Искрено, испитајте витамин Д, фолна киселина и Б12. Јас планирам да го напрам тоа. Појдете кај интернист. Јас бев. И сите ми кажаа, дружба, не се затворај во себе и имај хоби.
А ти не го знаеш ова сите овие години, дека е така? Мислам која е поентата од докториве, се е во ред, и нека ги земат парите. И мислам дека немаш потреба да ги испитуваш сите овие работи, зошто? Знаеш што ти е, знаеш што треба да правиш, не си прави дополнителни проблеми и стресови.
А бе јас сум анемична, пијам терапија, интернист ми даде Витамин Д. Имам нормален притисок, но откуцаите ми се 120 некогаш. Тоа е. И арно шо испитав ферритин. Благодарение на една членка тука. Мислам беше @nena2010 Јас сепак би испитала, мене никој не ми кажа овие 10 години што испитувања да напрам. Нит некој ме упати на психотерапевт, само на психијатар одев.
Да да, сега така ако земеме да испитуваме се, и секој можен параметар и витамин, отидовме во неповрат. Јас сум цел живот анемична, со 2ка железо, а некогаш и 90 хемоглобин, и ништо од ова не е оправдување за нашата анксиозност. Ти и сама си требала да знаеш дека прво психолог треба да посетиш, кај нас никој доктор не се замара, ако ти сам не си истражиш и побараш, ама баш никој. Премногу значење даваш на се, олабави се некогаш, опушти се, доста за се сè преиспитуваш, некогаш само треба да оставиш работите да се онакви какви што мораат да бидат.
Ми требаше ова да го прочитам, фала ти. Многу често во животот се стресираме за работи што едноставно не се во наша контрола. Некогаш стварно треба само да пуштиш да биде како што мора да биде.
Здраво, сакам да прашам дали некој имал искуство со често мокрење како последица на анксиозност. Кај мене ова трае повеќе од една година. Имам направено прегледи и не е најден уролошки проблем. Ако некој поминал низ истото, би ми значело да сподели што му помогнало – дали терапија, лекови, вежби за релаксација или нешто друго. Дали симптомот со тек на време се повлекол? Благодарам однапред на сите што ќе споделат искуство.
некогаш кога си напнат почесто се мокри, тоа е и до осетливоста на бешиката во тие моменти е поизразена, и метаболизмот е забрзан, најверојатно под дејство на хормоните на стресс
Се сложувам со тебе, ама и со неа. Двете имате поента. Да, не треба одма да се опседнеме со испитување на сè и сешто. Но, исто така за некои симптоми е подобро прво да се направи некаква проверка дали има физичка причина. Па, кога ќе се исклучи тоа да се поработи на психата. Некои многу се навикнуваат сè да препишуваат на анксиозност и со тоа да губат време.
Да, ама не можеме во се да бараме болест, јас по себе тргнувам, уште влакно на косава немав испитано, секој месец нови анализи правев, и тоа по 3-4 прегледи за иста работа, зошто не верував на првиот доктор, дека се е во ред со мене. Ај за мене што правев така, туку и за децата, и за моите дома... Нема поужасно нешто да си комплетно здрав, a да мислиш дека сите болести на светов ги имаш.
Со тек на време, одиш на психолог? Правиш нешто за себеси? Ниту едно апче нема магично да ти ја реши ситуацијата, ако ти не се залагаш за тоа.
Ne odam na psiholog ni psihijatar ne sum vo skopje vo stransvo sum neznam dobro jazik plus ovie online probav ne mi pomagaat tuka ne mi davaat ad lekarite deka sum mnogu mlada mi vikaat smiri se samata sebe probuvam no neznam kako
Мораш да си најдеш некој психолог од тука што ќе ти одговара и ќе ти помогне со проблемот, и да изнаоѓаш начини како да функционираш, вака нема да можеш цел живот да се стресираш.
Pijam magnesium b6 vezbam disenja toa e toa mi pomaga ne deka ne sekoja bolka si ja analiziram i si pravam samata na sebe panika