1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.350
    Допаѓања:
    27.925
    Тоа шо ја не го сфаќам во темава е зашто толкаво оптоварување со физички симптоми?
    Значи не знам како замислувате дека изгледа не-анксиозен човек, дека никогаш ништо не го боли? Оти и утре да сте подобри, при прва болка во гради, стомак, глава ќе си речете ете од анксиозноста ми е, ете пак ме мачи, ете пак ја имам, иако може да има сосема безопасна причина. Ни терапевтиве не можат да ви помогнат тука кога секој човек понекогаш нешто го боли и да не е воопшто анксиозен. Ако е нешто често, постојано проверувате на лекар. Ако е сѐ во ред, ама вие пак си поврзувате со нешто позадинско, епа и вечито ќе се вртите во круг.

2. Crc

Crc Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    16
    Neznam dali si voopsto ti anksiozna i so panicni napadi no koga gi ima veke covekot gi ima fizickite simtomi kako lupanje na srceto vrtoglavica itn … i toa stvara panika

3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.350
    Допаѓања:
    27.925
    Јас сум била и далеку полошо, ич да не ме мислиш.
    И не мислам на панични напади туку на прашања од типот - ме боли глава, уморна сум, дали е од анксиозност? Или една прашуваше за вртоглавици дали е од тоа.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.912
    Допаѓања:
    18.020
    Еве сум јас чист пример за брнаут.
    Пак сум втора смена и наеднаш пред околу 10 мин ми дојде како преку глава од се.....
    Ми се плачи буквално, имам добиено и ми вртат мисли од типот... Ете имам слаба крв, ќе паднам бело ми се гледа, и почнувам да плачам ми лупа срцето... Пулсот 126 со 80, откуцаи 117.

Инаку 4 пати пред мене ми имаат луѓе колабирно и тоа сега брзо и од тоа уште толку ме дрмат сценарија и мисли.

Почнувам да јадам со сила да не паднам, кока кола со мене, газирана вода, благо....
    Просторите и овде не смееме да ги отвораме оти сме на 8ми спрат, смееме само на кип.

Од страв, пијам пола Аклонил ама пак си плачам и ми поминува.

До некни мислев никој ме неќи.

Последна измена: 8 април 2026 во 20:34
    На ani23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.656
    Аклонил пола ,не те успива?Условите ко што кажуваш секаде така ,и тоа само 2 смена да одиш,кога ќе излегуваш.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.912
    Допаѓања:
    18.020
    Е па тоа, не смеам без работа да останам пари требаат... А вака се мачам едвај и оваа работа ја најдов и пак втора смена.
    Сакам да бегам и одовде.

Само ме прават мн луѓе дека сум разгалена

На ani23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.699
    Допаѓања:
    26.418
    Па и јас тоа го викам, анксиозноста е последица на секојдневието што го имаш, и како се справуваш со истото. Има причини зошто некој буквално пати, а друг успеал да најде начин да се справи. Справи, не поттисне.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.656
    Не знам иста работа работиш,ти текнало да конкурираш како администратор во фирма,бараат англиски и ексел да внесуваш документи или материјално базик?

9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.912
    Допаѓања:
    18.020
    Конкурирам

10. Crc

Crc Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    16
    Dali ponekogas razmisli sto te doveduva do anksioznost ? Bidejki toa e posledica od zivotot si doziveala nesto stresno pa te dovede do ova

11. Бибиче

Бибиче Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2025
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    114
    Јас имам прашувано за вртоглавица и што е тоа страшно?
    И психијатар ми има потврдено дека и те како може да се врти од анксиозност. Или ти повеќе знаеш од стручни лица?