дечки пред една година пиев ад Елицеа скоро 8 месеци не ка пијам , оваа нефела ми е хаос , неможам на работа да одам мислам ке паднам ке се онесвестам имам некое не како вртоглавица него како зашеметеност некоја , и ушите знаат да ми се затнат ви се случувало ова ? и во грбот горе како трпки незнам
Јас сум имала такви симптоми, на моменти сум чувствувала како да се љуљам, па зашеметеност, болка некоја во вратот. Пробај неколку дена прави вежби за грбот и вратот, на нет можеш да најдеш, ќе ти биде подобро.
Од сите стресови, маки, проблеми, изгледа нема да ми бега гастроскопијата. И викам на докторката дека ми е страв, (инаку имам страв дека ќе се угушам), она ме теши вика нема ништо страшно, 4 мин трае процедурата, не е болна. Викам има ли шанса со тоа цревото да се угушам?Се смее и вика, не се плаши, ништо нема да ти биде. Голем проблем со желудникот ми се направи, веќе 2-3 месеци ми е подуен, и во грлото осеќам како да ми стои нешто, а тоа да ти било од желудникот храната што се враќа во грлото. И сеа ќе треба уште еден тест за хеликобактери да напрвам, првиот беше негативен, за да откриеме конечно што ми се случува. Дали некој од нас анксиозните го правела тоа испитување да ми каже како го помина и што да очекувам, пошто џабе одложувам, само се мачам за жал.
Jas imam praveno gastroskopija bez anestezija,celiot proces Trae samo 2 min do 3 max taka da ne panici,ako te faka panika mozes da kazes da ti pustat infuzija so diezapam Mena taka mi napravija posto me fati oanikata pred toa,jas pravev pred 3 godini mi otkrija gastritis I vospaleno debelo crevo,piev terpaija pola godina bev okey,posle pak znaese da me faka na periodi po potreba piev pak terapija,no uste sum poduvana vo stomakot I sega imam krkorenja na crevata,ne se plasi idi proveri se na vreme ne cekaj,ako treba nesto mkzes slobodno da mi pises.
Јас правев гастроскопија пред некој ден бев преплашена исто му викам на докторот многу ми е страв ,ми стаеа како венска анестезија не целосна ми прснаа спреј во уста и ништо страшно не ми беше јас и имав нагони за повраќање и гадење затоа отидов ама додека трепнав ми вика докторот готово
Јас правев гастроскопија со тотална анестезија, верувај толку ми беше лошо тој период, уште кога ми рекоа дека може да добијам нагон за повраќање, им реков давајте анестезијата, еве ви пари. Ништо страшно, се будиш после 20-тина минути, само да имаш некој со тебе да те врати дома.
Мене ми е многу психички лошо, ме фати ужасен напад на анксиозност, пропратен со плачење, рацеве ми се тресеа. И срцево почна да ми лупа као ненормално. Очиве црвени ми станаа, страшно беше Ова траеше 10 - 15 минути. Мислам дека знам што е причината меѓутоа не сакам тука да ја пишам. Се напив б комплекс, се измив со ладна вода, малку се потсмирив ама од време на време се вадам од памет на секој звук како крцкање на хартиена кеса и слично. Пред малку од памет се извадив пошто мислев некој се пикнал во шкафот и сака да ме нападне Пробувам да се смирам и уште малку ќе си легнам
Коа ми беше најтешко правев гастроскопија со локална анестезија. Ништо страшно. Се издржува. Е сега ако не можеш да издржиш има анестезија.
Isto mi e i nervite me fakaat i jas se plasam podue n stomak bolka levo gadenje tesko mi mnogu sila nemam od sto neznammm.Na drzavno ke odis na gastroskopija?
Со локална во Гастро стоп. Ама беше пред 10 години скоро. Ти шприцаат спреј во грлото за да немаш нагон за повраќање и додека се свестиш што се дешава завршило.