И ја сум супер дружино!Неделава им се јавив на другари што се немаме видено од средно, да направиме едно кафе муабет. Инаку комбинирам ноке учам, попладне шеткам.Што се мора-се мора. Времево е преубаво! Ангел, сакав да те прашам дали од нет симнуваш јога вежби? И јас сакам да почнам затоа навистина јогата 99% го намалува стресот, нели правилно дишење бла бла, што е мн битно. Поздрав до сите, и утре видов на временска прогноза ке биде денот убав како денеска! Ве гушкам
Да јогата е навистина добра работа јас еве почнав пред 2 недели три пати во неделата одам, мене ми е прекрасно навистина многу опушта, посебно стомачното дишење, истегнувањето. Кај нас у Куманово доага тренерка од скопје жената има толку тивок и пријатен глас сто можес да се опустиш слушајки ја неа, Навистина после везбањето се чувствувам прекрасно....
Zdravo mili moi ,znam deka retko pisuvam no rado bi da ve citam ), mnogu mi e milo sto slusam deka sme se podori i podobri , a i vremencevo e super.Vo moeto 6 godisno iskustvo so anksioznosta moram da se pofalam deka se custvuvam mnogu podobro od koga i da e i se nadevam deka ke me drzi taka ), posakuvam site nie eden den da go najdeme mirot , bez strav i panika .A sto se odnesuva na komentarot od tipot deka se prepravame , mislam deka ne e vreden ni da se komentira , samo onoj koj vil vo tuga koza barem za moment e vreden da sudi nikoj drug, kako sto kazav i vo prethodnite postovi anksioznosta gi pogoduva samo silnite ,koi premnogu dolgo se silni i onie koi ja baraat vistinskata smisla na postoenjeto , a ne naivni i piltki umovi , se nadevam deka site ke me podzite vo toa , pozdrav i guski do site i sto poveke nasmeani licaaaa
здраво драги феминки.Денес времево значи е супер се потрудив да излезам надвор видов времево е супер но неколку чекори и почнав да се препотувам срцево почна забрзано да ми чука и одвај назад дома и легнав и мислам дека спас нема.Повеќе не помага ни seroxat ни ништо.Ве молам пишете што да правам како да излезам од овој анксиозен круг!!!!!!!!
значи и јас ги имав истите симптоми кога почнав да пијам антидепресиви се беше во ред дури и помислив дека сум се излекувала.Но кога дојде ден да појдам да ми ги прекини докторот јас страв невиден и што направив повторно од почеток и до кога затоа велам анксиозен круг само во круг се вртам а веќе никој нема дома трпение а најстрашно е тоа што и јас не можам да поднесам 4 години сум во брак а сакам да станам мајка а прашање е како!!!!!!!!
Спарки на нет има доста вежби за јога и појаснето е како треба да вдишуваме и издишуваме, навистина помага и го намалува стресот можам да кажам дека тоа е една од причините која ми помогна да ја совладам паниката, кумановчанке штом си почнала со јога за кратко време ке видиш подобрување али мора и вие да работите на позитивноста и самодовербата иако сум против лекови сепак ке кажам правете го она во кое верувате ако веруваш во апчето дека ке ти помогне пиј го ако не остави, тоа е мое мислење. Принцез не се плаши ништо не ти е тресењето и лошењето се нормални кај анаксот само потруди се да го надминеш јас често го имам само сега што не се замарам, понапред висев по цела нок во купатило и чекав да повратам и ништо од лошење само останував без сон, кога ке ти биде така истискај лимонче или некој бонбон од ментол орбит или ервејс помага затоа што ништо не ни е , еве јас и денес имав мачнини и тресење ама си знам од што ми е наредна недела имам тежок испит а јас се осекам како ништо да не знам што значи тоа ни е и од стрес, и се зафатив за работа малце да не мислам на тоа си скопував цвекињата надвор , а ако мислиш дека од друго ти е, измери си и притисокот јас имам низок притисок па кога ми дојдат така мачнини си знам дека од него ми е и веднаш кафе или кока кола и се средува главно не се плаши ништо не ти е , нареден пат кога ке имаш така тресење обиди се да си ги опуштиш умот и телото т.е мускулите и да видиш како за некоја минута поминува- проверено ! Ви посакувам да имате убав ден и не заборавајте дека какви ни се мислите таков ни е животот, бидете насмеани, позитивни, ведри!.. ке помине и овој облак ама затоа сонцето што ке дојде ке ни донесе ХРАБРОСТ ОПУШТЕНОСТ И СЕКОГАШ ПОЗИТИВНО РАСПОЛОЖЕНИЕ ! поздрав до сите имајте убав ден
Luge pluknete se na anksioznosta ima povazni problemi vo zivotot, eve denes jas dobiv spontan bebusot mi pocinal pa denes kako sto sum razocarana si vikam glupava jas se sekiram za gluposti koga ima povazni problemi, da se sredam malku psihofizicki posle ova povtorno vo akcija po lov na bebce, ne se otkazuvam i ne posvetuvam vnimanie na tie smotani simptomi eve veke recisi vtor mesec sum bez antidepresivi pa ne sum umrela, naprotiv soncevo vreme ubavo zalba nevidena da shetamnadvor samo doma da ne sum, znaci anksioznosta ne se lekuva doma vo 4 zida izleguvjte nadvor dvizete pesacete, ke vidite ke vi bide podobri jas duri imam citano deka sekojdnevno vezbanje i pesacenje po minimum eden cas ima isto vlijanie na mozokot kako antidepresivite duri i zagarantirano podobri rezulati bidejki ne doaga do povratak na anksot dodeka vo praksa pies ad posle prestanuvas i ete pak baba rogi, stravovi i slicno, duri ako sakate da znaete namesto ad zemajte po 4 soli kantarion priroden antidepresiv, a 4 solji kamilica dnevno priroden sedativ provereno...
