Ane10 sekoja cest, no da te preudpredam da bides vnimatelna, i jas kako tebe vo edna godina imav tri stresa, prvo vujko mi na majka brat pocina na 51 godina, posle 6 meseci baba mi koja ziveese so nas togas ne mozev da spijam mi trebase cel mesec da se smiram i spiev kaj drugari drugarki izgurav bez lekarstva i pishijatri, rabotev i se bese ok, vo komsii imase smrten slucaj rekoa znaata izgurala potesko od mene so brza pomos u ambulanta sekoja nok, se cudev vikam na 100 metri rastojanie do bolnica, brza pomos ova ona, ama posle edna godina me snajde i mene, nagolemiot stres bese koga bev napadnata vo 3h po polnok od glutnica kucinja skitnici, za vlakno spasiv koza vo seta nesreka se najde covek sto me izvlece od situacijata, a rabotev noke takva mi bese rabotata vo internet club na 22 godini, i eve posledicite den deneska gi trpam, .... za lekarstvata samo mozam da kazam deka mnogu pomagaat pogotovo deprozelot, i ne uspivaat kako sto velis ti tuku te krevaat na noga i te pravat 100% smiren vesel,e sega ovie drugive sto spagaat vo grupata na sedativi treba da se izbegnuva da se pijat poradi zavisnost a od ad ne se stanuva zavisen...
Научно е докажано дека кога сме во депресивно расположение во начиот мозок има намалена потрена квота на состојката СЕРАНТОНИН -неуротрансмитер кој ни дава чувство на смиреност и задоволство. Седативите и антидепресивите не лечат анксиозност ниту депресија туку додека ги пиеме ги намалуваат непријатните чувства или сл. ЗАТОА треба: да се побара помош од добар психотерапеут, психијатар, што нема само да препишува седативи и антидепресиви. Вашно е да се знае дека природен лек кој ја нормализира состојбата на серантонин во мозокот е КАНТАРИОНОТ, потоа треба: редовно внесување на омега3, секојдневно пешачење од 1 час надвор на дневна сончева светлина која е многу битна работа, физичка активност-вежбање или слично барем 3 пати неделно, изнаоѓање на хоби или нешто интересно кое ќе не занимава, обавезно правилно отпуштање со релаксација и имедитација- визуелизација на пријатни и позитивни нешта.Научете да бидете задоволни и среќни сами со себе. Не чекајте од некоја личност да ви зависи среќата. Срекните ја привлекуваат среЌата и позитивните луѓе. Тоа ни го пишува на челото. Сите овие работи се лесни за примена, ама ние сме мрзливи и најлесно за жал ни е да си го земеме апчето.
Еј луѓе дајте ми некој предлог за некој добар филм акција или комедија или пак некоја интересна игра да спуштам..
Ме интересира дали депрезолот го земате со јадење.Така пишува на упатството од кутијата.Јас сега почнав да го пијам ,еве го пијам два дена на празен стомак и осекам некоја тешкотија.Заедно со него пијам и лексилиум од 1,5 мг.
zdravo odeta,deprozelot najdobro e da go pies nautro posle dorucekot nikako na gladen zeludnik jas edno vreme go piev na vecer ama nemozev da spijam pa potoa pocnav na utro i mn podobro mi bese probaj taka pa vidi ama mora da imas kasnato nesto.
odeta so jadenje se zema deprozelot, uste e rano da osetis podobruvanje pocekaj poveke za dve nedeli ke ima... a vaka da ve prasam dali vi se ima sluceno da bez nekoja epten golema pricina osetite nekoja nervoza, bes neviden, sto pocne da ve gusi, eve mene sto mi se sluci denes, so soprugot nesto praevme muabet za odenje vo Mkd i mene pravo solzi vo ocite tesko mi e poradi toa sto ke moram da se razdelam od nego, ama najverojatno ke moram izvesen period, i posle toa em bev na pesacenje cel saat, od tamu vo edna kafeterija, samo sto se vrativ doma za rucek, em bozem gotvev vo momentov koga me fati edna nervoza, bes, istovremeno i strav ne deka ke poludam tuku deka ke dobijam nerven slom ili udar, ednostavno ke eksplodiram , temno pred ocite, vrtenje vo glava i glavobolka, ne mozev da izdrzam zemav ansilan od 5 mg ama ne mi pomognaa mnogu se trudam da disam pravilno i se toa ama uste se osekam nekako napnato, dali e i ova del od anksot ili ne poima nemam mu kazav i na psihijatarot pred dva meseca mi rece demak izgleda sum polna so energija i moram da ja trosam, pa eve ja trosam sekoj den so pesacenje i toa sekoj den vo priroda na sonce ama eve pak se pojavuva, vi se slucuva i na vas istoto???
Се согласувам со тебе лувена така е и ј ас го имам истото мислење тоа и им го кажував ..Браво и за тебе
ЃОРЃИ ФИЛЕВ, БИОЕНЕРГЕТИЧАР Иднината ја гледам како на филм Во моментов во земјава енергијата на луѓето е во хаос, за една година од Македонија ќе се иселат многу луѓе - вели Филев Биоенергетичарот Ѓорѓи Филев повеќе од 20 години лекува воспалени синуси, болки во стомакот, парализи, мултиплекс склероза, бенигни и малигни заболувања, психички заболувања, оштетен слух и вид, разни зависности, заболувања на органите за дишење, стерилитет и друго. Работи по лекарска дијагноза, но вели дека може и телепатски да го осети болното место и оти може да ги лекува пациентите без оглед каде се наоѓаат - во друг град или континент, бидејќи за него не постојат време и простор. Смета дека луѓето треба да се лекуваат со биоенергија веднаш штом ќе ги почувствуваат првите симптоми, пред да се развие болеста. Филев од дете имал способност да влијае врз луѓето. Кога се сретнал со видовитата Ванѓа во Бугарија, таа му рекла оти има моќ да исцелува и ако не го направи тоа, ќе ги загуби рацете. Набргу потоа загубил дел од палецот. Ја напуштил работата како автомеханичар и почнал да лекува. Добил повеќе од 25.000 писма од излекувани пациенти. Учествувал на семинари, конгреси, собири и симпозиуми за алтернативна медицина во поранешна СФРЈ. - Сакам да запознавам луѓе што ја проучуваат и ја доживуваат биоенергијата како наука. Ме викаа да предавам во многу земји, каде што ја испитуваа мојата моќ. Ме затвораа по два дена без храна, сакаа да најдат нешто во мене - вели Филев. Тој сака во Македонија да се отвори центар за алтернативна медицина, зашто некои болни не можат да се лекуваат дома, бидејќи е потребен медицински третман. Филев вели дека може да види и да прогнозира идни настани. - Нештата ги гледам како на филм. Во моментов во нашава земја енергијата на луѓето е во хаос. Ги гледам тагата и болката на луѓето. Мислам дека за една година од Македонија ќе се иселат многу луѓе - вели тој. Во организација на агенцијата "Видекс", држи курсеви за хармонизација на телото и духот. Предава за техники за заштита од негативни енергии, за трансформација на негативната енергија во позитивна, насочување на сопствената енергија кон зададена цел, техники против фобии и депресии, брачни и интимни проблеми, биоенергетска масажа, а одржува и специјализирани семинари за одредени професии и интересенти-трудници, одвикнување од пушење, однос родители-деца, постигнување врвни резултати кај спортистите. - Целта на курсевите е луѓето да научат да ја користат сопствената енергија. Со автосугестија да ја насочат кон себеси, да не пијат таблети и да не патуваат во странство за да им ги "отвораат" чакрите. Во ова време на стресови и депресии, тоа е нужност - вели тој и додава дека би сакал да организира такви курсеви во целата земја. (В.Т.)
