Во право си овие два дена имам главоболки,поспаност,грди мисли,страв што убаво ми беше неколку дена а овие три дена пак по старо пак појачана анксиозност.Како се справувате вие пишете нешто за утеха јас моментално пијам само деметрин 0.5мг на вечер 0.5мг наутро витамин б12,магнезиум биглицинат,алое вера,витамин ц и омега 3
Преуморна си психички. Пак ќе ти кажам бегај од таму, преквалификуај се и барај друга работа. Познавам жена која од прегореност психичка на работа со голема плата дае отказ и зема да работи во цвеќара. За минималец, само да одмори.
Zdravo dali imate skoro sekoj den panicni napadi i kolku vi traat ? Dali se smiruvate sami kako se spravuvate moze da spodelite iskustva ?
Zdravo i jas se soocuvam so depresija mi rece maticnata da gi piam na prirodna baza 5 hpv iskustvo so voj lek na prirodna baza
Каде навистина почнува анксиозноста? Ти се случува ли често да кажеш: “Тие прават да се чувствувам лошо.” “Директорот ми предизвикува страв “ “Работата ми предизвикува стрес и анксиозност.” Ако сме искрени, повеќето од нас вака размислуваат. И тоа е разбирливо. Сите сме под влијание на околностите околу нас. Но, што ако анксиозноста не доаѓа само од надворешните околности, туку и од тоа како се однесуваме со тоа што се случува во нас? Понекогаш несвесно очекуваме од другите… - да нè разберат - да ги препознаат нашите потреби - да направат да се чуствуваме сигурни, вредни, мирни. Но, често светот не функционира така. Другите немаат секогаш намера да ги препознаат нашите потреби. Ниту капацитет да ги слушнат нашите емоции. И токму тука почнува анксиозноста и тензијата. Додека чекаме другите да се однесуваат како што ние сакаме - нашите непрепознаени потреби и неслушнати емоции тивко се бунтуваат преку постојан страв стегање во градите забрзано срцебиење немир и паника Оттука анксиозноста може да се смири само кога ќе преземеме одговорност за себе. За своите потреби, емоции и граници. Кога ќе ја смениме перспективата од "тие ми прават да се чувствувам лошо…" кон: „што чувствувам сега?“ „што ми е потребно во моментов?“ "Како можам да се поддржам себеси?" Оттука анксиозноста не се смирува кога се обидуваме да го контролираме светот за да ги исполни нашите потреби… Туку кога ќе се свртиме кон себе и ќе се запознаеме. Кога ќе изградиме капацитети за само-поддршка, само-љубов и само-регулација. Тогаш почнува вистинската промена која води кон помирно и посреќно секојдневие.
Zdravo,pisav ovde pred nekoe vreme bev da se pregledam zasega samo krvna slika i izleze se vo red,mi ostana uste,hormoni uste i srce,dali preku ekg mozi da se vidi ako nesto ne e vo red kaj maticnata?
mi dade b6 da pijam i pak da se vidime bidejki mi bese zabrzano srceto koga me pregleduvase,od strav,i mi kaza deka sum tahikardicna a imam i preskoci,pritisoko mi e 120/80
Многу ми помага ако почувствувам дека имам паничен напад, па го споделувам може и на некој друг ќе му помогне.
Zdravo dali anksioznosta moze da napravi kako da nemame vazduh i moralno da disam od usta so namena da zemam vozduh isto taka i zevanje I toplo sa osekame od ednas topol vazduh Meram saturacija na kislorod 98/99 % sto si e normalna
Здраво. Имал ли некој искуство од преминување од еден лек одма на друг? Бидејќи подолго време пијам Елицеа,психијатарот ми препорача да сменам на Пароксетин,без намалување туку да почнам 10 дена со 10мг а потоа да зголемам на 20мг. Сакам да знам дали има несакани ефекти? Исплашена сум,имам и анксиозни напади,повремено пијам 1/4 Аклонил...
Здраво. Имам анксиозност веке 5 години, пробав со психотерапија со суплементи витамини но ништо не помага. Чудтвувам дека имам аритмија или палпитации незнам што точно но срцето често ми прескокнува отчукувања, планирам да одам на психијатар за да почнам со медикаменти зошто вака веќе не бидува само се мачам себе си. Дали некој имал вака проблем со срцеви прескокнувања, и дали например бензодиазепни или серталин може да пијат пациенти со вакви аритмии и прескоци, бидејки читав дека некои психотици не смеат да се земаат ако има проблеми со срце и пролонгација на QT интерва на срцето, сега јас не знам дали го имам ова или само прескоци.
i jas go imam toa duri plusot mi e mnogu zabrzan mi dadoa apcinja da go namalam plusot napravija ekg mnogu pati no nisto ne najdoa nemam srcevi problemi odvreme na vreme mi se zgolemuva plusot