@nena2010 Што би ние без тебе,пуна си инфо.Дали на обична крвна слика ти показа ниско железо или она серумско намалено?За она со Б 12 ,сигурно ми е на граница без 9 часа сон не функционирам,вртоглавици и магли никогаш сум немала.
Не знам како да го сфатам она што би вие без мене дали како сарказам или.. ама еве ќе ти одговорам. Направив крвни анализи. Подолг период серумското железо ми беше на долна граница. Хемоглобинот исто. Кога дојдов до ситуација да не сум јас јас, да не можам да се наведнам и исправам без да имам вртоглавици, матичната моја побара да испитам и Феритин, Б12, Фолна, Д витамин, Инсулин и ред други работи. Од се ова феритинот беше многу низок и затоа сега сум на терапија. А за тоа колку сум пуна инфо.. па не би ти посакала да имаш од истите причини како мене
Од мака сме преинформорани. Само читаме, истражуваме, се распрашуваме Боље ништо од ова да незнам а да сум раат и без анкс. Одколку со знаење, анкс, панични и милион симптоми. Психологот како ми рече.. сигурна сум дека нешто ново од тебе ќе научам, прашај паталец а не гаталец. Ти штом 17год си со анкс нема што не знаеш хах
Каков сакрказам ,кај ти текна ?Тоа во други теми може да биде или не.Баш фала ти што споделуваш за здравје.Мојата матична кај што идам да и припагам во ординација ке ме лечи на природна база со солен раствор и никогаш нема да ме прати на никакво испитување и проверки.Ете од тука сум дознала многу работи,плус е скржава за боледување ,не дава за ништо.Сама морам да барам упати за се,затоа ја имам,И за антибиотици е скржава ,не дава никако.
Има некои 7-8 месеци имам чудно чувтво. Како немир, како да ќе се онесвестам, од време на време ми се покачува притисок, некои чудни сензации, како болкаво стапала не знам, уморна од време на време,па пулсот го осеќам, како нестабилност, вртоглавица ама не е класична.. Тсх во ред, тест стрес во ред, ехо на срце, крвна слика во ред. Пред 1 година имав ниско ниво на вит Д. Кажете што да испитам, што да пијам на природна база, моментално ништо ме земам, исплашена сум дека сум нешто болна , дека ќе ми биде нешто
Не си болна, имаш психосоматски симптоми. Дали пред 8 месеци ти се случило нешто, некоја ептен стресна ситуација? Затоа што овакви симптоми не доаѓаат туку така. И сама кажуваш дека ти се врти и дека имаш чувство дека ќе се онесвестиш, 8 месеци ги имаш симптомите тоа е стварно загрижувачки и мора да се најде начин да се ублажат. Не ми е јасно дали секој ден имаш вакви симптоми или чат пат само? Иако се било во ред на испитувањата што ме радува многу, сепак ти препорачувам редовно да одиш на кардиологија, да мериш притисок и да пиеш течности обавезно или чај од мајчина душичка. А и ти препорачувам да се консултираш со стручно лице за психосоматски симптоми да утврдат во што е причината.
Да,сум имала претходно стресни ситуации, и не знам дали можам да ја наречам вртоглавица,повеќе е како чудно чувство. Не се постојани, ама од време на време се појавуваат.
Kako ste deneska? Jas vcera primav injekcija b12, deneska pocnav so metilfolat. Od koga da ocekuvam promeni? Deneska anks mi e na najjako site mozni simptomi. Momentalno rakata me boli i uspanicena sum od infarkt
Kako da ne se panicam? realno ocekuvav pofobruvanje mene kako poloso mi e nemozam da funkcioniram od niv, me defokusiraat
А да се смириш. Не може од нив да те дефокусираат. Не мисли на нив и нема да ти е така. Аман Б12 е. Не е хемотерапија.
Денеска буквално како шлепери да ме имаат поминато. Едвај функционирам ради бебушко иначе сигурно само ќе лежев