Najiskreno ne, nikogas ne sum zemala apce za smiruvanje. Moras da go pustis da pomine niz tebe, da go prifatis, da ne se plasis i da ne begas. Samo taka se nadminuva. Pisi mi poraka ako sakas
Како се справувате со промената на времето мене ужас ми е место не ме фаќа вознемирена сум а депресија ди плафон
Оф и ти ли јас никако да ги сопрам цел ден место не ме фаќа од нив На одмор сум од работа бев и на море и еве сега се ми е досадно не знам што со себе и почнуваат мислите една по една главата ќе ми пукне
Јас потполно те разбирам и се согласувам со ова што си го напишала. Во најголем дел причина за анксиозност се лоши меѓучовечки емоционални односи. Јас така го разбирам твојот израз "емоционална истрошеност". Мене ми се случи пред неколку години. Постојано плачење, опсесивни мисли, 1000 пати го повторувам и го прераскажувам настанот во мислите, го враќам филмот...ама нема назад, неспиење неколку денови или недели... Користев и јас терапија неколку недели, се нормализирав, го оставив настанот во минатото и така оздравев, односно станав она што отсекогаш сум бил - внатрешно среќен човек. Кога сум со добри луѓе, јас сум најсреќниот човек на светот. И нескромно ќе кажам, дека 90% од луѓето уживаат кога се во друштво со мене. Ние добрите луѓе добиваме анксиозност и депресија од лошите токсични луѓе. Кога сум со лоши луѓе кои ми предизвикуваат страв, нервоза, емотивна нелагодност, јас станувам анксиозен, нервозен и депресивен. Решението и спасот од анксиозноста, па и од депресијата, генерално е терапија со апчиња, психотерапија со разговор и позитивни меѓучовечки односи, или барем елиминирање на лошите, токсични односи. Според мене 90% од причините за анксиозност и депресија се лоши емотивни односи, кои траеле подолг временски период. Само 10% од случаите на анксиозност и депресија се предизвикани од трагедии, пожари, поплави, војни, насилни инциденти... Го споделувам моето искуство, како успешен пример на надмината анксиозност, а можеби и депресија. Јас станав подобар после 3-4 месеци. Секако, емотивните односи ги средив, а лошите луѓе ги избришав од мојот живот или ја ограничив комуникацијата со нив.
Само чоек шо нема никаков сличен проблем може да го каже ова. Не знае шо значи да се тресеш на се' и поради сe', али баш убаво, камо сите да бевме така. Ја би сакала.
Здраво јас многу сум исплашена овие месеци бев со немир анксиозност под стрес и знае да ми се поремети видот да гледам пола предмети пола не како светлина да имам не го гледам другиот дел од предметите се исплашив да не имам рак на мозок некој слично искуство хелп
Луѓе помош. Во последниве денови чувствувам како да се гушам во буквална смисла не можам воздух да земам, како да имам некоја грутка во грлото и не ми дава да дишам. Ми трае неколку секунди. Значи никаков здравствен проблем немам, ми викаат од стрес ми се стегнувале мускулите, особено кога ме фаќа паничен напад во моментот и ова ми се случува, мислам ќе умрам, снемувам скроз воздух. Периодов почесто ми се случува ама не сум под стрес ни ништо.