Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Tarantulla

Tarantulla Истакнат член

Анксиозност типична

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Дали само јас цмиздрам денес?
    Пијам еве антибиотик со вирусот шо го имав и синусот уште ми е воспален... Џабе и спреј и лекови ама мњ уби главата..

После си мислам дека сум сама и никој не ме сака..

3. Ana Gard

Ana Gard Активен член

Здраво нова сум на форумов ве читав со лесно на сите, пред 4 год пијав зепира едно 6 месеци па ги прекинав подобро никогаш не ми било како периодот кога ги пијав првите две недели ми беа катастрофа сите можни симптоми ми ги вадеше на површина, претерав некако и стварно после тоа ми беше преубаво, лани мајками почина јас се грижев за неа и сигурно тоа ме фрли пак во бездна минатата недела добив многу јак паничен напад ми ставија во брза помош апаурин, си појдов на психијатар наредниот ден ми препиша елицеа од 10 почнав овој понеделник да ги пијам и пак мие неубаво инаку моите симптоми се многу изразени и јас ги опишувам како мамурлак со стомачен вирус адреналин што не престанува дали некој има искуство со елицеа и колку време ке треба да се стабилизирам?

Neptun's fog and MilaSpring like this.
  4. Crc

Crc Активен член

Sto ti bilo do tolku jak sto si zavrsila vo brza pomos?

5. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Nekoj iskustvo so serotinin? Mi preporaca doktorkata poradi anksioznost vo pms. Neznam dali da gi pocnam cutav kontraindikacii I nekako ne mi fakja oko.

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

А, добро толку не ти помагаат апчиња АД?
    Мене док ми рече да се напијам за смирување пола ако не сум ок.

7. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Ne mi imet prepishano nikogas AD. Mozi treba da smenam doktor oti ne sakam da pijam apcinja sekoj den

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Зборни си сепак со специјалист, психотерапевт и психијатар

9. Dignidad

Dignidad Истакнат член

АД не се пие за моментално да те смири. Ад е терапија и треба да го пиеш минимум 2,3 недели за да почне да делува. За акутни нервози, стрес и сл се пие диазепам, хелекс, лексилиум и сл

Miroslava12 and GirlLove like this.
  10. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

дали некој чуствувал како струјки (кратки секунда 2) на главата како последица од анкциозност? Не знам веке како да се изборам со епизодава. Свесна сум дека сама си го предизвикав ова што е најтрагично. Имав мигрена за прв пат предходната недела и ми пројде за 3 дена, тоооолку мн испаничив што е страшно. Се консултирав и со невролог ми рече последиците од мигрена можат да траат некое време (чуствителност, струјки итн) и ми нагласи да не мислам на тоа мн дека прошло. Цело време сум во страв дали ке имам пак такво чуство на струјки или не. Свашта исчитав на интернет. Пијам дијазепам, магнезиум , б6. Веке не знам дали стварно ги имам струјките или си ги замислувам и предизвикувам сама.
    Вчера зборев и со психологот, истото ми го рече и она. Многу тешко ми оди. На секое седни стани сум во грч дали нешто ке ме пецне или не.

11. Crc

Crc Активен член

Zdravo kako ste mi ? Kako se spravuvate so anksioznosta i panicnive ?

12. Neptun's fog

Neptun's fog Активен член

Здраво.
    Можеби е вон тема ама сигурно дел од вас имаат искуство со антидепресиви. Пред месец дена почнав со Елицеа ама со многу мали дози поради страв од несакани ефекти. Првите две три недели ми беа така чудни со поизразена анксиозност, па во 4 тата осетив подобрување поготово навечер многу убаво се чувствував и спиев. Од пред некој ден ја зголемив дозата малку и пак се чувствувам растревожено и со нови страшни мисли кои ги немав пред ова до степен да ми е страв да седам дома и сл.
    Дали имате слични искуства и колку време отприлика ви требаше додека се стабилизиравте?
    Кај психијатарот немаше термин деновиве и уште повеќе се растревожувам дали е нормално ова или леков не е за мене.
    Молам за поддршка и разбирање.

13. IronMom

IronMom Активен член

Здраво.
    Дали ви се случило да изгубите свест поради анксиозност?

14. Crc

Crc Активен член

Ne

15. Бибиче

Бибиче Активен член

Како и секогаш.НИКАКО :(
    Тоа е и невозможно. Свест се губи најчесто при пад на притисок, а во момент на панични притисокот се крева.
    Имаш изгубено свест? Или стравуваш анксиозноста да не те доведе до тој степен?

16. Crc

Crc Активен член

Dali vi se slucuvalo da dobijete po lice akni od stres anksioznost normalno liceto mi e cisto no mi se pojavuvaat bubulici se nerviram mnogu koristam sekakvi ubavi kremi i mnogu si go pazam liceto naprotiv mi izlagaat kako za inaet
    I dali vi se sluci da ve boli stomakot preponite i pozadi kicma kako da vi e grc kako kontrakciii od posledica na stres?

17. Бибиче

Бибиче Активен член

Како последица ма стрес. Нозете ми се тешки ко скапани. Цело време несвесно се стегаме, и мускули и се.... Јас така паники имав, вилицата ме болеше. И се си мислев готово имфаркт и си реков абе да не се стегам јас?? И така неколку дена од време навреме ќе ми текнеше да повнимавам малце, и стварно забите стегнати

18. Crc

Crc Активен член

Dali moze panicnite napadi stresot anksioznosta da go unistat srceto da pocne da imame problem so toa
    Jas mnogu se plasam od toa

19. Бибиче

Бибиче Активен член

Колку време си анксиозна мила?
    Јас 17год сум анксиозна и фала му на Бога, во ред ми е и срце и се :D
    Во последно само притисокот го фатив кај што ми се крева ама нормално е тоа за време на паничен :(

20. Crc

Crc Активен член

6/7 meseci 26 godini imam

Бибиче likes this.