moze i da nema potreba od gastroskopija. Deneska mi izlegoa rezultatite od krvta, ispadna helikobakteri. Ona gi dava tie simptomi. Taka da od utre ke si pocnam so terapija, utre ke mi prepise maticnata.
И јас по гастроскопија ми кажаа хелико бактери ми дадоја тројна терапија фовелид,фромилид уно,хелико баланс пробиотик.Незнам дали од нив многу ми е тешко сила немам а и сеуште имам гадење на храна со сила јадам и внимавам што.Имал некој мачнини од терапијата
Zdravo, od vecer ke ja pocnam terapijata posto e toa trojna terapija, i na sekoj saat se pijat oddelno, na 12 h. Mi rece doktorkata deka ne e strasno, ne e mn visoka 1.85 e. Samo edna nedela da ja pijam terapijata i deka treba da se sredi.Inace mi rekoa deka nema potreba od gastroskopija sega za sega, ke vidime kako ke bide se, ako se sredi zeludnikot ke si bide se okej.
Како се справувате со анксиозноста кога треба нешто да презентирате, пред многу луѓе? Утре треба семинарска да презентирам, ама секогаш кога треба да презентирам нешто или испитот кога е усно ме фаќа паника, не е страв, незнам што е...
Јас никогаш сум немал страм и страв од јавни настапи. А секогаш сум бил нивок и повлечен и не зборувам многу во друштво обично слушам. Мислам дека ми е гајле што мислат другите за мене и не ми е страв да се "посрамам" . А речиси никогаш не сум се посериозно посрамил јавно или барем не мислам на тоа. Не сакам да сум центар на вниманието ама од друга страна не ми значи ништо мислењето на околината. Обично добивам добри коментари после настап но и критики поретко. Сум читал дека јавниот настап за многу луѓе е страшен. Се сеќавам еднаш бев на телевизија како тинејџер и кажав нешто не се сеќавам што и ми збореа некој другари со месеци дека сум треснал некоја глупост иако во тој момент ми звучеше добро но и тогаш не ми сметаа тие коментари смешно ми беше...најверојатно ми се допаѓаше улогата на кловн. Понекогаш е добро да си кловн опушта не мора да се грижиш што ќе кажеш и дали е точно и достоинствено.
Zdravo Dali nekoj Cuvstvuva kako lazenje na mravki po race i noze I cesanje po telo Plus imam i narusena tiroidna zlezda Хипотироидизам
Дечки ве молам помош...со што да го заменам Хелексот ? Ги пијам две години. Последнава недела се осекам ептен исцрпена и со матна глава и вид. Незнам дали е од времето топло .....
Од времето е Истото ми се случува,плус и некоја "мини анксиозност" ме тепа Најдобро да се консултираш со лекар Хелексот е многу заебан за оставање,а и за промена со друг лек. Мислам дека ќе ти препорачаат да пробаш со дијазепам
Скроз исто 100% од времето Има надворешни работи кои влијаат на нас. Пр - притисок на воздух Ние сме премногу осетливи,и најмалата промена ја осеќаме.. ќе се издржи
Со промена не,со трајно оставање. Ми беше ептен лошо,ама поради лична причина морав да го оставам.. Тек после некој месец се стабилизирав.
Zdravo da jas od stres i nervoza zakaciv baretov ezofagus. Pravev gastroskopija ne boli no mnogu grdo custvo e nemozes da disis,tesko e no se izdrzuva ako ti najdat neato ti vadat parce od zeludnikot malku i go nosis na biopsija.