Мене па психијатар ми ја намали дозата од 100 на 50 и јас, будала, си тргнав одма, иако знам дека не смее така нагло, туку постепено. И сега сум хаос.
Веќе три дена имам чувство на краток здив. Незнам како да објаснам....како неможност убаво да земам воздух па цело време ме тера да се прозевам. Ова одамна ми се немаше случено. Порано еднаш баш одамна И сега заборавив...нормално е ? Или некој друг проблем имам?
Како си тргна одма? 50 пиеш или 100мг? Мене ми кажаа да не намажувам или зголемувам сама без препорака, искрено јас пијам мн мала доза од 10мг. елицеа, сакав да намалам на 5мг, доктор ми дозволи, ама не можев да издржам цела недела страшни главоболки имав, и си се вратив пак на 10мг, па супер ми беше, некако во лето ми е многу подобро отколку на пролет со сите тие промени на време, не можев да функционирам, тебе ти менува нешто временскиот период? Ич не можеш да спиеш, или како? Дали си пробал да смениш психијатар, психотерапевт?
Кај асентратата 50 мг најмала доза мислам , различно одат со дозите со елицеата.Дали некој се чуствува поспано од асентрата?
Така, несвесно, иако знам дека не треба. Но, бев на контрола и така ми беше препишано. Очигледно психијатарот не се замара (да не навлегувам во детали сега, приметив и за други работи дека така некако од рака ги вади лековите). Инаку одам во друг град и не можам да си дозволам пак да одам на контрола, нема баш термини кои ми одговараат (комплицирано е). И така, претходно од 50 на 100 одма ми даде, сега од 100 на 50. Ваљда ќе се смирам, не ми е првпат.
Дали некој знае за андидепресивите како одат , дали некој с е повеќе за анксиозност а некои се повеќе за депресија?