Мене шеќер ми падна, се тресев и ќе се онесвестев, такихардија добив. И екг, и ме боцнаа з шеќер и притисок и се беше во ред. И Валјда сфатија. Само срам ме фати пред док, дека плачев
Мислам дека нема човек денес кој не е анксиозен. Тоа многу ретко, или некој дибек бесчувствителен или човек кој е ептен на високо духовно ниво. Ние обичните луѓе сме константно под стрес, во грч и со куп обврски. Најчесто секој обид за справување со анксиозноста завршува со уште поголем притисок.
Ауу немој тоа така. Земи подобро пробиотици пиј. Тоа е јако може да си зезнеш црева за навек. Те разбирам зашто ти е така и јас сум поминала низ тоа, и ден денес морам да имам гроздов шеќер, нешто за желудец ( Рутацид) и слично ама немој толку јако нешто.
Се додека мислиш на тоа дали се смеат или не ти нема да се излечиш. Знаеш колку ме заболе дали се смеат? Е до таа точка кога ќе дојдеш да не се замараш во главата кој што ќе рече ќе ти помине се.
Мислам дека сум дебела со +4 килограми од нормалното ,нова терапија ми дадоа ,периодов стрес и јадење и кога треба и онака.Дали некој се здебелил од лекови и анкс?Избор е сега ,да намалам терапија и да бидам нефункционална ?Вчера во гардероба во бутик ме мавна паничен од новата бројка на фармерки.Плис некој ако имал ваква дилема,ми влијае на самодоверба.
А шо е тоа битно? Си помислила дека тие луѓе што се потсмеаваат не се океј? Може се злобни? Или прости? Зошто туѓото мислење кое можеби е погрешно ти е побитно од твоето? Не можеш да ги смениш другите луѓе, ниту пак да очекуваш дека ќе се однесуваат според твоите замисли. Ама можеш да се смениш самата себе и да се грижиш само како тебе ти е.
Токму така. Треба да ја читнеш Let them theory книгата. Или заследи ја Mel Robins на поткасти колку одбри има гости и поенти баш за тоа.
Luge konecno dobiv antidepresivi Elicea 5mg za pocetok,denes mi 3 den glavata ke mi pukne teska i kako da e vrzana vo nesto nemozam da funkcioniram ima li sansi da e od lekot.
Луѓе, како се осеќате денес? Јас цел ден го преспав и уште ми се спие и уморна сум , надвор излегов на клупа пред пола саат и уште ми се спие и уморна се осеќам и низок притисок. Немам клима, само вентилатор и со него се ладам. Имам реални сништа, уморна сум. Нз дали сеуште ми е од тоа што ќе колабирав пред 2 дена и што ме задржаа на итна.
Како сакаш да си на овие температури без клима? Јас вчера цел ден го преспав, главоболка имав. .. тешко е летово многу. Под хитно да си земеш клима ако си под кирија и не ти даваат, тогаш земи се мобилна клима која ќе си ја носиш кај сакаш..
Да си јадат газот. Другарка моја има супер е. Ама ти си знаеш. Јас на 50 степени ќе барам од газдите клима или ќе си барам друг стан. Во денешно време е ненормално да немаш клима во Скопје па и другите градови.
Може само да ми кажеш која марка, да не лутам. И дал ќе можи сама да го кренам, цимерката е Бт... Јас имам инаку ваков вентилатор, до негде е ок.
Можеш и појак вентилатор да земеш. Vivax е кај другарка ми климата. А инаку да знаеш дека ние со анкс и паники и се по ред не поднесуваме топло. Мене летото ми е најомразено годишно време. Да можам да одам од мај до септември на планина да седам. Можеш и вакво https://setec.mk/products/xiaomi-mi-smart-tower-fan-eu-bhr5956eu-1