Jas neznam zosto ova mi se slucuva na period ,sega pred mesec mi bese vaka isto kako za nastinka se me boli omalksana kako da imam tt a nemam ,grlo malku me naboluva nisto dr a se custvuvam loso..sakam da proveram vit D i b12 da vidam so ke kazi
Mislam deka nisto nema da ti najdat seto toa go pravi stresot Neznam ti kako gi pominuvas nokite dali voopsto spies se budis
Луѓе, дали на некој му помогнал Омега 3? Овие ги земав, на своја рака. Ма, да секако ќе одам на контрола, ќе го прашам психијатарот и матичната а и гинекологот. Никогаш никој не ми рекол да попијам а гледам е убав.
Случката со жената и детето ме извади од колосек.Кој да знае на каква будала некој може да згази ,скраја да е од сите.Ама ептен лоши сеќавања ми буди и кога зборам со мажи ,ми викаат па што имаш ти врска со тоа?Па немам ама жена сум,во оваа држава нема закони и правото не важи.Сори за негатива,ама морам да кажам мозокот само исто и исто ми врти,а јас тв,и портали и нет избегнувам и не читам црна хроника ,ама ова секаде излегува.
Мозокот храни го со др. Занимација и сл. Биди благодарна што имаш мирен маж и што те разбира. Оди, шетај.
Омега 3 се просто кажано здрави масти што помагаат за многу нешта, општо кажано за добро здравје, убаво е да се суплементираат ако не јадеш редовно риба, чиа, лен, ореви. Зависи за кого станува збор, ако е некој што ми значи, тогаш и те како. Ако е општо некој што некако го познавам, може кратко на момент, но брзо се помирувам.
Луѓе, на работа сум, добив панично напад и ми мереа притисок 140 со 80, се напив апче за смирување, вц појдов, плачев. Му се јавив на еден другар, кој ми ја знае ситуацијата. Му објаснив и го прашав дали можи да ме земи. Не мислев на одма сега, но тој така сфати. И ми рече дека сум многу разгалена и не ме тепале дома, се сум сакала одма. И дека сега одма, немал време ќе одел на кафе. А јас уште се тресев од плачење.... И кога така ми рече одма сфатив дека не ми е другар. Еј ало мене другарка да ми се јави, да ми речи вака, а бе ќе се истепам да појдам Зошто луѓево мислат дека сум разгалена?
Не можеме да ти кажеме ништо во името на други луѓе, зошто мислат така како што мислат. Туку, што правиш кога ти се случува ова што го опиша, освен што се пиеш апче и плачеш? Што размислуваш? Имаш некаква практика за надминување?
Тоа ќе го работам со психотерапевтот наредна сесија. Мене апчето ќе ме смири и продолжувам со работа како сега. Зборувам со колеги и тоа.
Еве ти кажувам, ко нова сум. А во тој момент одма мислам дека ќе паднам, такихардии ме фаќаат. Пред да го испијам тоа за смирување. Плачам, одма мислам како сум сама во се, никој не ми обрнува внимание и сл.
Океј, ама апчето дур да почне да делува поминуваат 10-15 минути, во меѓувреме што? Е сеа ти доаѓаат мисли како си сама, никој не ти обрнува внимание, и слично. Доооообро, такви ти се мислите. Ај почни да ги гледаш како да доаѓаат од некој друг, а не од тебе. Пошо многу од мислите не ги смислуваме, сами се формираат без разлика на што. И така од страна гледај ги и почни да им се спротиставуваш, викај си океј е што никој не ми обрнува внимание, добро сум, ќе бидам во ред, ова ми се случиле мал милион пати, знам дека ќе помине, неудобно е, грдо е чувството, но ќе бидам добро. Седни и прво пробај да дишеш подлабоко. Ако не пали тоа, почни со неколку кратки вдишувања па долго издишување, да го "ресетираш" темпото на дишење поради тахикардијата. Битно, биди присутна, биди ТИ тука за ТЕБЕ, зборувај си со разбирање и нежност. Не оставај да те владеат, спротиставувај се.
Zatoa sto ne se vo tvoja koza i ne znaat sto dozivuvas mila koga ke bidat na tvoja koza ne daj boze ke te svatat takvi se lugjevo vo ova vreme nikoj nemoze da te svati bez toj da pomine niz istoto jas tebe potpolno te svakjam i te podrzuvam vidi bidi silna ne dozvoluvaj panikata da te sovlada (znam deka e tesko ) i jas sum taka ama stavi si na um deka taa ne e po silna od tebe neznam kolku godini imas i kolku godini ili meseci imas panicni napadi ama zarem od seto toa vreme ne svati deka se samo misli i nisto ne ni se slucuva realno vo nasiot um se se slucuva razni scenarija razni gluposti jas taka si se tesam samata i mnogu podobra sum veke 1 mesec nemam golemi panicni napadi da se pojavuvaat i pokusavam da gi otegnam odma od glava si kazuvam ete se pojavi a koga ke si zamines paniko ili srcevo lupa pa neka lupa dobro e sto ne prestanalo si pijam b6 ili lunebra nikogas ne sum pijela antidepresiv najdi si nesto sto tebe ke ti e ubavo i disi dlaboko koga ke ti se pojavi panikata toa mnogu pomaga jas ne veruvav no sega veruvam otkako mene mi pomaga disenjeto Ti posakuvam da bides podobra ne si sama se nadevam malku ti pomognav
Од денеска треба да почнам со цитрам ½. Дали некој има искуство со цитрам? Не е многу да се стартува со ½? Обично не треба со ¼? Првите 5 дена ½ после доручек, ½ после доручек и ½ после ручек во наредните месец дена, така ми е препорачано....
Дали има некој искуство искуство со аклонил 1мг…. Мене ми препишаа покрај Калиста 30 мг навечер и аклонил од 1 мг заедно пред спиење. Досека наутро 5 мг Зепира и после ручек уште 5 мг Зепира… Вака еден месец ео наредна сесија…. Претходно бев скоро 8 недели калискта 15 мг не помогнаа потоа три недели калиста 30 мг. А од вчера дополнително зепира и аклонил… плс ако има некој искуства нека пише… поздрав до сите
Следниот пат нема да се јавуваш никому. Знаеш дека е паничен напад, ќе се напиеш апче за смирување ако тоа ти помага и ќе си речеш: Се е во ред, сум поминала знам како е нема ништо да ми биде. Ќе се смириш. И ќе продолжиш со денот, дома со такси ќе си одиш ако не можеш со автобус или пешки. Кога сфатив дека БУКВАЛНО на никој не можам да се ослонам освен сама себе си јас сум друга. Во ден знаат да ме акнат панични напади ама знам да ги препознаам, и се справувам.
Се скрив да не ме видат колегите дека плачам. Ме фати стомак и одма ВЦ. Се напив, поплачив и продолжив напред. Да ви кажам денеска си излегов на кафе, се напив 1/4 аклонил, плус си заминав на шопинг сама и поубо се осеќам.