gotovo so mene. Denovive kaj sto gi gledam decata samo placam i eve snosti ne spiev ic i cela vecer placev. Maticniot vika deka mi e od vratot ama jas ne znam veke sto da mislam. Dali moze nekoj da mi pomogne? Snosti srceto mi cukase mnogu brzo, mi se losese, i nozete i racete mi se treset. Dali nekoj se po custvuval vaka? Pobarav uput da se snimam glavata i vratot ama ne znam dali e dozvoleno vo doenje?

12. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.620
    Допаѓања:
    4.967
    А пиеш нешто?

13. Beautiful_life

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Ne, dijazepam se napiv.

14. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.620
    Допаѓања:
    4.967
    А смееш дека доиш? И јас дојам затоа прашувам, инаку после пораѓај со првото иста бев се совземав кога почнав со работа, сега еве 9месеци е малото од стрес дека сама дома со двајцата пак ги имам симптомите ама знам шо е и не им придавам до толку значење, а ако седнам да мислам пак ќе западнам..
    Зборот ми е мисла како мисла ќе дојди ќе помини, симптомите исто не им придавај до толку значење, а ако ептен неможиш да се избориш барај си терапија од психијатар.

15. Beautiful_life

Се зачлени на:
    4 април 2020
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    84
    Da dozvoleno e, edna moze. Taka mi rekoja.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Лејди Гага

Лејди Гага Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2025
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    305
    Можно е да ти е пореметен нервниот систем од стрес. Би ти препорачала да посетиш психијатар бидејќи овие симптоми може да се знак на анксиозност. Смееш да доиш, зошто да не.

17. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.620
    Допаѓања:
    4.967
    Една дневно? Колкаво ти е детето? Мене ништо не ми даваат а би пиела по потреба.

18. Simona1996@

Simona1996@ Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Здраво,
    Бремена бум 4 месец и страдам од анксиозност. Последниве 2 недели ди имам некако зацртано во главата дека со мене нешто не е во ред, дека ќе ми се случи нешто, па зошто повраќам толку често. Јас инаку имам фобија од повраќање и затоа ми е сега вака тешко. Јадам а храната како да ми стои на грло и ја повраќам, а исто и слаб апетит имам. Бев на психијатарот каде што си одев и пред бременоста ми рече да прпдолжам да ги пијам Елицеа од 10мг ама јас кога и да се напијам повраќам и тоа уште повеќе ме плаши. Ми рече и дијазепам да земам по потреба па се мислам да се напијам зошто не можам да се смирам никако. Некој да кажи мислење или слични искуства како да изгурам уште 5 месеци а да не збудалам. Поздрав

19. Simona1996@

Simona1996@ Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Некој да сподели искуство, стварно сум очајна

20. Beautiful_life

Се зачлени на: