А што очекуваше дека ќе работиш на шалтер во банка? Претпоставувам на благајна си. Тоа е многу одговорна работа и треба смиреност и концентрација. Нормално е да згрешиш, нова си. За тебе одговараат други таму, сигурно не си одма фрлена да работиш како со 10 години стаж.
Матичниот отвара боледување на мислење од психијатар. Ако психијатар одреди дека треба боледување матичниот само го спрведува.
Не е ништо страшно, си била на доктор, и не може тоа да не се види, не е баш така едноставно. Ако ти е толку мисла, појди на приватно кај Кардио Василева, стручни се во таа област, и барем нема да мислиш. Само притисок за џабе си правиш, иако знам дека ова што ти го кажувам ич нема да допре до тебе, иста сум била, секоја можна физичка болка јас ја преувеличувам, сите можни сценарија на рак ги имам "преживеано" така да те разбирам.
Не прашувајте веќе за жешкото. Не се трпи, ама лето е. Нормално е. Нема некој на кое не му влијаат температури над 30 степени, па и погоре. Не излегувајте ако не морате. Кога морате, носете летна капа или шешир на главата и очила за сонце. Носете и шише вода или сок и нешто мало благо или солено што не се топи лесно на вакво време. Одете под сенки. Ако имате време, влезете некаде каде што е добро климатизирано и седнете да одморите малку.
Да, стварно веќе со овие пашања за жешково, секое лето истото. Знаете колку не сакам жешко, ама морам, и на плажа и секаде, нема друг спас, помирете се со тоа.
Баш сум фрлена самостојно да работам затоа што сите се по одмори и нема замени па на 14ти ден ми лупнаа благајна. И не, не одговара друг за тебе, последиците сам си ги сносиш.
Ти баш можеш да си направиш проблем ако премногу мислиш на работата. Грешки се прават од преголема паника. Прво земи запишувај го она што ти е најсложено или најтешко во нотес. Така нема шанси да заборавиш како се сработува и кога те фаќа паниката, отворај го и читај смирено. Речи си „го знам ова и го можам ова“. Потоа, префрлај ги мислите на друго. Нема потреба работата да ја носиш дома. Гледај нешто што може да те орасположи и зборувај со некој за тоа.
Работам во банка знам како е. 22 години сум таму. Е сега не сум на благајна. Ама сепак, тоа е изузетно стресно место. Можеби не требало да ти ги прекинат апчињата.
Mnogu mi smeta zeskovo mi svara panika duri disam od usta za da zemam vazduh a koga disam od usta topol e vazduhot mi svara panika pa pocnuva da mi se vrti eve veke 3 dena nemozam da zaspijam cela nokj denes zaspav nakaj 5 sabajle me fatia panicni
На сие ни смета. Не си само ти. Полека ќе помине. Не мора да шетате во жешко, ако мора даизлезете земете такси организирајте се да помине овој период. . 2 месеци од годината се. Ќе помине.
Jas sum doma i ne izlagam mnogu mene mi svara panika nokje mnogu e sparno nemam klima so ventilator i mnogu e toplo sparno vo moite misli se deka nemozam da izdrzam deka ke me udri infarkt ili toploten udar
Пробај да ја прифатиш ситуацијата таква каква што е. Нова, стресна, предизвикувачка и тоа ок. Пробај да не ги оттурнуваш мислите, емоциите, стресот. Дај го твојот максимум без очекувања дека нема да направиш грешки никогаш повеќе. Држи ја во свест идејата за раст. Секој момент имаш можност да станеш подобра и подобра. Секој ден можеш да правиш рефлексија каде бев добра, каде можам да се поправам. После некој период провери дали таа работа ти носи повеќе бенефит или стрес на долг рок. Ти посакувам мирно море.
Точно, јас сум секој ден од 15ч на работа и морам такси да фаќам, тоа е, порано пари да одат отколку здравје. Тоа е јас сум секој ден 2 смена
Ми даде ветар во грб , фала ти. Знам дека уште е почеток и се е ново за мене, но сакам да пробам да видам дали ќе се пронајдам и дали ќе можам тој товар да го издржам на долг рок, зашто знаеме дека на благајна мин 2/3год секако мораш да си и не знам дали стресот и одговорноста вреди за тие пари.