Ѓорѓи Филев адреса: Дрезденска 15-1/2 место: Скопје MK 41.9994162154629521.40535831451416 телефон: (02) 3065 556 еве и други Рамис Џемал адреса: Ѓорѓи Пулевски 26 место: Скопје MK 42.0021429750734921.4158296585083 # Дојчо Јовановски адреса: Димче Мирчев 4-1/3 место: Скопје MK 41.98736621.427391 # Ѓорѓи Филев адреса: Дрезденска 15-1/2 место: Скопје MK 41.9994162154629521.40535831451416 # Константин - центар за енерготерапија и рехабилитација адреса: Титоввелешка 51 место: Скопје MK 41.9936752869777221.444132328033447 # Гери-М адреса: бул.К.Ј.Питу 19 место: Скопје MK 41.98903432462273621.450644731521606 јас не сум била на биоенергија, но можеби на некого ќе му помогне. Лувена
Лувена сакам да те прашам имаш лично искуство со Ѓорѓи Филев или имаш слушнато од некого, сто е цовекот по професија дале е др или само биоенергичар, ме интересира ако сакаш да пишеш, Поздрав
lugje samo edno ke vi recam bataleti ova ako ne se potrudite da si pomognete sami drug ne cekajte da vi pomogni.prvo veruvajte vo samite sebe,ne vi treba bioenergicar ,gatalec i sl.se zapocnuva i zavrsuva vo vasiot um.znam koga covek se naogja vo teska situacija ke proba se no treba sami da probate da go resite problemot.moe mislenje e ova
Ве поздравувам сите Ве читам секој ден,не сум ве заборавила и нема да ве заборавам никогаш. Еве што сакам да ви кажам.Читајки ги постовите на одредени членови се препознав себе си.Не во смисол дека сме го поминале истото,туку во начинот на кукање и жалење и барање помош.И јас до пред некој месец бев таква.Само кукав,само се жалев,се на мене не ми беше погодено,се на мене ми беше лошо,се на мене ми се вртеше,се на мене ми се случуваа неубави работи и се така,секој ден.Ја користев секоја прилика за да се пожалам некому дека ете мене ме ни е добро.Дали на момент помислив дека и тој на кој што кукав и се жалев секојдневно,може има свои проблеми? НЕ!!!Моите нестварни проблеми беа посилни од се!!! Епа мили мои не беше баш така...... Мојата најдобра другарка,на која и се качив на глава со моето јас,па јас и само јас има почетен стадиум на рак Од мене едвај дојде на ред да ми ја каже нејзината ситуација која што е дааааалеку посериозна од мојата И тогаш сватив дека морам да престанам да се сожлувам сама себе си и да сватам дека секој човек има свои проблеми и никој не е должен секојдневно да го слуша моето кукање и моето лелекање/Наместо тоа,јас почнав да и влевам позитивни мисли на неа.јас почнав да и зборувам за тоа колку е животот убав и колку губиме додека седиме дома затворени во четири ѕида размислувајки за тоа како ке умреме.А да почневме да размислуваме за тоа како да живееме?Зарем тоа не е подобро????? И ве молам престанете со кукањето!!!Знам дека не е лесно,знам дека ви е тешко,затоа и пишувате тука,јасно ми е.Ама ве молам станете и превземете нешто!!!Секоја чест на членовите кои навистина се борат,лавовски се борат и не се откашуваат.Излегуваат,се дружат.Така треба!Додека да се освестите луге,животот ке ви помине и потоа ке жалите за годините кои сте ги поминале жалејки се за нешто што ви се слушувало а не сте превземале ништо. Ве поддржувам сите,и тука сум за сите!Знам како ви е,јас поминав низ трнливиот пат на анксиозноста.Ама кога и ги искорнав трњата,ми останааа само цветовите
odeta so jadenje se zema deprozelot, uste e rano da osetis podobruvanje pocekaj poveke za dve nedeli ke ima... a vaka da ve prasam dali vi se ima sluceno da bez nekoja epten golema pricina osetite nekoja nervoza, bes neviden, sto pocne da ve gusi, eve mene sto mi se sluci denes, so soprugot nesto praevme muabet za odenje vo Mkd i mene pravo solzi vo ocite tesko mi e poradi toa sto ke moram da se razdelam od nego, ama najverojatno ke moram izvesen period, i posle toa em bev na pesacenje cel saat, od tamu vo edna kafeterija, samo sto se vrativ doma za rucek, em bozem gotvev vo momentov koga me fati edna nervoza, bes, istovremeno i strav ne deka ke poludam tuku deka ke dobijam nerven slom ili udar, ednostavno ke eksplodiram , temno pred ocite, vrtenje vo glava i glavobolka, ne mozev da izdrzam zemav ansilan od 5 mg ama ne mi pomognaa mnogu se trudam da disam pravilno i se toa ama uste se osekam nekako napnato, dali e i ova del od anksot ili ne poima nemam mu kazav i na psihijatarot pred dva meseca mi rece demak izgleda sum polna so energija i moram da ja trosam, pa eve ja trosam sekoj den so pesacenje i toa sekoj den vo priroda na sonce ama eve pak se pojavuva, vi se slucuva i na vas istoto??? Фала ви и на двајцата за одговорот.А и докторот ми рече дека треба да поминат 2 недели па ќе се видело подобрување.