Најпрво сочуство да изразам на Емилија за бебушот. Многу ми е жал, како што пишала кумановчанка, млада си цел живот е пред тебе и дајбоже да добиеш во брзо време принова. Знам дека ова може,ти звучи ко клише. Ама ке помине. Секое искуство не прави посилни Другите како сте? еве ви поздрав од мене линков јога за почетници http://www.youtube.com/watch?v=H3vLZqPZxZE и не заборавајте најпаметни сме,силни, убави, ништо не ни фали. Само помалку да се секираме и во животот треба да се водиме според следниве три глаголи: сака-може-знае!" поздрав и пријатна вечер
емилија сочувство и од мене јас само да ве поздравам девојки и момци... ве гушкам силно,силно... и ве бакнувам......
Колку повеќе не правите ништо, толку полоши и негативни мисли, затоа акција, акција, движете се и нека се движи се околу вас, мислите нека ви се преокупирани па помалку место за анкс. Се на се, не е толку лоша колку што се чини на прв поглед. Ние, луѓето, и те како умееме да сме полоши и поефикасни од една глупава кучка наречена анксиозност. Затоа, акција драги, акција. Јас сум мирна, добро сум. Симптоми благи, но на игнор ми се, имам некои недовршени работи па работам на нив, времево ми е во прилог, обожавам сонце, поефикасна сум тогаш, поведра, како и повеќето, па ви посакувам топли и прекрасни денови со радосни и безгрижни мигови и диви незаборавни лудории
ajde jas da pokukam malku.. Bevme sobrani drustvo od 4-5 dusi vecerva i otidov so mala neizvesnost i nesigurnost vo mene(kako i sekogas vprocem) ,ama blago receno. Pri krajot padnavme na tema kade sto jas poveke zboruvav i site gledaa vo mene i toa pridonese da me fati jaka panika , pocnav da se gubam .. da mi lupa srceto, da me faka nekoj sram, nekoe besmisleno cuvstvo , grdo !! go mrazamm luge go mrazammm i ispadnav od prostorijata demek na cist vozduh..shit ! Kako da se otkacam od toa veke ednas zasekogasssss ? (((((( Znaci veke stvarno e dosta !
Здраво мили мои ајде и јас дави покукам малку, 4 ден како почнав со терапијата и ми се чини дека ми е многу полошо отколку што ми беше,се презнојувам па пота ми е ладно,мачнина некоја, се мислам дали да прекинам со терапијата да не ми е многу јака, пишете ми ве молам од васите искуства што да правам, не знам ни самата што е најпаметно да направам,дали по некое време сето ова ке помине, ве молам кој има време нека ми напише како му било нему кога за прв пат ја зел терапијата. ПОЗДРАВ ДО СИТЕ
здраво кумановцанке ..јас ја пијам ELICEATA и деметрин , ама немав несакани дејства поизразени, само поблаги, инаку пред тоа ми дадоа флуоксетин, амав страсни тегоби, губенје на апетит потенје , мацнина, и од него ослабев многу. флуоксети пиев 10 дена , додека не ми стана ептен лосо и ги прекинав. а од елицеата нев некои несакани симптоми, ама и докто. реце ако имам тоа се само првите денови после поминува, ама ако не ти попустат иди консултирај се со психијатарот со ти ги дал, мозе ке ти ги смени,..позз и се надевам дека сите ке ја надминеме оваа глупа и мацна состојба.
