Кај мене се започна по долг период на хроничен стрес. Прво ми се појави кожен осип, а потоа почнав да имам и панични напади. Во исто време живеев со постојан страв дека имам некоја тешка болест. Правев многу прегледи, но сите покажуваа дека немам физички проблем. Сепак, анксиозноста не ме убедуваше лесно. По некое време се појави и најтешкиот симптом за мене а тоа е честото мокрење, понекогаш на секои 15 минути. Тоа многу ми го отежна секојдневното функционирање и силно влијаеше на мојата психа. Имаше моменти кога мислев дека повеќе не можам, но не се откажав. Речиси една година се борев самостојно. На крајот се чувствував целосно исцрпено и сфатив дека и покрај целиот труд, ништо не се менува. Тогаш одлучив да побарам стручна помош. И денес сеуште се борам. Земам ад и чувствувам благо намалување на симптомите, но честото мокрење и понатаму ми е најголемиот проблем... Понекогаш имам чувство дека телото не ме слуша, но не сакам да ја изгубам надежта. Со вера во Бог се трудам да истраам низ овој процес и верувам дека еден ден ќе биде подобро. И до секој што се бори со анксиозноста – не губете надеж. Иако понекогаш изгледа дека нема излез, не сте сами. Побарајте помош ако ви е потребна, бидете трпеливи со себе и не се откажувајте. Закрепнувањето не секогаш е брзо и не секогаш оди по права линија, но секој мал чекор напред е важен. Ви посакувам сила, мир и вера дека ќе дојдат подобри денови.
да знам, мокрење на секои 15 мин, и на мене ми се случувало, кога сум во некое исчекување, напнат, се зголемува крвниот притисок и адреналинот, бубрезите работат поактивно и затоа, кога ќе се смириш ќе се нормализира и тоа, и ќе надокнадиш течности ..
Не сте свесни какви се симптоми може да предизвика стресот и нервозата, посебно таму каде што нема реален проблем. Јас температура качував (околу 37), кога ќе бев во преголем анксиозен напад, добивав чешање по целото тело, некогаш и модрици по нозе од чешањето, често и повраќав кога бев под стрес, почна и косата да ми паѓа.. само одев и одев и испитував се живо, од приватни до државни клиники, каде све не.. и ништо од тоа не добивав, само полошо ми беше. Моментот кога ќе се посветите на себеси и на тоа да го откриете реалниот проблем, да работите на него, да не се откажувате, да сте истрајни, да побарате помош.. е моментот кога пополека секој симптом ќе ви станува се поневидлив.
Kako se spravuvate so bolka vo gradi koja mi trae 5 dena probuvav da stavam toplo ibrufen pijev paracetamol no ista si e ekg imam napraveno pred 4 meseci isto imam i bolka vo grb
Ми дадоа да пијам Дулсевиа и Хелекс по потреба...но ми е страв да не ми направи дулсевиата нус појави па дали е во ред да земам два часа по дулсевиата и Хелекс?
Zdravo dali nekoj se soocuva so poduenost vo stomak i gadenje bez povrajkanje i samo vo toalet me tera
Хелекс или деметрин за силни анксиозни епизоди и дтрав во исчекување. Постои реална причина за исчекувањето , па се појави оваа состојба која е пропратена со срцебиење и тремор. Дадено е хелекс или деметрин. Сега не знам што да земам. Искуства?
Дали ви се плачи на прв ден добиено? Не сакам гужва, не сакам кафани, а ме викаат. Не сакам музика. Едноставно, само ми се плачи