Ти благодарам на одговоров. Истото е и кај мене, периодов конкретно опседнат со спиење. Срам ми е дури да кажам каква опсесија си создадов и за жал од толку страв неделава за прв пат имам и ноќи без воопшто сон. Дома ми е веќе како туѓо. Спиењето ми стана ноќна мора. Се' ми почна од лани до олку интензивно. Пролетта и летото ми помина, само што залади ми се врати. Душата ме боли како е можно олку да заглавам во овој вител. Дали си била/ си на медикаменти ? Веќе сериозно размислувам да си дадам шанса со нив.
Daa,obavezno vo denot se sluchuva i plus vratna spondiloza imam..Vekje nemozam od pusti "vrtoglavici"nozete mi se zakocuvaat pri odenje od strav,premnogu grdo nesto,osobeno vo guzvi leleee strasnoo,nikogas vakva ne bev...
Дечки како се справувате со социјална анксиозност. Сакам да се дружам а не одам на прослави. Една средба со некого што не сум се видела одамна ми ствара стрес, стегнатост, се си поминувам супер и по некое време ме фаќа сафра, станувам, се движам, сакам да си одам. Супер си поминувам и откако ќе си отидам ми е лошо, стегање во гради, притисокот ми е качен. Морам да го надминам ова ама мене скоро секое излегување ми е вака. Како се справувате вие?
Дефинитивно разговарај со психолог, доколку смета дека треба ќе те препрати на психијатар и ќе видиш дали си за медикаменти, во секој случај, ако има потреба, пробај, секако нешто треба да превземеш.
Ova e strashno. Ne se izdrzuva. Sve mislam deka ce se strupolam. Paniki me facaaat 300 И јас во неделата бев со друштво во кафана и туку наеднаш скокнав од стол да си одам, се проврткав околу маса ко чукната, седнав и останав до фајрон. Секое излагање ми е стрес. Сега до надвор треба да одам со кучево и толку паниките ме побудалуваат https://planetayurveda.mk/product/stres/ Искуства...?
Сакаш да се дружиш, ама не се дружиш. Зошто? Може треба да го промрниш друштвото. Пробај да се наметнуваш за дружење со некои роднини, пријатели што се знаеш, но претходно не си се дружела. Види како ќе ти биде со ново друштво. А ако не иде, тогаш можеби е најдобро на психолог. Т.е. секогаш е најдобра опција психолог, но прво пробај вака.
Mi se slucuva slicno koga treba da odam negdeka pocnuvaat simtomite na voznemirenost vo stomak stegnatost zesko mi e toplini i pokacen pritidok7
Среќна нова на сите. Како ја започнавте новата јас ужасно цела снага ме боли како воз да поминал преку мене мучнина во стомак и гадење па се прашувам има ли некој исти проблеми и како се справува со тоа
Не очекувај преголемо олеснување од прв пат, обично на првата сеанса психологот се запознава со твојот проблем, прво треба да го осознае проблемот за да знае какви насоки да ти дава. Секоја наредна сеанса ќе ти биде сѐ подобро.
Дај Боже. Вчера прв пат имав разговор со психолог и ми остави добар впечаток. До сега сум посетувала психијатри ама никогаш сум немала ваков разговор (продлабочен) И искрено воопшто не осеќам промена, затоа и се замислив Иако мислам дека подобар избор е псиголог од колку психијатар. Сите психијатри најчесто се стремат кон терапии
Немој да се разочаруваш после само една сеанса, треба време за да почувствуваш промена. Супер е чим ти оставил добар впечаток психологот, сега најбитно е да не се откажуваш и да размислуваш позитивно. Ќе бидеш многу подобро, треба време само.
Со тек на време ќе си биде тоа, мора прво длабоко да го согледа проблемот за да знае какви насоки да дава.
Луѓе, дали ја осеќате промената на времето? Мене една грутка ми се собрала, лежев цел ден, ама и исчистив и машина пуштив, да бидам активна. Преспав, од 14 до 16ч. И излегов, да пазарам и наеднаш осетив омалаксаност, болки во телото, такихардија, излегов и почнав да плачам. Одма почна стомакот да ми реагира, ме фаќаше за во вц. Еве не можам ни со другарки да излезам. Се осеќам како претепана....
Да, во многу лоша состојба сум, не знам дали заради времево, празници, нон-стоп сум на high-alert, со чувство како да се губам во простор, како да не сум јас, стално со лоши мисли, не се радувам на ништо ми се чини како да нема излез од ова. Неколку години бев во ред, нормална да речам, сега пак се врати со многу силен интензитет. Има ли излез од ова?
Како се справувате со вестите од социјални мрежи. Вестите од светот, војни, па веста дека некој починал, млад стар и почнувам да се анализирам и паники ме фаќаат. Може решение ете да немаме соц мрежи ама па тие се дел од секојдневието а таквите вести не можеш во целост да ги избегнеш.