Многу ми е жал за твојата другарка и за тоа со што се справува, ама знам дека ќе помине бидејки е почетен стадиум и е навремено откриен. Ние сме многу осетливи луѓе, многу сензитивни и многу емоционални. Но исто така знам и дека сме доста интелегентни и паметни. Знам колку може да биде анксот незгоден, ама и знам дека со секоја победена битка сме се поблиску до триумф. Не гледај го болниот од рак како таков, глеј го како пријател кој малку се подлизнал на патеката и му треба рака да задржи баланс, за да продолжи по патот. Според мене, зборовите се најдобриот антидепресив и имуностимулатор. Користи ги. Ние знаеме и цел живот само да се жалиме, кукаме, викаме, плачеме ама кога на некој му требаме, таму сме, и тоа како сме таму. Инаку, сакам да те прашам нешто?!? Дли имаш доволно од цветовите за сите нас??
ribce..Во право си се согласувам и јас со тебе јас не верувам во такви луѓе јас верувам во господ само кој никој за жал не може да ја има неговата моќ и сила,ниту еден човек за тоа треба да сте свесни.. Сериозна и со тебе се согласувам,доста се жалиме и кукаме за глупости за работи кои ги немаме каква е таа глупост да мислиме што ќе ни се случи??Да беше така бог ќе ни кажеше што ќе ни се случи и што живот е тоа да знаеш каква иднина имаш??НИКАКОВ!!!Бог сака да се бориме за животот да успееме да бидеме среќни,не треба воопшто да не занима каква иднина ќе имаме господ ќе мисли за тоа,доста се оптоваруваме со глупости стварно дај насмејте се излезете дружете се живејте го животот дури можете зошто животот е краток...Некогаш ќе се каеме сите ние зошто целиот живот сме го поминале во глупости..
Со секој мој пост се трудам да ви понудам барем еден цвет А дали вие ке го земете,тоа зависи само од вас
Сакам најискрено да ти кажам дека за Ѓорѓи Филев ДОЗНАВ МНОГУ ОДАМНА уште кога бев мала. Мојот вујко имаше проблеми со видот и доаѓаше до слепило. Од болница немаше подобрување. Тој беше образован човек и не веруваше во алтернативна медицина. НО ЕДЕН ПРИЈАТЕЛ ГО ОДНЕСЕ КАЈ Ѓорѓи Филев кој во тоа време не беше толку познат и живееше некаде во јУЖНА Македонија. Одеа неколку пати и на вујко ми му беше се подобро. на крај се излечи и до ден денес болеста не се поврати. Вујко ми кажуваше дека Ѓорѓи е и видовит и му кажал некои работи без да го праша, така од кејф, кои подоцна се обвистинија. Инаку не се бавел со предвидување и гледање, главна преокупација му била лечењето, која му била дарба. ЈАС заборавив на Филев и сега на сајтот ми текна дека на некого можеби тука му е лекот. Се јавив кај вујко ми и ми кажа ОБАВЕЗНО ДА ВИ НАПИШАМ ЗА ОВА и ми даде упатства каде се наоѓа икаде да ги најдам овие информации.
дали некоја има пиено сероксат и тоа да и има помогнато за целосно надминување анксиозноста паничниот напад.Пошто јас ги пијам како што имам веќе пишано 3 години но се се врати од почеток.Повеќе сама од дома не излегувам ми е страв дека ке се онесвестам на улица.3години сум во брак и сакам да родам но како со овие ужасни панични напади.