Денес бев на гинеколог, поради тоа што последниве 2 месеца имам како 2-3 капки крв. Мензис немам од април, дали се мачи да пробие стварно незнам. Правев пап и колпоскопија. Ме гледаше и ми рече вика дека со грлото на маткта се е ок и дека крварењето од горе доаѓа и вика да направиме и ехо да видиме состојба со јајници и сл. и реков докторка ехо правевме прошлиот месец рековте супер е се и она вика е супер чим така сум рекла. Вика можно е хпв нешто ова она. А пред 3 години исто кажа пошо пап тестот малце такви знаци дал после правев типизација и се ок испадна и пак после 1 год пап тест и тогаш ок испадна. И што сакам да кажам, дека ништо не разбрав. После вика роди дете па ќе видиме што како понатаму, па ослабни не се гои, на извештај пишала (цитолошко испитивање, друго воспаленине на вулва и вагина). И јас пак под стрес.. Си велам рак да не е ова да не е стандард црните мисли и незнам како си дојдов дома. Цело време по пат ми се вртеше мислата "тоа е крајот". А несмеам ништо да и кажам бидејќи ќе почне да вика по мене "ти ли си гинеколог или јас", а мајками коа ме чекаше долу и некои си правеле муабет дека докторкава еднаш вака еднаш онака...
Dali teloto moze da se tresi i ukocuva kako posledica od helkes? 2 dena se nemav napieno i denska se tresev od rano utro kako narkoman nekoj i celo telo mi bese ukoceno. Se napiv 0.25 i posle 40 min me pusti. Znaci heleksot stvara zavisnost Kako ke se spasam sega od nego ?
Здраво, Пред еден месец почнав да осеќам болки во стомак и гадење дека ќе повратам у секој момент испитана крвна слика во ред ехо на абдомен 4 пати во ред гинеколошки преглед во ред а јас си мислам дека имам нешто осеќам и како да ми се грчат цревата и како напад добивам кога ќе осетам нешто слично дека ќе ми се случи нешто и ме тера и на плакање мислам си дека имам некоја болест..дали на некој му се случило слично и дали може да биде од стрес или што Фалаа
Испитај h.pylori. Ако е негативна пробај да смениш исхрана, вежби, посета на психолог, да научиш стратегии за справување со стресот. Можеш да земаш и пантопразол 1 месец да видиш дали ќе има подобрување. Ако нема тогаш гастроскопија треба да направиш. @hopes бензодијазепините ствараат зависност. Ова е првото нешто што треба лекарот што ви ги препишува да ви го каже. За жал кај нас се препишуваат пречесто, предолго, а во многу случаи и непотребно. Ќе си одиш кај психијатарот/ матичниот доктор да ти направат шема како да ги оставиш.
Zdravo devojki sakam da ve prasami SE pojavi od stres nekoj neubaj misli pecenje vo grb I gradi Kako strrav Dane zabegam da ai napravam nesto mn mi e straf pomos ?
Nevremevo mi napravi golema panika duri osekam trenenje i peckanje na rakata duri i koga ja dopiram kako struja osekam do prstite i imam nestabilnost bidejki disam nepravilno mnogu se isplasiv odma crni misli
Излези малку надвор, во блискиот парк, појди на клупа, седни на сонце свежо е. Шо и да се случи, безбедна си. Тука сме со тебе
Jas osekjan nekoj nemir nemozam da izvrsivam domasni obvrski pijam elicea od 10 mg Edna nedela ? Koga ke pocne da deluva