Јас пијам 12 години 20 милиграми,имав поспаност првите месеци,сега немам,мене единствено зепирата ме врати во живот,друго ништо не ми одговараше, одма ми проделуваа,од првата недела и немав никакви нус појави
На психијатар одма ке ти даде боледување ,ке му кажиш дека имаш потреба, две недели може да ти даде, ама прво матичниот треба да ти даде упат за на психијатар
Јас почнав зепира 5 мг две недели и сега 10 мг. Ги земав заради нестабилност во одење, магла во глава и вртоглавици ( тоа беа моите симптоми на анск) Вртоглавиците ги снема веднаш по неколку дена, спијам мирно, од време на време знае да се појави она чувство на лебдење ама рано е не е поминат ни месец од кога ги земам. Единствено имам поспаност деновиве.
дали ако се започне со ад, треба да се прекине со повремено конзумирање алкохол, во периодот додека се пијат?
Зепира, елицеа исто е, есциталопрам,немав никакви нус појави само поспаност затоа ги пиев на вечер,сега ги пијам преку ден не ме успиваат,на мене добро делуваат, а пробав многу
Не е пожелно, ама едно пиво една чаша вино една ракија, можеш, така викаат докторите,јас не пијам алкохол така да немам проблем со тоа