ЗДРАВО ДЕВОЈКИ, ЌЕ БИДАМ НАЈМНОГУ БЛАГОДАРНА АКО НЕКОЈА ОД ВАС ГО ПРОЧИТА МОЈОТ ГОЛЕМ ПОСТ И МИ ПИШЕ БИЛО КАКВО МИСЛЕЊЕ .. Пред скоро една година ми се случија многу лоши работи, од личности кои ми беа многу важнисе разочарав, тој период се тргнав од сите, бев многу осамена и тажна, се чувствував како сама на светот и да, паднав во депресија.. Цело време талкав, сакајќи да се пронајдам себеси и 'да се сменам од корен', да свртам нов лист надевајќи се на подобар живот, донесов важни одлуки, меѓу која најтешка ми беше следната: Морав да се откажам од личноста со која не смеев да бидам (а во тој период тајно се гледавме, се зашто многу се сакаме). Продолжив без него, на почетокот се беше супер, мислев дека сум силна, се ангажирав околу новите другарки, излегувавме, сакав да најдам некој дечко со кој би го заборавила претходниов. Потоа следуваше смрт на блиска личност, која ме докрајчи.. После неколку дена од смртта се разболев и со месеци веќе се лечам, со милион апчиња испиени, кои ништо не ми помогнаа за на крај да ми кажат дека се ми е на нервна база.. На почетокот не сакав да си признаам дека е така, очајно барав медицинска помош и мислев дека ќе умрам (затоа што скоро ништо не јадев). Но веќе состојбата ми е алармантна, осеќам дека сум мн живчана и нервозна, мали ситници ме нервираат, особено татко ми кој не можам да го поднесам во близина, а незнам зашто е така, не можам да си објаснам, малку некој да ми подвикне за банална работа легнувам во кревет и плачам цел ден, после тоа обавезно сум уште поболна и немам волја за живот веќе верувајте.. Психички сум мн исцрпена, не излегувам нигде, зашто нејќам да ме гледаат нерасположена, ниту па да ширам негативна енергија, Неможам да си го објаснам овој немир, се ме нервира, немам ни енергија имунитетот ми е опаднат и се од нервозава која не можам да ја исконтролирам.. Тоа се манифестира најчесто вака: прво избувнувам за некоја глупост неоправдана се дерам, и после тоа плачам, многу плачам и неможат ни апчиња за смирување да ме смират... ВЕ МОЛАМ КАЖЕТЕ МИ НЕКОЈ СОВЕТ, КАКО ДА ИЗЛЕЗАМ ОД ОВОЈ ЦРН КРУГ ВО КОЈ ТАЛКАМ СО МЕСЕЦИ, ЌЕ МИ БИДЕ ОД ПОЛЗА БИЛО КАКОВ СОВЕТ.... се чувствувам безнадежно..
Според ова можам да сфатам дека си млада девојка. Мила биди срекна што си потполно здрава и немаш никаков здравствен проблем. Пред се мораш да сфатиш дека се се случува со некоја причина. Прво почна со дечкото со кого не си..штом ти си одлучила така и покрај лјубовта значи било најдобро така, времето ги лекува раните верувај за некое време пак ке се залјубиш млада си, но лјубовта не ја барај со сила таа ке дојде кога најмалку се надеваш. Што се однесува до твојот татко мора да има причина што не го поднесуваш ништо не се случува без причина мора да има нешто што те мачи, ако има седни со него разговарај, и мојот татко не е совршен но јас го сакам и почитувам затоа што тој е мој татко со разговор се ке се среди,а што се однесува до депресијата, нервозата тоа мораш самата како прво сфати дека животот е убав ! ДА , УБАВ Е ! Пак ке се залјубиш и пак ке сакаш, ке си имаш еден ден свои деца, мораш да излегуваш, кога ти се плаче исплачи се, најди ја твојата светла страна, најди го твојот потик за твојата насмевка затоа што верувам многумина би се залјубиле во неа. Разговарај со некого за она што те мачи ако немаш доверба во другарките еве барем овде истреси се, но немој да се затвораш во себе, верувај не зборам напамет и јас за мојте 25 год имав стресови но го сакам животот и покрај се се трудам и ја гледам светлата страна на животот. Ако велиш дека апчињата не ти помагаат посети психијатар, психотерапевт разговарајте олесни се не е ништо срамно да посетиме стручно лице, може моите зборови сега ти изгледаат напразно но мораш и ти да се воздигнеш самата, почни со некоја занимација шетај во природа, вежбај јога, те сфакам дека периодот ти е тежок но кога ке помине ке бидеш поцврста личност затоа што животот е убав но тој има свои успони и падови, те поздравувам и посакувам да ја вратиш твојата ведрина што побргу, животот носи убави моменти не дозволувај да поминат седејки дома затворена